joi, 30 aprilie 2015

DORINȚA SURCLASEAZĂ NATURA

Napoleon Hill’s Think & Grow Rich – SECRETUL SUCCESULUI 
Mama Natură, așa cum este ilustrată în fotografia de mai sus, a fost surclasată de puterea dorinței unui tată iubitor, după cum veți vedea în rândurile de mai jos: 

Aprindeți în mințile voastre FLACĂRA SPERANȚEI, a CURAJULUI, a CREDINȚEI & TOLERANȚEI. Dacă aveți aceste stări mentale și stăpânirea practică a principiilor descrise în aceste articole, TOATE LUCRURILE DE CARE AVEȚI NEVOIE VOR VENI CĂTRE VOI, atunci când sunteți PREGĂTIȚI SĂ LE PRIMIȚI.

Există o mare DIFERENȚĂ între a DORI un lucru și a fi PREGĂTIT SĂ ÎL PRIMEȘTI.

Nimeni nu este pregătit pentru un lucru până când nu CREDE CĂ ÎL POATE DOBÂNDI.

Starea mentală trebuie să fie CREDINȚĂ nu o simplă dorință: aș dori, aș vrea…

Iar o MINTE DESCHISĂ este esențială pentru credință. O MINTE ÎNCHISĂ nu poate inspira credință, curaj sau încredere.

Țineți minte că în viață nu este necesar un efort mai mare , pentru a CERE ABUNDENȚĂ & PROSPERITATE decât pentru a ACCEPTA SUFERINȚĂ & SĂRĂCIE.

Un mare poet spunea în versurile sale un ADEVĂR UNIVERSAL: M-am târguit cu VIAȚA pentru un cent, și Viața nu mi-a plătit mai mult, oricât de mult am cerșit seara, când îmi număram bruma de bani. Pentru că Viața nu este decât un angajator – își plătește atât cât ceri, dar după cei ai negociat salariul, trebuie să îți asumi rezultatul. Am muncit pentru o plată mizeră, numai pentru a înțelege, demoralizat, că ORICE SALARIU AȘ FI CERUT DE LA VIAȚĂ, VIAȚA MI L-AR FI PLĂTIT DE BUNĂVOIE.

Cel mai bun exemplu că DORINȚA SURCLASEAZĂ NATURA este cel al fiului lui Napoleon Hill.

Fiul acestuia s-a născut fără urechi, fără nici un semn fizic al urechilor, iar doctorii cărora le-a cerut opinia i-au spus că fiul lui ar putea fi SURD și MUT PE VIAȚĂ.

Napoleon Hill, în schimb, a refuzat opinia doctorilor. Avea acest drept, era tatăl copilului.

A luat atunci o DECIZIE, însă a luat decizia în tăcere, păstrînd-o secretă, în inima sa.

A DECIS CĂ FIUL LUI VA AUZI ȘI VA VORBI.

Natura a putut să îi trimită un fiu fără urechi, însă Natura nu îi putea induce să ACCEPTE REALITATEA ACESTUI FAPT.

În mintea sa a crezut că fiul lui va auzi și va vorbi. CUM? ERA SIGUR CĂ TREBUIE SĂ EXISTE O CALE ȘI CĂ O VA GĂSI.

Și-a adus aminte atunci de cuvintele lui EMERSON: ÎNTREGUL CURS AL VIEȚII NE ÎNVAȚĂ CE ÎNSEAMNĂ CREDINȚA. VIAȚA NE ÎNDRUMĂ PE TOȚI, ȘI DACĂ ASCULTĂM CU ATENȚIE ȘI MODESTIE, VOM AUZI CUVÂNTUL POTRIVIT!

CUM A REUȘIT NAPOLEON HILL SĂ APLICE PROPRIILE PRINCIPII, DIN DRAGOSTE ȘI DEVOTAMENT PENTRU FIUL LUI ESTE UN EXEMPLU ABSOLUT IMPRESIONANT!

Continuarea în episodul următor.


Photo by Miguel Bruna on Unsplash

miercuri, 29 aprilie 2015

TOȚI MARII LEADERI AU FOST MAI ÎNTÂI MARI VISĂTORI

Napoleon Hill’s Think & Grow Rich – SECRETUL SUCCESULUI –



Noi toți, care dorim să beneficiem de CONFORTUL, LIBERTATEA, SIGURANȚA, STATUTUL, OPORTUNITĂȚILE ȘI STILUL DE VIAȚĂ pe care BANII le OFERĂ, noi toți care avem DORINȚA LEGITIMĂ și NATURALĂ de a ne ÎMBOGĂȚI, ar trebui să luăm în calcul că timpurile pe care le trăim, dominate de GLOBALIZARE și de CRIZA ECONOMIC-FINANCIARĂ pe care o traversăm, sunt o OPORTUNITATE REALĂ pentru IDEI NOI, așa cum au fost și timpurile în care Napoleon Hill a publicat cartea Think & Grow Rich, în 1937, în timpul MAREI CRIZE ECONOMICE.

Timpul prezent, ANUL 2015, cere NOI IDEI, noi MODALITĂȚI de a face lucrurile, noi INVENȚII, noi METODE de INSTRUIRE, noi metode de MANAGEMENT & MARKETING, CĂRȚI & ARTICOLE noi, LITERATURĂ & ARTĂ nouă, noi idei pentru FILM & ORICE ALTĂ FORMĂ DE MANIFESTARE CREATIVĂ.

Aceste provocări pot fi întâmpinate și fructificate printr-o singură CALITATE pe care trebuie să ne-o însușim, reunind următoarele elemente: UN SCOP DEFINIT, să ȘTIM CE VREM și DORINȚĂ INTENSĂ, ARDENTĂ de a intra în posesia a ce dorim.

Marea criză economică începută în 2008, la fel ca cea din 1929, a dat naștere unei LUMI NOI.

Această lume nouă cere VISĂTORI PRAGMATICI, care sunt capabili să-și TRANSFORME VISELE ÎN REALITATE.

VISĂTORII PRAGMATICI au fost și vor fi întotdeauna creatorii tiparelor civilizației.

Sunt LEADERI care au intuit și au pus în slujba lor FORȚELE INTANGIBILE ale IMPULSURILOR MENTALE, forțe născute din oportunități, și au TRANSFORMAT ACESTE FORȚE în zgârie- nori, orașe, fabrici, avioane, automobile și orice altă formă de avantaj care face viața mai plăcută.

CARACTERISTICILE visătorului pragmatic de astăzi trebuie să fie TOLERANȚA și o MINTE DESCHISĂ.

Cei cărora le este FRICĂ de IDEI NOI vor eșua din start.

Avem în față o lume a afacerilor, financiară, industrială, artistică, de management & marketing care așteapă să fie REMODELATĂ și ghidată către o EVOLUȚIE și o DEZVOLTARE diferită.

Voi, toți cei care doriți SĂ TRĂIȚI MAI BINE, MAI INTENS și DIFERIT față de cum o faceți în prezent, voi toți cei care DORIȚI SĂ VĂ ÎMBOGĂȚIȚI nu vă lăsați INFLUENȚAȚI de cei care DISPREȚUIESC și RIDICULIZEAZĂ VISĂTORII, dați-vă voie să DEVENIȚI VISĂTORI PRAGMATICI și IGNORAȚI orice OPINII NEGATIVE.

Ca să câștigați POTUL CEL MARE în această nouă lume schimbată, trebuie să vă lăsați cuprinși de SPIRITUL MARILOR PIONIERI DIN TRECUT, spirit care a DAT CIVILIZAȚIEI TOT CE ARE VALOROS în prezent, spirit care este SÂNGELE VIEȚII ȚĂRII VOASTRE, spirit care GENEREAZĂ ȘI PROMOVEAZĂ TALENTELE VOASTRE!

Să ne reamintim de COLUMB, care a visat o LUME NOUĂ, necunoscută, și – a pus drept miză propria existență și a descoperit-o!

COPERNIC, marele astronom a visat o multitudine de lumi, și le-a revelat! Nimeni nu i-a mai spus VISĂTOR RIDICOL după ce a triumfat!

SUCCESUL NU ARE NEVOIE DE SCUZE, iar EȘECULUI nu îi sunt permise ALIBIURI!

Dacă tu VREI să faci un lucru și CREZI în el, pornește și FĂ-L!

VIZUALIZEAZĂ-ȚI VISUL ÎN FIECARE CLIPĂ și nu lua în seamă ce spun ceilalți atunci când te întâlnești cu înfrângerea temporară, și adu-ți aminte că FIECARE EȘEC ARE ÎN EL SĂMÂNTA UNUI SUCCES ECHIVALENT!

HENRY FORD, sărăc și fără educație a visat o trăsură fără cai și a început să lucreze cu ce avea la îndemână, fără să AȘTEPTE vreo oportunitate. Iar VISUL AUTOMOBILULUI este prezent acum în fiecare colt din lume. Lui Henry Ford nu i-a fost teamă să viseze și să persevereze în visul său, indiferent ce au spus ceilalți.

THOMAS EDISON a visat la becul electric și NU A RENUNȚAT NICI DUPĂ 10.000 DE ÎNCERCĂRI, până nu și-a văzut visul devenind realitate.

VISĂTORII PRAGMATICI NU RENUNȚĂ!

LINCOLN a visat liberate pentru sclavii negri și uniunea Nordului cu Sudul și și-a pus visul în acțiune!

FRAȚII WRIGHT au visat o mașinărie care putea zbura. Iar invenția lor decolează de pe atâtea aeroporturi din lume zilnic.

MARCONI a visat un sistem prin care să capteze forțele nevăzute ale eterului și a inventat telegrafia fără fir și  antena de emisie. Interesant de știut că prietenii lui l-au internat într-un spital de psihiatrie atunci când a anunțat că a descoperit o modalitate de a transmite mesaje prin aer, fără ajutorul firelor telegrafice.

Țineți minte că CELE MAI MARI DESCOPERI & REALIZĂRI AU FOST MAI ÎNTÂI UN VIS.

VISURILE SUNT SĂMÂNȚA REALITĂȚII.

TREZIȚI-VĂ, VISAȚI ȘI AFIRMAȚI-VĂ!

DORINȚA INTENSĂ de a FI și de a FACE este punctul de plecare pentru orice visător pragmatic.

Visurile nu se nasc din INDIFERENȚĂ, LENE sau LIPSĂ DE AMBIȚIE!

Toți cei care REUȘESC ÎN VIAȚĂ au fie un început prost, fie se luptă cu multe dezamăgiri și căutări, până să reușească. Iar de cele mai multe ori, PUNCTUL DE COTITURĂ, care le schimbă viața, survine într-un moment de criză, când își DESCOPERĂ ADEVĂRATA IDENTITATE.

VIAȚA are moduri stranii și surprinzătoare prin care conduce oamenii către momentul în care, după ani de zbateri și înfrângeri, ÎȘI DESCOPERĂ ADEVĂRATUL POTENȚIAL și capacitatea de a GENERA IDEI UTILE folosindu-și IMAGINAȚIA.

NU RENUNȚATI NICIODATĂ! PUTEȚI REUȘI!

SUCCES!


luni, 27 aprilie 2015

NIMIC NU E ÎNTÂMPLĂTOR

"Nimic in lumea asta nu este intamplator" - Paulo Coelho

Cred în totalitate în această afirmație. 

La sfârșitul anului trecut și la începutul anului acesta am făcut schimbări majore în viața mea. 

La mijlocul toamnei trecute am luat o DECIZIE MAJORĂ. 

Într-o dimineață foarte aglomerată, având foarte mult de lucru, confruntându-mă și cu situații complexe, lucrând sub presiune,   am luat o pauză de 5 minute, ca să fumez o țigară și să îmi liniștesc mintea, pentru a găsi cea mai bună și eficientă soluție și pentru a reordona prioritățile. 

O dimineață de lucru ca oricare alta, în care NU SE PREFIGURA NIMIC EXTRAORDINAR

În schimb, UN LUCRU EXTRAORDINAR s-a întâmplat după ce mi-am aprins țigara. 

Am avut o EPIFANIE: a fost ca și cum brusc timpul s-ar fi oprit, ca și cum aș fi reușit să iau o pauză adevărată de la stilul de viață de atunci.

Am SIMȚIT că în acel moment TREBUIE SĂ ÎMI SCHIMB VIAȚA!

Spun că am simțit, nu am gândit, pentru că deși la respectiva schimbare reflectam de mulți ani, iar anul trecut chiar mai frecvent, în acel moment am simțit că SCHIMBAREA TREBUIA SĂ O FAC ÎN ACEL MOMENT. 

A fost momentul în care am luat o DECIZIE FERMĂ & IREVOCABILĂ. 

Acesta este momentul, mi-am spus, ACUM, nu peste o secundă, un minut, nu mâine, nu peste o lună sau un an. 

ACUM & ÎN ACEST FEL: Viața mea trebuie să arate exact cum a fost imaginea revelată în acel moment și care îmi va rămâne întipărită în minte pentru totdeauna. 

ACEASTA ESTE VIZIUNEA MEA, ACESTA ESTE SCOPUL MEU MAJOR ÎN VIAȚĂ, ACEASTA ESTE MISIUNEA MEA!

ACEASTA ESTE ALEGEREA MEA!

Evenimentele ulterioare au confirmat și continuă să confirme că a fost cea mai bună decizie. 

Deși nu au urmat momente ușoare, ȘTIU ACUM, cum am ȘTIUT ATUNCI, că voi reuși, cu ajutorul lui Dumnezeu. 

Nu contează cât timp durează. Evident că am un orizont de așteptare, am anticipat în linii mari traseul, dar nu momentul când îmi voi atinge scopul contează, ci DECIZIA luată cu o CLARITATE de CRISTAL și AVENTURA CĂLĂTORIEI către scop, care mă va transforma și mă va face să evoluez către persoana care trebuie să devin.

Privesc în urmă și îmi dau seama că ACEL MOMENT NU A FOST ÎNTÂMPLĂTOR. 

Tot ce s-a întâmplat în viața mea, în ultimii 20 de ani, m-a împins către acel moment. 

În acel moment m-am simțit pregătit.

Pregătit pentru a întâmpina orice OBSTACOLE CU ENTUZIASM & ÎNCREDERE, pentru că pur și simplu ȘTIU & CRED CĂ VOI REUȘI. 

Nu contează cum! MI SE VA ARĂTA!

Voi întâlni OAMENI, se vor crea CONTEXTE, vor APĂREA evenimente care mă vor conduce pe căi pe care încă nu le cunosc către destinație. 

DUPĂ 6 LUNI DE CÂND AM LUAT DECIZIA, respectiv, în urmă cu o lună și jumătate, lucrurile pur și simplu AU ÎNCEPUT SĂ SE ÎNTÂMPLE. 

Când EȘTI CU ADEVĂRAT PREGĂTIT PENTRU SUCCES, pregătit mental, succesul te poate lua prin surprindere. 

În fiecare zi întâlnesc oameni noi. Rezonez cu ei, se găsesc punți, se creează legături.

În fiecare zi, NUMĂRUL COINCIDENȚELOR CREȘTE APROAPE EXPONENȚIAL. 

Numai că aceste coincidențe NU SUNT COINCIDENȚE. 

În momentul în care eu AM DECIS CARE ESTE SENSUL VIEȚII - iar sensul vieții este cel pe care fiecare dintre noi are minunata libertate de a și-l defini și crea - eu mă gândesc constant la acesta, cu multă energie și pasiune.

Gândind constant același gând pozitiv, plin de încredere, de entuziasm, de credință și optimism, mintea mea, la fel ca orice minte umană, are capacitatea de a emite pe o anumită frecvență, însă cu o intensitate și la o rată de vibrație foarte mare. 

Aceste gânduri pur și simplu rezonează cu gândurile altor oameni, care au scopuri și concepții, idei și viziuni despre viață comune cu ale mele, gânduri pe care și ei le emit pe aceeași frecvență. 

Ați observat că atunci când vă GÂNDIȚI INTENS LA CINEVA SAU LA CEVA, persoana respectivă vă dă un telefon, sau vă întâlniți întâlniți întâmplător - credem noi - sau chiar vă sunați simultan? 

Pare science -fiction, sau o teorie fantezistă? 

Fiecare este liber să interpreteze sau să creadă ce dorește. Nu există puncte de vedere greșite  absolut sau absolut corecte. 

Adevărul poate să conțină mai multe fațete simultan. 

Gândiți-vă însă puțin la  COINCIDENȚELE DIN VIAȚA VOASTRĂ, gândiți-vă la întâlnirile majore din viața voastră, gândiți-vă la momentele care v-au schimbat viața. 

ȘI VEȚI DESCOPERI CĂ NU SUNT ÎNTÂMPLĂTOARE. 

VOI LE-AȚI ATRAS, ÎN MOMENTUL ÎN CARE AȚI ALES CU PUTERE ȘI CLARITATE, CU EXACTITATE CE VĂ DORIȚI DE LA VIAȚĂ, CINE ȘI CE VREȚI SĂ FIȚI!

Vă doresc să aveți CURAJUL și INSPIRAȚIA de a face acea ALEGERE, acea adevărată alegere pe care poate nici nu vă dați voie să o conștientizați, și să TRĂIȚI VIAȚA PE CARE VREȚI SĂ O TRĂIȚI, CU ADEVĂRAT!

EU ASTA FAC ACUM ȘI ASTA INTENȚIONEZ SĂ FAC MULȚI ANI DE ACUM ÎNAINTE!

P.S.

Nimic nu e întâmplător!

Nici măcar faptul că citiți acum acest articol & faptul că ați luat deja o decizie, care va atrage oameni & evenimente care vă vor conduce către VIAȚA PE CARE V-O DORIȚI!

ASTA DACĂ NU AȚI FĂCUT-O DEJA, caz în care VĂ FELICIT ȘI VĂ DORESC MULT SUCCES & ENERGIE ÎN VIAȚA VOASTRĂ!

Photo by Simon Lemhöfer on Unsplash

CEL MAI BOGAT OM DIN LUME


Napoleon Hill’s Think & Grow Rich – SECRETUL SUCCESULUI 



Vorbeam în episodul trecut despre cei 6 PAȘI CĂTRE ÎMBOGĂȚIRE: SUMA exactă, ce OFERIȚI/DAȚI în schimb, DATA exactă, PLANUL de acțiune, redactarea DECLARAȚIEI, și CITIREA acesteia de 2 ori pe zi.

O parte dintre voi vor spune: Este IMPOSIBIL să mă IMAGINEZ în POSESIA BANILOR, înainte de a îi avea efectiv.

Aici este cea mai dificilă parte, într-adevăr. Aici intră în scenă PUTEREA DORINȚEI intense. Iar obiectul dorinței este acela de a câștiga bani. Dacă îți dorești cu adevărat acest lucru, nu vei avea nici o problemă să TE CONVINGI CĂ VEI REUȘI.

Acești șase pași ar putea părea că nu sunt practici.
Vreau să vă reamintesc, însă, că CEL CARE A FORMULAT PENTRU PRIMA DATĂ CEI 6 PAȘI CĂTRE ÎMBOGĂȚIRE A FOST Andrew Carnegie, mentorul lui Napoleon Hill. 

Andrew Carnegie a început ca muncitor necalificat într-o fabrică de oțel, și a reușit, respectînd acești 6 pași să devină președintele corporației "Carnegie Steel Company", care i-a adus o avere imensă.

Conform revistei Forbes din februarie 2008, averea sa ar fi echivalentă cu 293,8 miliarde de dolari americani în 2007.

Succesul companiei sale, Carnegie Steel, a fost legat de capacitatea acesteia de a produce o mare cantitate și la preț redus șine de cale ferată, la mare cerere în acea perioadă. În 1901 Carnegie a vândut proprietățile industriale omului de afaceri american J.P. Morgan pentru suma de 480 de milioane de dolari, ceea ce reprezintă un record la acea vreme. În urma acestei tranzacții, Carnegie a devenit omul cel mai bogat din lume al acelor vremuri, și a devenit o reprezentare perfectă a visului american.

Luați în calcul că CEL MAI BOGAT OM DIN LUME ÎN 2014, BILL GATES are o avere de 76 de miliarde de dolari, iar AVEREA LUI ANDREW CARNEGIE A FOST DE 4 ORI MAI MARE.

CRED CĂ ESTE UN MOTIV SUFICIENT SĂ ÎL CREDEM CĂ CEI 6 PAȘI FUNCȚIONEAZĂ.

Dacă acesta nu este un argument suficient pentru voi, voi mai preciza că cei 6 pași au fost aprobați de către Thomas A. Edison, cel mai mare inventator al tuturor timpurilor, intervievat fiind de Napoleon Hill, ca fiind necesari și suficienți nu numai pentru o îmbogățire reală și durabilă, dar și pentru ATINGEREA ORICĂRUI SCOP BINE DEFINIT.

Acești pași nu necesită o muncă grea și nici sacrificiu. Acești pași nu vă cer să deveniți ridicoli sau creduli – declarația o puteți citi singuri, nu este nevoie să o comentați public. Pentru a face acești șase pași nu este nevoie de un efort deosebit: 2 MINUTE PE ZI sunt suficiente: 1 minut dimineața, un minut seara.

BENEFICIUL lor va fi în schimb IMENS: vă vor pune IMAGINAȚIA la lucru și vă vor face să ÎNȚELEGEȚI că acumularea banilor nu poate fi lăsată la voia întâmplării, a șansei sau a norocului. 

Vă vor ajuta să înțelegeți că toți cei care au acumulat averi considerabile – și evident ÎN TOATE ACESTE ARTICOLE VORBESC DESPRE PERSOANE CARE AU ACUMULAT AVEREA LEGAL, PRODUCÎND/VÂNZÎND BUNURI SAU PRESTÂND SERVICII DE CALITATE, înainte de a se ÎMBOGĂȚI, mai întâi au VISAT, ȘI-AU DORIT, apoi au creat PLANURI de acțiune.

Am încrederea că și voi veți reuși!

În episodul următor voi vorbi despre marii leaderi, care au fost mai întâi mari visători.

SUCCES!

Photo by Pierre Gui on Unsplash

duminică, 26 aprilie 2015

6 PAȘI CĂTRE ÎMBOGĂȚIRE


Napoleon Hill’s Think & Grow Rich – SECRETUL SUCCESULUI

Cu mult timp în urmă, un mare războinic s-a înfruntat cu o situație în care trebuia să ia o DECIZIE care să-i asigure VICTORIA pe câmpul de luptă, fiind depășit numeric de adversar.

A acostat pe țărmul inamic, a descărcat oameni și echipament și a incendiat corăbiile.

Apoi s-a adresat soldaților lui, în fața navelor în flăcări: Vedeți că vasele noastre ard. Asta înseamnă că nu putem părăsi această țară vii decât dacă vom învinge!

Nu avem altă alegere! ÎNVIGEM sau PIERIM! Și AU ÎNVINS!

Orice persoană care reușește în orice domeniu, trebuie să fie dispusă să își ardă corăbiile și să își taie orice cale de retragere.

Decât astfel poate fi sigură că își va menține starea mentală a DORINȚEI ARDENTE DE A CÂȘTIGA, esențială pentru success.

În dimineața care a urmat după MARELE INCENDIU DIN CHICAGO, un grup de negustori de pe State Street priveau fumul ridicându-se deasupra ruinelor unde înainte fuseseră magazinele lor. Decizia tuturor, cu excepția unuia singur, a fost să plece în alt oraș în căutare de oportunități noi.

Cel rămas le-a spus la despărțire: Domnilor, pe aceste ruine voi construi cel mai de succes magazin din lume, indiferent de câte ori va arde!

Magazinul se află și în prezent în același loc și generează venituri de excepție din vânzări și ca obiectiv turistic, - un monument al stării mentale a DORINȚEI PUTERNICE DE A REUȘI.


Orice persoană care ajunge la vârsta adultă și înțelege scopul și utilitatea BANILOR , și-i dorește.

Simpla dorință de a avea bani nu va atrage bani.

Însă atunci când DORINȚA DE A CÂȘTIGA BANI devine o STARE MENTALĂ INTENSĂ și CONSTANTĂ, aceasta va GENERA PLANURI ȘI MIJLOACE PRACTICE de a REUȘI, iar PERSEVERENȚA care susține dorința și planurile bine definite va conduce la reușită.

Iată cei 6 PAȘI PRACTICI care vor face ca DORINȚA de a CÂȘTIGA BANI să fie transformată în ECHIVALENT FIZIC, REAL:

1. Fixați-vă în minte SUMA EXACTĂ de bani pe care doriți să o câștigați. Nu este suficient să spuneți: vreau să câștig mulți bani.

2. Stabiliți cu exactitate ce intenționați SĂ OFERIȚI/DAȚI ÎN SCHIMB pentru banii pe care îi doriți. Nimic nu este gratis în lumea aceasta.

3. Decideți o DATĂ EXACTĂ la care doriți să intrați în posesia banilor.

4. Creați un PLAN precis, bine definit, prin care să vă aduceți la îndeplinire dorința, și ÎNCEPEȚI ACUM, imediat, fie că vă simțiți pregătiți sau nu să PUNEȚI ACEST PLAN ÎN APLICARE.

5. Scrieți o DECLARAȚIE clară, concisă a SUMEI de bani pe care intenționați să o dobândiți, precizați DATA la care doriți să se întâmple acest lucru, spuneți CE INTENȚIONAȚI SĂ OFERIȚI/DAȚI ÎN SCHIMB pentru acești bani, și descrieți cu acuratețe PLANUL prin care intenționați să acumulați banii.

6. CITIȚI declarația cu voce tare, DE 2 ORI PE ZI, o data dimineața, când vă treziți, și a doua oară seara, înainte de a vă culca.

Încercați! Nu aveți nimic de pierdut!

În episodul următor voi detalia câteva abordări interesante ale acestor 6 pași.

Succes!

Photo by freestocks on Unsplash

sâmbătă, 25 aprilie 2015

Secretul FERICIRII? IUBEȘTE & DĂRUIEȘTE!


Acesta este pentru mine SECRETUL FERICIRII: IUBESC & DĂRUIESC!

Vă garantez că funcționează! L-am probat personal și îl văd și la alții.

PAULO COELHO, în cartea lui, JURNALUL UNUI MAG, definește 3 feluri de iubire:

1. FILOS - este iubirea între prieteni, este iubirea din contextul biblic - notă personală - Iubește-ți aproapele,este iubirea de oameni, în general.

2. EROS - este iubirea erotică, care te învăluie în sentimente și emoții: atracție, dorință, dragoste.

3. AGAPE - este IUBIREA TOTALĂ, este iubirea care DEVOREAZĂ, care CREEAZĂ & DISTRUGE, este iubirea care te consumă, este pasiunea care te ridică pe culmi inimaginabile și te tulbură în egală măsură. Este iubirea pentru partenerul/soțul/partenera/soția ta, care v-a adus împreună și v-a făcut să deveniți o singură ființă. Este iubirea care este dispusă oricând la sacrificiul suprem. Este în același timp, iubirea infinită a lui DUMNEZEU pentru oameni.

Când iubești, în orice modalitate - Filos, Eros sau Agape - dăruiești.

Nu există BUCURIE MAI MARE decât aceea de a dărui din tot sufletul, și de a crește emoțional, spiritual, intelectual, afectiv... împreună cu cel căruia i-ai dăruit sau care îți dăruiește.

Este singura cale prin care poți DEVENI COMPLET.

Cred cu tărie în acest concept, în această idee.

IUBESC & DĂRUIESC.

PRIMESC IUBIRE & ACCEPT CU GRATITUDINE CÂND CELĂLALT ÎMI DĂRUIEȘTE.

IUBIREA & DĂRUIREA SUNT ESENȚA VIEȚII.

IAR VIAȚA plină de iubire & dăruire este o VIAȚĂ EXTRAORDINARĂ, o AVENTURĂ perpetuă și o CĂLĂTORIE INCREDIBILĂ.

Este MOTIVUL pentru care sunt FERICIT și RECUNOSCĂTOR în fiecare clipă pentru tot, și îmi doresc să fac cât mai mulți oameni FERICIȚI.

IUBEȘTE!

DĂRUIEȘTE!

LASĂ-TE IUBIT!

PRIMEȘTE CÂND ȚI SE DĂRUIEȘTE!

Și VIAȚA TA VA DEVENI O FERICIRE PERPETUĂ, INDIFERENT DE EVENIMENTELE din trecut sau de cele către care te îndrepți.

LOVE!

GIVE!

LIVE!

Photo by Allef Vinicius on Unsplash

DORINȚA – PUNCTUL DE PLECARE PENTRU ORICE REALIZARE – PRIMUL PAS CĂTRE DOBÂNDIREA BOGĂȚIEI


Napoleon Hill’s Think & Grow Rich – SECRETUL SUCCESULUI


Când Edwin C. Barnes a coborât din trenul de marfă in Orange, N. J., avea poate înfățișarea unui vabagond dar GÂNDURILE LUI ERAU CELE ALE UNUI REGE, iar MINTEA ÎI LUCRA FEBRIL.

Barnes se IMAGINA pe sine însuși, se VIZUALIZA intrând în biroul lui Thomas A. Edison,

se AUZEA cerîndu-i șansa de a-și duce la îndeplinire OBSESIA VIEȚII SALE, DORINȚA ARZĂTOARE, care îl CONSUMA, aceea de a deveni asociat al marelui inventator.

DORINȚA lui Barnes nu era o simplă speranță! Nu era ceva de genul: aș vrea, aș dori, dacă s-ar putea!

Era a DORINȚĂ INTENSĂ, PULSÎNDĂ, o dorință care TRANSCENDEA ORICE ALTCEVA.

Era o DORINȚĂ BINE DEFINITĂ. CLARĂ. PRECISĂ.EXACTĂ.

Dorința lui Barnes a fost poate o speranță la început. Deoarece ideea apăruse cu destul de mult timp în urmă. Însă în momentul în care a intrat în biroul lui Edison NU MAI ERA O SIMPLĂ DORINȚĂ.

Câțiva ani mai târziu Barnes se afla din nou în biroul lui Edison, în același loc unde intrase prima oară. De data această DORINȚA LUI SE TRANSFORMASE ÎN REALITATE.

VISUL DOMINANT AL VIEȚII LUI DEVENISE REALITATE.

Barnes a REUȘIT pentru că a AVUT UN SCOP BINE DEFINIT, în care a INVESTIT TOATĂ ENERGIA, toată PUTEREA şi toată VOINȚA lui.

Barnes nu a devenit partener al lui Edison în ziua în care ajuns în biroul lui. A fost mulţumit să înceapă de jos – prima sarcină a fost să măture şi să facă ordine în laborator - atât timp când orice făcea - orice, indiferent cât de neînsemnat ar fi fost - constituia o oportunitate să mai facă UN PAS, oricât de mic, către mult râvnitul SCOP.

5 ANI AU TRECUT până să apară şansa pe care o aştepta.

CÂŢI DINTRE NOI AR FI AVUT RĂBDAREA, PERSEVERENŢA ŞI DETERMINAREA SĂ AŞTEPTE 5 ANI, FĂRĂ ABSOLUT NICI O SCHIMBARE, FĂRĂ NICI CEL MAI MIC SEMN CARE SĂ ÎŢI DEA SPERANŢĂ, SAU SA TE ÎNCURAJEZE?

În aceşti 5 ani nu a existat nici o speranţă, fără nici o promisiune de atingere a scopului. Nici măcar una.

PENTRU TOŢI, ÎN AFARĂ DE EL, imaginea lui era ca a unei insignifiante roti zimţate în angrenajul uriaş al roţii de business a lui Edison.

În mintea lui însă, EL A FOST PARTENERUL LUI EDISON FIECARE SECUNDĂ A CELOR 5 ANI, din momentul în care a intrat în laboratorul lui Edison, până în momentul în care a devenit multi-milionar în dolari şi un om extreme de elegant şi respecat, fiind cel mai prolific vânzător al invenţiilor lui Edison din toate timpurile.

Exemplul lui Barnes ilustrează, cred eu, extreme de explicit PUTEREA EXTRAORDINARĂ A UNEI DORINŢE PRECISE, BINE DEFINITE, EXACTE.

Barnes a REUŞIT pentru că şi-a DORIT să devină asociatul – partenerul de afaceri al lui Edison MAI MULT DECÂT ORICE ALTCEVA.

A mai făcut ceva în plus:

A creat UN PLAN prin care să îşi ATINGĂ SCOPUL.

Barnes a ARS TOATE PODURILE ÎN SPATELE LUI.

Nu mai avea CALE DE ÎNTOARCERE.

A PERSEVERAT ÎN DORINŢA sa până a devenit OBSESIA DOMINANTĂ A VIEŢII lui şi peste 5 ani, UN FAPT REAL.

Când Barnes a ajuns la Edison nu şi-a spus: Voi încerca să îl rog pe Edison să îmi dea o slujbă, ci şi-a spus: MĂ VOI ÎNTÂLNI CU EDISON ŞI ÎL VOI ANUNŢA CĂ AM VENIT SĂ DEVIN ASOCIATUL LUI.

Barnes nu a gândit: Voi lucra acolo câteva luni, şi dăcă nu primesc nici o încurajare, voi renunţa şi voi căuta un alt job, ci a gândit: VOI ÎNCEPE DE ORIUNDE. VOI FACE ORICE MI SE SPUNE SĂ FAC, DAR ORICÂT DE MULT VA DURA, TOT VOI DEVENI ASOCIATUL LUI EDISON.

Barnes nu şi-a spus: Voi ţine ochii deschişi să văd orice altă oportunitate, în caz că voi eşua să devin asociatul lui Edison, ci şi-a spus: EXISTĂ UN SINGUR LUCRU ÎN LUMEA ASTA PE CARE SUNT HOTĂRÂT SĂ-L OBŢIN, IAR ACELA ESTE SĂ DEVIN ASOCIATUL LUI EDISON.

BARNES A GÂNDIT, aşa cum gândesc şi eu şi sper să gândiţi şi voi: VOI ARDE TOATE PODURILE ÎN SPATELE MEU, ŞI ÎMI VOI PUNE CA MIZĂ ÎNTREGUL VIITOR ŞI TOATE ABILITĂŢILE MELE PÂNĂ VOI OBŢINE CE VREAU.

BARNES NU ŞI-A LĂSAT NICI O CALE DE RETRAREGE SAU DE ÎNTOARCERE.

NU AVEA DECÂT O SINGURĂ OPŢIUNE: SĂ REUŞEASCĂ!

Vă doresc ca exemplul lui Barnes să VĂ INSPIRE, să vă ajute să decideţi CE DORIŢI CU ADEVĂRAT şi să PERSEVERAŢI ÎN ACEA DORINŢĂ PÂNĂ VEŢI REUŞI!

SUCCES!

Photo by Ameer Basheer on Unsplash

vineri, 24 aprilie 2015

MULTUMESC tuturor celor care MI-AU SPUS '' NU''


 MULTUMESC tuturor celor care MI-AU SPUS '' NU''

Așa își începe Jeffrey Gitomer cartea The Sales Bible.

Este o carte care m-a inspirat și continue să mă inspire, o carte din care citesc aproape zilnic.

Este, cred, cea mai bună carte în domeniul vânzărilor.

Uitați-vă în jurul vostru și veți observa ca întotdeauna se va încheia o vânzare:

FIE TU ÎL CONVINGI PE CELĂLALT SĂ SPUNĂ DA, FIE EL TE CONVINGE SĂ SPUNĂ NU.
Sau invers:
FIE EL TE CONVINGE PE TINE SĂ SPUI DA, FIE TU ÎL CONVINGI PE EL SĂ SPUI NU.

Vânzările fac parte din viață. O vânzare se va încheia întotdeauna când doi oameni se întâlnesc.
Este alegerea ta și în egală măsură alegerea lui de care parte vă veți poziționa.

Nu este vorba, evident, decât de vânzarea unui produs sau a unui serviciu, dar ÎN PRIMUL RÂND DE VÂNZAREA UNEI IDEI.

Aduceți-vă aminte de acea mașină de curse, de acea păpușă, sau de acel obiect pe care vi-l doreați atât de mult atunci când erați copii.
Inevitabil, unul din două lucruri cu siguranță se întâmpla: fie voi vă convingeați părinții să vă cumpere acel obiect, fie ei vă convingeau să renunțați - pentru că deja aveți suficiente mașini, păpuși, le-ați stricat, rupt, etc.

Dar... vă aduceți aminte? EXACT ACEA MAȘINĂ/ACEA PĂPUSĂ ERA CEA MAI FRUMOASĂ PE CARE O VĂZUSERĂȚI PÂNĂ ATUNCI!

Cât de repede RENUNȚAȚI? Mai țineți minte?
Sau renunțați vreodată?

Pe măsură ce ne îndreptăm către vârsta adultă, încep să ni se vândă din ce în ce mai multe idei: dacă vei învăța, vei ajunge departe în viață - ceea ce nu este neapărat adevărat, deși educația este un factor major  -, să fii rezonabil și prudent - lucruri lăudabile, nu întotdeauna însă eficiente, pentru că temperează prea mult câteodată curajul și încrederea că vei reuși, chiar dacă nu știi încă modalitatea - etc.

În permamență ne vindem unii altora OPINII. Despre orice. În varii domenii. Le enumerați voi.

De fiecare dată când o persoană mi-a spus NU, am îmbrățișat acel NU, la fel cum o fac și în prezent, cu deschidere și entuziasm.
Pentru că:


  • NU înseamnă de cele mai multe ori: NU ACUM
  • NU este adresat situației, ideii, serviciului, produsului, NU MIE, PERSOANEI.
  • NU este de multe ori cea mai sinceră modalitate de comunicare: nu funcționează pentru mine, nu rezonez cu această idee, etc.
  • NU înseamnă un mesaj extraordinar: acesta este modul meu - al celuilalt  - de a-ți spune deschis că sunt diferit de tine, gândesc diferit, am valori și priorități diferite REFERITOR LA ACEST LUCRU/IDEE în particular, însă 
  • NU este aproape întotdeauna un DA pentru altă abordare, pentru altă idee, pentru altă colaborare, pentru altă punte comună, pentru o prietenie durabilă sau un parteneriat surprinzător.
  • NU m-a învățat foarte multe despre a înțelege cu adevărat pe celălalt și mi-a deschis de cele mai multe ori un DA cu totul și cu totul neașteptat și plăcut, un DA al celuilalt sau al meu.
NU RENUNȚAȚI NICIODATĂ LA VISUL VOSTRU DOAR PENTRU CĂ AȚI PRIMIT
UN    '' NU''
Poate acel  '' NU'' vă va deschide prin căi nebănuite și neînțelese drumul către  împlinirea visului vostru!

MULȚUMESC!

Photo by Kai Pilger on Unsplash

PUTEREA DE A NE CONTROLA GÂNDURILE


Napoleon Hill’s Think & Grow Rich - SECRETUL SUCCESULUI 


SECRETUL SUCCESULUI LUI HENRY FORD 



PRIMUL PRINCIPIU din cele 13 principii ale succesului: DORINȚA 



PUTEREA de a ne CONTROLA GÂNDURILE 



Răspunsul unui student  făcând parte din dinastia imperială chineză, venit în SUA să studieze la Universitatea din Chicago, la sfârșitul secolului 19, la întrebarea rectorului universității, Harper: Care credeți că este trăsătura definitorie a poporului American a fost: FORMA OBLICĂ A OCHILOR – este ciudată!

Gândiți-vă acum ce spunem noi despre chinezi…

Concluzia: REFUZĂM CĂ CREDEM CEEA CE NU ÎNȚELEGEM – Credem orbește că PROPRIILE NOASTRE LIMITĂRI sunt ADEVĂRATA MĂSURĂ A LIMITELOR.

Voi ilustra ce înseamnă DEFINIREA DIFERITĂ A LIMITELOR prin exemplul lui HENRY FORD, care este genial de simplu: HOTĂRÂREA & PERSEVERENȚA:

Când Ford a decis să producă pentru prima oară în lume celebrul lui MOTOR V-8 și a încredințat inginerilor lui modelul desenat pe hârtie, aceștia i-au replicat: ESTE IMPOSIBIL SĂ MONTEZI 8 CILINDRI PROPULSORI ÎNTR-UN SINGUR BLOC MOTOR.

Ford le-a răspuns: PRODUCEȚI-L ORICUM. ESTE IMPOSIBIL! – au reluat inginerii.

ÎNCERCAȚI TOTUȘI și încercați din nou, până reușiți! Nu contează cât timp durează!

Timp de un an au încercat toate metodele posibile și nu au reușit. La sfârșitul anului i-au raportat lui Ford eșecul lor, iar acesta a rămas neclintit: CONTINUAȚI! VREAU ACEST MOTOR ȘI ÎL VOI AVEA! Iar după nenumărate alte încercări, ca prin magie, au găsit soluția!

PRIMUL PRINCIPIU: DORINȚA – SĂ ȘTII CE ÎȚI DOREȘTI CU ADEVĂRAT!

Când Henley a scris versurile profetice: SUNT STĂPÂNUL DESTINULUI MEU, SUNT CĂPITANUL SUFLETULUI MEU – a definit cel mai important principiu al filozofiei succesului: AVEM PUTEREA SĂ NE CONTROLĂM GÂNDURILE!

Aerul care ne înconjoară este o formă de ENERGIE care VIBREAZĂ cu o viteză și intensitate inimaginabile și care conține o formă de PUTERE UNIVERSALĂ care se ADAPTEAZĂ la natura GÂNDURILOR pe care mintea noastră le generează.

Această putere NE INFLUENȚEAZĂ în mod natural SĂ TRANSFORMĂM GÂNDURILE NOASTRE ÎN ECHIVALENTUL LOR FIZIC, REAL, însă NU DIFERENȚIAZĂ gândurile pozitive, constructive, de cele negative, distructive.

MINTEA noastră devine MAGNETIZATĂ de GÂNDURILE DOMINANTE și ATRAGE ca un magnet FORȚE, OAMENI, CIRCUMSTANȚE și SITUAȚII de VIAȚĂ care sunt în ARMONIE CU NATURA PREDOMINANTĂ A GÎNDURILOR NOASTRE.

Iată motivul pentru care trebuie să ne MAGNETIZĂM MINTEA cu o DORINȚĂ INTENSĂ DE A NE ÎMBOGĂȚI, trebuie să ne focalizăm CONȘTIENTIZAREA ASUPRA BANILOR, până când DORINȚA DE A CÂȘTIGA BANI ne va impinge natural către CREAREA UNUI PLAN BINE DEFINIT PENTRU A CÂȘTIGA BANI!

Și nu uitați că acest prim principiu – DORINȚA – A ȘTI CU EXACTITATE CE VREI – a funcționat pentru milioane și milioane de oameni care au aplicat principiile filozofiei succesului, descrise de Napoleon Hill – oameni care au început aventura îmbogățirii sărăci fiind, cu o educație precară și fără a avea influență sau relații.

SUCCES!

joi, 23 aprilie 2015

Să nu ai AȘTEPTĂRI de la OAMENI și NU VEI FI DEZAMĂGIT. Adevărat? Fals? Altă variantă?


Sunt convins că cei mai mulți dintre voi fie ați rostit la un moment dat, fie ați auzit această frază:
'' SĂ NU AI AȘTEPTĂRI DE LA OAMENI ȘI NU VEI FI DEZĂMĂGIT'' .

Haideți să urmărim împreună care este silogismul acestui raționament, cel puțin cel aparent, și ce se află, de fapt în spate, precum și să îl supunem testului realității și adevărului.

Pentru început:

  • SĂ NU AI AȘTEPTĂRI
Opinia mea este că tocmai acest început de frază este de fapt o concluzie a celui care o emite, respectiv cel care face această afirmație A AVUT AȘTEPTĂRI DE LA OAMENI, de la ceilalți - ceea ce este absolut normal, face parte din natura umană - și ca o paranteză așteptările vizează situații în care AI FĂCUT CEVA PENTRU CELĂLALT, l-ai ajutat, l-ai susținut, ai avut încredere în el, l-ai motivat, i-ai fost alături etc., și pentru a adăuga eu cuvintele care completează fraza AȘTEPTAREA SE REFERĂ LA REACȚIA ESTIMATĂ A CELUILALT, reacție despre care tu crezi că va fi RECUNOȘTINȚĂ, APRECIERE, MULȚUMIRE pentru ajutorul, încrederea, sinceritatea, sprijinul, etc. pe care i le-ai acordat.

Această așteptare a reacției de mulțumire a celuilalt nu s-a adeverit.
De multe ori, nu neapărat de cele mai  multe ori, reacția celuilalt a fost INGRATITUDINE, NERECUNOȘTINȚĂ, INDIFERENȚĂ, ASUMAREA CA FIRESC A AJUTORULUI, etc.


  • NU VEI FI DEZAMĂGIT
Este finalul frazei, și o modalitate  - poate elegantă - a celui care face afirmația de a îți împărtăși  DE CÂTE ORI A FOST DEZAMĂGIT și de a confirma că SE AȘTEAPTĂ ÎN CONTINUARE SĂ FIE DEZAMĂGIT.


  • ȘI ASTFEL SE AMĂGEȘTE ÎN CONTINUARE, ASTEPTÂND ÎN SECRET RECUNOȘTINȚĂ & APRECIERE
deși bravează și spune  - nu am așteptări, nu are ce să mă dezamăgească.

Vă împărtășesc care este filozofia și principiul meu de viață referitor la acest subiect:

  1. IUBESC OAMENII 
Îi găsesc fascinanți în multitudinea incredibilă a personalităților lor, a modului în care gândesc și percep, a paletei incredibile de emoții surprinzătoare de care sunt capabili.
  1. ÎMI PLACE SĂ AJUT OAMENII ȘI SĂ CUNOSC OAMENI NOI & SĂ ÎI REDESCOPĂR PE CEI PE CARE - CRED CĂ - ÎI CUNOSC.
Fiecare se manifestă diferit: unul poate este expansiv, verbalizează foarte mult, altul poate este mai discret, și poate pune o încărcătură emoțională incredibilă într-un gest discret, pe care grăbit și așteptând o manifestare standard, poate nu îl observi...
  1. Sunt fan al ideii: VIAȚA E FRUMOASĂ! pe care o traduc astfel: VIAȚA ÎNSEAMNĂ OAMENI. ȘI OAMENII SUNT FRUMOȘI & GENEROȘI indiferent cum crezi tu că ar trebui să fie sau să se comporte față de tine. 
Observați că toți cei trei marcatori încep cu 1. Nu sunt numerotați 1,2,3.
Pentru că în toate cele 3 concepte cred simultan, și în egală măsură prioritar.

CONCLUZIA MEA, care poate funcționează pentru voi, poate nu  - voi decideți:

  • VIAȚA E FRUMOASĂ
  • OAMENII SUNT FRUMOȘI & GENEROȘI
  • CÂND DECIZI SĂ FACI CEVA PENTRU CINEVA, FĂ ACEL LUCRU & FĂ-L CU BUCURIE & ENTUZIASM
  • ACCEPTĂ ȘI ÎMBRĂȚIȘEAZĂ ORICE REACȚIE, pentru că fiecare este liber să fie cine vrea să fie și să accepte sau nu cine vrei tu ca el să fie sau cine vrea el ca tu să fii!
  • SUNT RECUNOSCĂTOR PENTRU FIECARE ZI & PENTRU FIECARE EVENIMENT DIN VIAȚA MEA & DIN VIAȚA CELOR CARE ALEG SĂ MĂ INCLUDĂ ÎN VIAȚA LOR
VĂ UREZ O VIAȚĂ FRUMOASĂ & TRĂITĂ DIN PLIN!

Photo by Na Inho on Unsplash

CONSTIENTIZAREA SUCCESULUI


Napoleon Hill’s Think & Grow Rich -  SECRETUL SUCCESULUI

Când începi să GÂNDEȘTI și să TE ÎMBOGĂȚEȘTI vei observa că BOGĂȚIA ÎNCEPE cu O STARE MENTALĂ, cu un SCOP BINE STABILIT și cu MAI PUȚINĂ MUNCĂ decât îți imaginezi, conform credinței populare – pentru a te îmbogăți trebuie să muncești foarte mult și o perioadă îndelungată de timp, și poate nici atunci nu reușești – CREDINȚĂ POPULARĂ TOTAL ERONATĂ.

Napoleon Hill a analizat peste 25.000 oameni, pe o perioadă de mai mult de 25 de ani, pentru a descoperi CUM DOBÂNDEȘTI STAREA MENTALĂ care ATRAGE BOGĂȚIA.

MAREA CRIZĂ din 1929, cauzată de supraproducția capitalistă, începută cu prăbușirea bursei din 1929 a durat tehnic decât 4 ani, până în 1933, însă efectele ei s-au resimțit mai mult de 10 ani de la începutul acesteia.

Este încă un motiv, cred, pentru care THINK & GROW RICH ESTE O CARTE LA FEL DE ACTUALĂ ACUM, ÎN 2015, CUM ERA ÎN ANUL APARIȚIEI, 1937, AVÂND ÎN VEDERE CONTEXTUL CRIZEI ECONOMIC – FINANCIARE ÎNCEPUTĂ ÎN 2008, ȘI CARE CONTINUĂ ȘI ÎN PREZENT.

O să vă rog să URMĂRIȚI CU ATENȚIE opiniile lui Napoleon Hill despre criza monidală din 1929. Sunt niște soluții foarte interesante pentru criza cu care noi toți ne confruntăm în prezent.

Dacă veți RESPECTA CU PERSEVERENȚĂ PRINCIPIILE ENUMERATE în acest episod și următoarele STAREA VOASTRĂ FINANCIARĂ SE VA ÎMBUNĂTĂȚI și TOT CE VEȚI ATINGE SE VA TRANSFORMA ÎNTR-UN CAPITAL CARE VA ACȚIONA ÎN BENEFICIUL VOSTRU.

Una dintre cele mai mari SLĂBICIUNI ale omului este familiarizarea lui excesivă cu cuvântul IMPOSIBIL.

Majoritatea persoanelor cunosc toate REGULILE care NU VOR FUNCȚIONA, cunosc toate LUCRURILE care NU POT FI FĂCUTE.

Cartea lui Napoleon Hill și aceste articole despre cartea lui și despre success sunt destinate tuturor acelora care DORESC SĂ CUNOASCĂ ȘI SĂ APLICE REGULILE CARE I-AU FĂCUT PE ALȚII OAMENI DE SUCCES ȘI BOGAȚI.

Primul lucru pe care Napoleon Hill îl făcea când cumpăra un dicționar era SĂ DECUPEZE CUVÂNTUL IMPOSIBIL.

SUCCESUL este rezervat acelora care devin CONȘTIENȚI DE SUCCES, după cum EȘECUL este rezervat acelora care, cu indiferență CONȘTIENTIZEAZĂ DECÂT EȘECUL.

Iar PROVOCAREA acestor articole scrise pentru voi este învățarea ARTEI DE A-ȚI SCHIMBA FOCUSUL MENTAL de la CONȘTIENT DE EȘEC la CONȘTIENT DE SUCCES.

O altă slăbiciune regăsită la majoritatea persoanelor este neinspiratul obicei de a MĂSURA/EVALUA PE ORICINE ȘI ORICE PRIN PROPRIILE IMPRESII ȘI CONVINGERI.

Napoleon Hill afirmă că o parte dintre cititorii cărții lui NU VOR CREDE că o persoană poate GÂNDI ȘI SE POATE ÎMBOGĂȚI, că NU POT GÂNDI ÎN TERMENI DE BOGĂȚII, deoarece OBICEIURILE LOR MENTALE AU RĂMAS BLOCATE LA SĂRĂCIE, DORINȚĂ NEMATERIALIZATĂ, ÎNFRÂNGERE ȘI EȘEC.

Sper ca TOȚI CEI CARE CITIȚI ACESTE ARTICOLE SĂ ÎL CONTRAZICEȚI PRIN SUCCESUL VOSTRU!

Sper ca TOȚI SĂ FACEȚI AZI, ACUM, PRIMUL PAS:

ÎNCEPÂND DIN ACEST MOMENT SĂ DOBÂNDIȚI ȘI SĂ VĂ PĂSTRAȚI TOATĂ VIAȚA OBICEIUL MENTAL DE A GÂNDI SUCCES ȘI BOGAȚIE!

Este primul pas! Restul va veni de la sine și în scurt timp!

SUCCES & BOGĂȚIE!


Photo by Ruthson Zimmerman on Unsplash


miercuri, 22 aprilie 2015

ACȚIONEAZĂ ACUM!


Toate lucrurile pe care le-ai AMÂNAT  până acum în viața ta, au decât DOUĂ DIRECȚII în care se pot îndrepta, în urma DECIZIEI PE CARE TU O IEI ACUM, ÎN ACEASTĂ SECUNDĂ, CÂND CITEȘTI ACESTE RÂNDURI:

  • Să ai curajul și impulsul de A FACE ACEL LUCRU ACUM, pur și simplu.
  • Să AMÂNI ÎN CONTINUARE acel lucru: peste 1 minut, peste o oră, peste un an, peste o viață...
Sunt convins că pentru unele lucruri vei avea și curajul și impulsul de a acționa.
Pentru altele VEI GĂSI O LISTĂ NESFÂRȘITĂ DE SCUZE perfect plauzibile, unele chiar atât de elegante și de raționale, atât de bine gândite, logice, de bun simț... - poți adăuga tu orice calificare dorești - ȘI LE VEI AMÂNA ÎN CONTINUARE.
Dacă SIMȚI că TREBUIE să faci un lucru, pur și simplu fă-l!
Iți sugerez să ÎNCEPI CU CEL MAI GREU!

Să începi cu cel mai nerezonabil lucru pe care îl amâni de ani de zile, exact pentru motivul că pare nerezonabil.
Fă primul pas!
Restul va fi ...
Trimite-mi un feed-back după ce faci acest lucru.
Chiar ceva minor, pe care îl amâni de mult timp.
Succes!

Photo by Erda Estremera on Unsplash

CONȘTIENTIZAREA PUTERII


 Napoleon Hill’s Think & Grow Rich 
CONȘTIENTIZAREA PUTERII despre care vorbeam  poate surveni sub forma unei idei, sau poate îmbrăca forma unui plan sau a unui scop.

Poate să apară printr-un flash al unei experiențe din trecut, a unei înfrângeri sau a unui eșec.

Și atunci poate să aducă la suprafață o lecție care să te ajute nu numai să recâștigi ce ai pierdut în urma înfrângerii, dar să câștigi înzecit.

Darby îi relata lui Napoleon Hill că în cei treizeci de ani de experiență ca agent de vânzări în domeniul asigurărilor, succesul lui s-a datorat în mare măsură lecției de viață primite de la fetița de culoare care nu acceptase NU (vezi articolul O LECȚIE DE 50 DE CENȚI ÎN PERSEVERENȚĂ - n.a.)

De fiecare dată când un potential client încerca să evite vânzarea, sau să își exprime adevărata obiecție, Darby VIZUALIZA fetița stînd neclintită în vechea moară, cu ochii sfidători strălucind și își spunea:

TREBUIE SĂ FAC ACEASTĂ VÂNZARE.

Darby relata că MAJORITATEA VÂNZĂRILOR AU FOST FĂCUTE DUPĂ CE INIȚIAL CLIENȚII I-AU SPUS NU!

Își aducea aminte și că s-a oprit din forat la 1 metru distanță de filonul de aur – vezi episodul 5 – LA UN METRU DISTANȚĂ DE AUR – n.a. – și mărturisea:

EXPERIENȚA EȘECULUI A FOST O BINECUVÂNTARE DEGHIZATĂ.

M-A ÎNVĂȚAT SĂ CONTINUI SĂ CONTINUI, INDIFERENT CÂT DE DIFICIL AR FI ȘI INDIFERENT CE OBSTACOLE AȘ ÎNTÂMPINA, O LECȚIE PE CARE A TREBUIT SĂ O ÎNVĂȚ, ÎNAINTE DE A AVEA SUCCES ÎN ORIDE DOMENIU.

Viața este surprinzătoare și câteodată de neînțeles.

ATÂT SUCCESUL CÂT ȘI EȘECUL ÎȘI AU RĂDĂCINILE ÎN EXPERIENȚE SIMPLE.

Darby a PROFITAT DE CELE DOUĂ EXPERIENȚE DRAMATICE – filonul de aur și fetița de culoare – pentru că a avut răbdarea, calmul și inteligența să le ANALIZEZE și să ÎNVEȚE LECȚIILE pe care aceste experiențe le conțineau.

CE SE ÎNTÂMPLĂ însă cu omul care nu are nici răbdarea să-și facă timp, nici înclinarea către studiu a experiențelor eșecului?

CUM poate cineva ÎNVĂȚA și APLICA ARTA DE A TRANSFORMA/CONVERTI EȘECUL ÎN SUCCES?

RĂSPUNSUL LA ACESTĂ ÎNTREBARE ESTE CONȚINUT DE CELE 13 PRINCIPII ALE SUCCESULUI pe care Napoleon Hill le descrie în cartea lui, Think & Grow Rich.

Iar RĂSPUNSUL VA VENI PENTRU VOI, CITITORII, sub forma unei IDEI, PLAN sau SCOP care va țâșni din MINTEA VOASTRĂ când va așteptați mai puțin, sub forma INSPIRAȚIEI.

O IDEE CARE FUNCȚIONEAZĂ este singurul lucru de care cineva are nevoie pentru A ATINGE SUCCESUL.

Iar cele 13 principii conțin cele mai bune și practice modalități și sugestii pentru A CREA IDEI UTILE și PRAGMATICE, generate de o GÂNDIRE CORECTĂ, SĂNĂTOASĂ, IDEI CARE FUNCȚIONEAZĂ.

Voi concluziona acest articol cu o AFIRMAȚIE ULUITOARE a lui NAPOLEON HILL, care ar trebuie să fie CEA MAI PUTERNICĂ MOTIVAȚIE pentru STUDIUL și APLICAREA CONSTANTĂ, pe durata ÎNTREGII VIEȚI a celor 13 principii:

CÂND BOGĂȚIILE ÎNCEP SĂ VINĂ, VIN ATÂT DE REPEDE ȘI NEAȘTEPTAT, ÎNTR-O ASEMENEA ABUNDENȚĂ, ÎNCÂT NU POȚI SĂ NU TE ÎNTREBI UNDE AU FOST ASCUNSE ÎN TOȚI ACEȘTI ANI ÎN CARE NU S-A ÎNTÂMPLAT NIMIC!

Reflectați la această ultimă afirmație și veți constata, în momentul în care veți reuși, cât de adevărată este!

Succes!

Photo by Brandon Morgan on Unsplash

luni, 20 aprilie 2015

O LECȚIE DE 50 DE CENȚI ÎN PERSEVERENȚĂ


Napoleon Hill’s Think & Grow RichSECRETUL SUCCESULUI
Domnul Darby despre care vorbeam  (vezi povestirea " La 1 metru distanță de aur") – la scurt timp după ce a absolvit Universitatea Lecțiilor Dure de Viață, a mai primit o lecție despre PERSEVERENȚĂ, lecție care i-a dovedit că NU nu înseamnă neapărat/întotdeauna NU.

Domnul Darby își ajuta unchiul să macine grâu la o moară pe care acesta o deținea, împreună cu o fermă mare, unde munceau și trăiau mai mulți oameni de culoare. 

În acea după – amiză, în timp ce măcinau grâu, a intrat fără să spună un cuvânt o fetiță de culoare și s-a postat în pragul ușii.

Unchiul a ridicat privirea la ea, și a țipat încruntat și amenințător: Ce vrei?

Fetița i-a răspuns timid: Mama a spus să –i trimiți cei 50 de cenți.

Nu voi face acest lucru. Acum fugi repede acasă!

Da, domnule! a continuat fetița, însă nu s-a mișcat din pragul ușii.

Unchiul și-a continuat munca, atât de absorbit încât nu a observant că fetița nu plecase.

Când a ridicat din nou privirea și a văzut-o așteptând nemișcată, a țipat la ea: Ți-am spus să pleci! Pleacă, sau te altoiesc!

Fetița a replicat politicos: Da, domnule! înscă nu s-a mișcat nici un centimetru. Bărbatul 

a aruncat conținutul unui sac în dispozitivul de măcinat, a înșfăcat un cerc de butoi și s-a repezit la copil cu o expresie care indica necazuri.

Darby și-a ținut respirația. Era sigur că va fi martorul unei crime. Unchiul lui era recunoscut pentru temperamentul lui extrem de agresiv. Copii de culoare nu aveau voie să înfrunte un alb, în acea parte a Statelor Unite, și în acele vremuri. Consecințele puteau fi tragice.

Când bărbatul a ajuns lângă fetiță, aceasta A FĂCUT UN PAS ÎNAINTE, S-A UITAT ÎN OCHII LUI și a strigat cu vocea ei subțire, cât a putut de tare: MAMA MEA TREBUIE SĂ PRIMEASCĂ CEI 50 DE CENȚI DATORAȚI!

Bărbatul s-a oprit, a pus ușor jos cercul de butoi, a băgat mâna în buzunar și I-A DAT CEI 50 DE CENȚI.

Copilul a luat banii, și s-a îndreptat ușor către ușă, neluîndu-și ochii de la bărbatul pe care tocmai îl ÎNVINSESE.

După ce fetița a plecat, bărbatul a privit în gol pe ferestră, stupefiat de lecția pe care tocmai o primise de la o fetiță de culoare, care avea statutul unui sclav.

Darby rămăsese, de asemenea, mut de uimire.

Era pentru prima dată în viața lui când văzuse UN COPIL DE CULOARE STĂPÂNIND/CONTROLÎND ÎN MOD PREMEDITAT UN ALB ADULT.

Care era EXPLICAȚIA pentru ce tocmai se întâmplase? 

CUM reușise să-l determine pe unchiul său să-și piardă ferocitatea într-o clipă și să devină docil ca un mielușel?

Ce PUTERE stranie avusese acel copil ca să-și înfrunte și învingă stăpânul?

Care era SURSA puterii care i-a permis unei fetițe de culoare analfabete să învingă inteligența unui alb adult?

PĂSTRAȚI-VĂ MINTEA ALERTĂ ȘI VEȚI INTUI ÎN URMĂTOARELE EPISOADE CARE ESTE SURSA PUTERII CARE I-A VENIT FETIȚEI ÎN AJUTOR !

IAR ACEASTĂ PUTERE VĂ VA AJUTA SĂ RECUPERAȚI TOT CE AȚI PIERDUT PÂNĂ ACUM ATUNCI CÂND EȘECUL ȘI ÎNFRÂNGEREA V-AU COPLEȘIT, ASTFEL ÎNCÂT ACESTEA SĂ NU RĂMÂNĂ DECÂT O AMINTIRE AMUZANTĂ!

Photo by Simon on Unsplash

duminică, 19 aprilie 2015

LA 1 METRU DISTANȚĂ DE AUR


Napoleon Hill’s Think & Grow Rich - SECRETUL SUCCESULUI
Una dintre cele mai frecvente cauze ale EȘECULUI este obiceiul de a RENUNȚA când ești copleșit de EȘEC TEMPORAR.
Goana după aur din Vestul Sălbatic a început în anul 1848, când James W. Marshall a descoperit aur în Coloma, California. În foarte scurt timp peste 300.000 de oameni au sosit în California, mai mult de jumătate dintre ei din afara Statelor Unite, din America Latină, Europa, chiar Asia.
Aceasta este povestea unuia dintre acești aventurieri, cuprinși de febra aurului și mirajul îmbogățirii.
Cu siguranță acesta, ca mulți alții, nu știa că infinit mai mult aur a fost produs de VALOAREA MINȚII UMANE decât a fost vreodată extras din minele de aur.
După săptămâni de săpat cu lopata și de muncă grea era extenuat însă foarte bucuros. Descoperise primul filon de aur.
Pentru a excava întregul filon avea nevoie de utilaje puternice. Drept pentru care a acoperit mina, s-a întors în orașul natal, și-a anunțat rudele și prietenii despre marea lovitură.
Toți au contribuit financiar și au comandat utilajele necesare, care le-au fost expediate pe mare.
Au revenit la mină, au extras primul vagon, l-au trimis la topitorie și s-a dovedit că găsiseră unul dintre cele mai bogate zăcăminte din California.
Mai erau necesare câteva vagoane pentru a acoperi toate datoriile contractate și pentru a avea în continuare un profit fabulous.
Stupoare, însă! Filonul de aur era epuizat. Au forat disperați, au încercat să dea de urma filonului… Nimic!
Și în acel moment AU RENUNȚAT!
Au vândut toate utilajele unui om care se ocupa cu comerțul de vechituri și s-au întors acasă.
Însă comerciantul a avut o IDEE EXTREM DE SIMPLĂ, ÎNSĂ EXTREM DE EFICIENTĂ.
A angajat un INGINER MINIER care să examineze mina și să emită o opinie de specialitate.
Inginerul a explicat omului de afaceri că este o situație frecventă ca filonul de aur să aibă o fisură/falie intermediară, a calculat la ce distanță ar trebui să reapară, iar rezultatul matematic, care s-a dovedit a fi exact a fost LA O DISTANȚĂ DE 1 METRU!
FILONUL DE AUR REÎNCEPEA LA DOAR O DISTANȚĂ DE UN METRU DE UNDE RENUNȚĂTORII OPRISERĂ FORAREA!
Omul de afaceri a câștigat milioane de dolari din exploatarea minei, pentru că a avut INTELIGENȚA să ceară CONSILIEREA EXPERTULUI ÎNAINTE DE A RENUNȚA.
Cea mai mare parte a banilor pentru cumpărarea utilajelor, care ulterior au fost vândute comerciantului, fusese procurată de R.U.DARBY, de la prieteni, rude și vecini, datorită încrederii pe care aceștia au avut-o în el.
R.U.DARBY le-a returnat fiecare cent, deși acest lucru i-a luat ani de zile.
Peste mulți ani, Darby și-a recuperat înzecit pierderile, când a descoperit că DORINȚA POATE FI TRANSFORMATĂ ÎN AUR.
Descoperirea a survenit după ce a început să vândă ASIGURĂRI DE VIAȚĂ.
REAMINTINDU-ȘI CĂ A PIERDUT O AVERE URIAȘĂ, OPRINDU-SE LA 1 METRU DE AUR, Darby a profitat de LECȚIA DE VIAȚĂ și a aplicat-o în business-ul ales, cel al asigurărilor de viață, REPETÂNDU-ȘI ÎN PERMANENȚĂ:
NU MĂ VOI OPRI NICIODATĂ DOAR PENTRU CĂ OAMENII ÎMI SPUN NU, ATUNCI CÂND LE CER SĂ CUMPERE ASIGURĂRI DE VIAȚĂ.
În acea epocă, Darby a devenit unul dintre cei aproape 50 de oameni care vindeau în Statele Unite asigurări în valoare de mai multe milioane de dolari anual.
Înainte ca SUCCESUL să se instaleze confortabil în viața unui om, cu siguranță VA ÎNTÂMPINA ÎNFRÂNGERI TEMPORARE și câteodată și EȘECURI.
Majoritatea celor 500 de milionari intervievați de Napoleon Hill au mărturisit că SUCCESUL A SURVENIT EXACT DUPĂ PUNCTUL ÎN CARE ÎNFRÂNGEREA ÎI COPLEȘISE.
NU RENUNȚAȚI NICIODATĂ!
SUCCESUL AR PUTEA FI LA DOAR UN METRU DISTANȚĂ DE VOI!

Photo by Joshua Sortino on Unsplash