marți, 30 iunie 2015

COSTUMUL PUTERNIC




Super-eroii își iau puterea din costumul lor. 


Costumul îi dă super- eroului o altă identitate, de luptător, de războinic, și în majoritatea cazurilor, de învingător. 

Costumul îl face invincibil, îi dă curaj, încredere în sine și recunoaștere, faimă. 


Pe lângă diversele arme care intră în componența costumului, care îl completează, un element este omniprezent: MASCA. 


Când super-eroul își pune masca, poate să fie personajul în a cărui piele intră și poate avea un anumit mod de a fi, un tip de comportament, pe care omul de sub mască, omul real, nu îl afișează niciodată în viața de zi cu zi. 


Super - eroii au vieți duble. 

În viața de zi cu zi, de cele mai multe ori, este o persoană care trece nevăzută, modestă, uneori chiar umilă, fără puteri ieșite din comun, o persoană pe care nu ai recunoaște-o din mulțime. 


Adesea, acest comportament este voit controlat, pentru a nu fi depistat, pentru a nu fi deconspirat, pentru a nu i se afla adevărata identitate. 


Fiecare dintre noi, chiar dacă nu este super- erou, are un COSTUM PUTERNIC. 

Este acea modalitate de a fi prin care reușește să facă față situațiilor dificile, provocărilor, confruntărilor. 


Costumul puternic este acea modalitate de a rezolva probleme, pe care fiecare dintre noi a găsit-o într-un anumit context, de obicei la o vârstă fragedă, acea modalitate de a fi, de a se comporta, care îl ajută să iasă din aproape toate situațiile dificile și în spatele căreia se simte puternic, la fel ca super -eroul. 


Sunt persoane care au drept costum puternic o ATITUDINE INTIMIDANTĂ, care îi ajută să se impună, să obțină ce vor, să rezolve diverse probleme.


SUNT PUTERNIC, și asta câștigă respect și atrage. 


SUNT NEBUN, NU TE PUNE CU MINE... 


Sunt persoane pentru care CRITICA NESFÂRȘITĂ, A TUTUROR este un mod de viață. În momentul în care nimic nu este bine pentru tine, toți sunt defecți în afară de tine, nimeni nu deține adevărul, toți greșesc... etc... 


Sunt persoane pentru care GLUMELE și UMORUL SPONTAN îi scot din orice situație. 


Un alt costum puternic este A-ȘI CERE SCUZE. Poate părea surprinzător, dar în momentul în care o persoană își cere scuze în continuu: '' Iartă-mă! Sper că nu te-am supărat! Dacă nu vă deranjez prea mult, aș dori.. mi-aș permite să vă rog....'' , acea persoană devine o persoană foarte greu de refuzat. 


Sunt persoane pentru care O POLITEȚE IMPECABILĂ, chiar și într-un context unde este exagerată, sau puțin forțată, este soluția optimă, care dă rezultate întotdeauna: este foarte greu să nu te lași cucerit de astfel de maniere, chiar dacă depășesc limita ridicolului, oricum flatează și își ating tința fără greș. 


NU POȚI REFUZA O ASEMENEA FRUMUSEȚE... O, cât de des este folosit un decolteu, un zâmbet insinuant, o solicitare naivă a ajutorului: SUNT ATÂT DE NEPRICEPUTĂ...


BINEVOITORUL: Dați-mi voie să vă ajut, este plăcerea mea să ... 

TIMIDITATEA EXAGERATĂ, sau CAPUL PLECAT/ PRIVIREA FURATĂ/RUȘINATĂ, sau UN GLAS CU O INTENSITATE REDUSĂ, sunt alte costume puternice, foarte eficiente. 


ATITUDINEA ÎNCREZĂTOARE, care denotă PUTERE și IMPORTANȚĂ, chiar dacă este doar un bluff - poate fi eficace: '' trebuie să fie o persoană foarte importantă, dacă are un astfel de comportament!''.


SUNT BOGAT. CÂT MĂ COSTĂ? - este cred, un costum puternic pe care îl recunoașteți și pe care îl întâlniți destul de frecvent. 


'' VĂ ADMIR, DACĂ AȘ PUTEA FI ȘI EU CA DUMNEAVOASTRĂ...'' - a te pune voit în inferioritate în față celuilalt ridică balanța în favoarea lui, și atunci este dispus să te ajute, pentru că l-ai făcut să se simtă puternic. 


NU AM NEVOIE DE TINE - NU ȚI-AM CERUT EU SĂ ... este un costum puternic foarte interesant. Îl scutește pe cel care îl folosește de orice obligație directă sau indirectă de contra- serviciu, sau de gratitudine față de celălalt. Este un alt fel de a spune: EU ORICUM MERIT TOTUL, pentru că sunt eu. DACĂ NU ÎMI OFERI TU, ÎMI VA OFERI ALTCINEVA. Echivalează, de asemenea cu o blamare indirectă și o învinovățire a celuilalt: DACĂ AI FĂCUT CEVA PENTRU MINE ESTE PENTRU CĂ AI VRUT TU. Acum mai ai și pretenție de la mine să am un anumit comportament? Cred că mă confunzi... 


Lista este fără sfârșit. 


Fiecare dintre noi a constatat în timp că acest COSTUM PUTERNIC îi aduce rezultate. 

Funcționează. 


Provocarea este SĂ NU DEVII COSTUMUL TĂU PUTERNIC și SĂ ÎȚI UIȚI ADEVĂRATA INDENTIATE. 


Pericolul este să fii și cu cei dragi tot costumul tău puternic. 


Tentația este ca acasă, sau în alt mediu intim, să îți lași costumul în continuare pe tine, să nu îl dezbraci și să nu redevii tu. 


Iar PIERDEREA CEA MAI MARE este să nu îți dai voie să ÎȚI DESCOPERI ALTE COSTUME PUTERNICE, mai apropiate de adevărata ta natură. 


Poți, de asemenea, să nu mai ai PUTEREA să RENUNȚI la costumul tău puternic, la acel costum care a fost generat de o împrejurare traumatică, pe care refuzi să o lași în trecut, și care te intoxică în continuare. 


Sub nici o formă NU BLAMEZ COSTUMUL PUTERNIC AL CUIVA! 


Este o componentă psihic - emoțional - atitudinală inerentă ființei umane. 


În momentul în care REUȘEȘTI SĂ ÎȚI IDENTIFICI COSTUMUL PUTERNIC, ai deja un mare avantaj, pe care îl poți multiplica la nesfârșit. 


Tot ce vreau să spun este că, dacă nu este suficient de clar conștientizat și controlat, îți poate aduce mai multe neplăceri decât satisfacții.


CARE ESTE COSTUMUL TĂU PUTERNIC? !

Photo by TK Hammonds on Unsplash

marți, 23 iunie 2015

CÂT DE PUTERNICĂ ESTE DORINȚA TA DE A REUȘI? CÂT DE MULT ÎȚI DOREȘTI ACEL '' CEVA'' ?



"Voința de a câștiga, dorința de a reuși, impulsul de a îți atinge plenitudinea potențialului... acestea sunt cheile care vor descuia ușa către desăvârșirea  personală." - Confucius


După ce te-ai gândit că dorești ceva - obicei mental recursiv imanent, propriu ființei umane: tot timpul dorești ceva; indiferent dacă ce se îndeplinește sau nu, oricum mareea dorințelor este în continuă mișcare și tinde să atragă atingerea țărmului materializării lor - prima întrebare pe care ar trebui să ți-o adresezi este: 


''CÂT DE MULT ÎMI DORESC ACEST LUCRU?''


Tendința naturală este de a fi distras de la lucrul pe care ți-l dorești din cauze ale căror diversitate și imprevizibilitate nu le poți controla: 

Constați că drumul către dorința ta este mult mai anevoios decât îți imaginaseși. 


Îți dai seama - și momentul conștientizării poate fi extrem de descurajant - că va dura mult timp până când vei reuși, îți dai seama că poate va fi nevoie de ani, uneori poate chiar de o viață întreagă pentru a ajunge la destinație, îți dai seama că deși ai fi dispus să te îndrepți constant către obiectul dorinței tale toți acești ani, nu ai certitudinea că vei reuși. 


Așa crezi în acel moment. Și atunci începi să încerci să te convingi că ar fi preferabil să îți dorești altceva. 


Încerci să te convingi că prețul plătit ar fi prea mare, și balanța între satisfacția reușitei - care include inevitabil și prețul aferent - și alegerea unui alt obiect al dorinței, mai ușor de îndeplinit, mai apropiat în timp, incluzând în oferta tentantă un preț mult mai accesibil, începe să se încline în favoarea celei de-a doua variante. 

Și te întrebi din nou: '' Cât de mult îmi doresc acest lucru?''


Nu îți răspunzi la întrebare. Și îți spui că te vei mai gândi, și vei lua decizia cu altă ocazie. 


Încet, încet, fără să simți, întrebarea și decizia care așteaptă să fie luată încep să dispară din centrul atenției tale, și te faci că ai uitat, până când efortul de a ignora dorința ta devine din ce în ce mai puțin solicitant și reușești să îi suprimi vocea puternică, să o reduci la o soaptă distantă, și în final să o amuțești.

Definitiv. Așa pare.

Până când ai un deja-vu neliniștitor, și îți aduci aminte ce ți-ai dorit în urmă cu un an, doi, șapte, zece, în urmă cu o viață. 


Îți aduci aminte cum fără să îți dai seama, ți-ai tăiat orice șansă de reușită prin renunțarea treptată la ce ți-ai fi dorit. 

Și dorința reapare într-o lumină clară, rece și mustrătoare: încă nu este prea târziu. Poți încerca din nou!

Cercul vicios reîncepe: dorință, întrebări, ezitare, perspectivă intimidantă, renunțare treptată, renunțare definitivă.. reiterarea dorinței, o altă încercare, ...

Este un truc atât de evident și totuși atât de puțin folosit: 




NU LĂSA SĂ TREACĂ NICI O ZI FĂRĂ SĂ ÎȚI SPUI CEL PUȚIN O DATĂ: 




DORINȚA MEA DE A REUȘI ESTE MAI PUTERNICĂ DECÂT ORICE SCUZĂ PE CARE O VOI GĂSI ASTĂZI PENTRU JUSTIFICAREA POSIBILITĂȚII CĂ NU VOI REUȘI. 




ÎMI DORESC ACEST LUCRU MAI MULT DECÂT ORICE ALTCEVA. 




ASTĂZI, LA FEL CA ȘI MÂINE, LA FEL CA ȘI POIMÂINE, VOI ACȚIONA ÎN DIRECȚIA LUCRULUI PE CARE ÎL DORESC. 




ASTĂZI VOI FACE UN PAS. 




IAR PASUL DE AZI, CARE URMEAZĂ TUTUROR PAȘILOR FĂCUȚI PÂNĂ ACUM, PASUL DE AZI AR PUTEA FI PASUL DECISIV. 




VOI FACE ASTĂZI UN PAS, RENUNȚÂND LA ALTCEVA, CARE NU ESTE LA FEL DE IMPORTANT, PENTRU A ÎMI CONCENTRA ENERGIA ASUPRA A CEEA CE ÎMI DORESC. 




Nu vreau să ajung ca lipsa voinței și efortului de azi, lipsa disciplinei de a ma impulsiona sa îmi aloc măcar un minut din toată ziua de astăzi în direcția dorinței mele, să mă facă să regret peste un an, trei, cinci, șapte ani, o viață întreagă, renunțarea mea atât de facilă la ce aș fi putut face azi și nu am făcut, indiferent de ingeniozitatea motivației și scuzelor găsite. 




ASTĂZI VOI MAI ÎNCERCA ÎNCĂ O DATĂ!




ȘI POATE ACEASTĂ ÎNCERCARE VA FI ULTIMA NECESARĂ PENTRU A REUȘI!




VREAU, POT ȘI VOI REUȘI!

Photo by Chris Curry on Unsplash

luni, 22 iunie 2015

EXEMPLUL PERSONAL


Gândim, ne exprimăm și ne manifestăm atât de des și atât de variat nesfârșitele noastre nemulțumiri. 

Așteptăm cu nerăbdare să ni se rezolve toate problemele. 


Criticăm cu pasiune societatea în care trăim, timpurile prezente, lipsa condițiilor decente de viață, care ne frustrează teribil. 


Ne revoltă mârlănia, grosolănia, lăcomia, impostura, parvenitismul, nepotismul, indiferența, aroganța, agresivitatea, prostia, ignoranța, toate aceste tare care ne înconjoară și ne otrăvesc cu negativismul lor toxic. 

Exaltăm modelele trecutului, sau alte paradigme pe care le credem a fi întruchiparea normalității, a funcționalității, a echilibrului. 


Declarăm cu o suficiență axiomatică că lucrurile nu se vor schimba niciodată, sau, dacă suntem într-un moment de îngăduință reflexivă, acordăm cu o falsă generozitate, și aceea moderată, șansa că poate peste câteva zeci de ani, lucrurile vor fi altfel. 


Pentru ca peste câteva minute, să concluzionăm categorici că nu mai avem nici o șansă. 


NIMIC NU SE VA SCHIMBA. NICIODATĂ. 


Suntem primii care ne repezim să condamnăm, să blamăm, găsim vinovați și avem mâinile încleștate pe pietre pentru o lapidare cu sentintă definitivă a tuturor celor care '' ne țin pe loc și din cauza cărora nu vom da niciodată înainte.''


Vestul și SUA sunt eternele noaste sisteme de referință: etalonul succesului și al reușitei. 


Responsabilii pentru situația noastră prezentă sunt pe rând: balcanismul nostru impregnat în ADN-ul național, lenea și răutatea, combinată cu acea căutare rapace a celor mai facile scurtături către rezolvarea problemelor, acel insinuant '' hai că o rezolvăm noi cumva, să vedem cum facem'', celebra noastră inventivitate în a repara Dacia cu o șurubelniță și o sârmă, extinsă ca panaceu pentru orice altceva - o cârpim, o legăm, o peticim - acest ''o'' putând substitui orice.


Alți responsabili pentru actualul nostru loc în istoria modernă sunt: lipsa responsabilității, a culturii lucrului bine făcut, opusul mitului german al calității, durabilității și fiabilității, acel '' las-o că merge și așa'', acea superficialitate și lipsă a conștientizării impactului consecințelor : '' timpul trece, leafa merge''. 

TOATE ACESTEA LE GÂNDIM, LE SPUNEM ȘI LE AFIRMĂM NOI, CU TĂRIE.

TOATE ACESTEA NE DEFINESC PE NOI, '' ĂȘTIA SUNTEM NOI! '' 



OARE AȘA SĂ FIE? 


PE CÂȚI DINTRE NOI/VOI I-AM OFENSAT CRUNT PRIN ACESTE AFIRMAȚII GENERALIZANTE ȘI DISTRUCTIVE?


DACĂ AȘ FI GÂNDIT AȘA - evident că aceste afirmații nu reflectă gândirea mea, sunt, din contră opusul viziunii mele - NU M-AȘ FI ANULAT CU SENINĂTATE INCLUZÂNDU-MĂ ÎN PLURALUL ''NOI''?


Dacă așa '' ar sta lucrurile'' cum rămâne cu EXEMPLUL PERSONAL al atâtor conaționali valoroși, care și-au definit ca valori în viață seriozitatea, integritatea, cultul pentru muncă, onestitatea, respectul, patriotismul, modestia, responsabilitatea și perseverența?


Cum rămâne cu exodul de inteligență, cum rămâne cu cei care au ales să se întoarcă, cum rămâne cu cei care au ales să nu plece, cum rămâne cu toți acești oameni care indiferent unde se află și ce fac, indiferent de scopurile și direcțiile lor personale de viață, sunt cu sau fără voia lor ambasadorii valorilor, unicității și creativității naționale?


Cum rămâne cu EXEMPLUL PERSONAL al celor care dau dovadă de civilizație, maniere, productivitate, eleganță și profesionalism?


Cum rămâne cu cei care sunt dedicați perfecționării produselor și serviciilor lor, cei care se pun în slujba celorlalți, cei care dăruiesc și refuză să se resemneze și să capituleze?


Cum rămâne cu cei care se implică și nu dau voie pasivității, fricii și indiferenței să le paralizeze voința și gândirea?


EXEMPLUL PERSONAL AL UNUI SINGUR OM POATE PĂREA INSIGNIFIANT PRIN CONTRASTUL LUI FAȚĂ DE CURENTUL CONTRAR CARE ÎL POATE ÎNGHIȚI ÎN ORICE CLIPĂ. 


EXEMPLUL PERSONAL DE AZI POATE FI ÎNSĂ CIVILIZAȚIA, PROGRESUL REAL, TRANSFORMARE PROFUNDĂ DE MÂINE. 


EXEMPLUL PERSONAL ESTE CEL CARE NE VA SCHIMBA IMAGINEA, PERCEPȚIA ȘI SENTIMENTUL VALORII.


NE VA SCHIMBA ÎN PRIMUL RÂND PERCEPȚIA FAȚĂ DE NOI ÎNȘINE. APOI ȘI PERCEPȚIA ÎNTREGII LUMI. 


Admirația și respectul meu pentru voi, care începeți schimbarea prin a vă schimba pe voi, sau prin a rămâne la fel de valoroși și dedicați îmbunătățirii și perfecționării voastre prin schimbare!


Exemplul personal este singurul etalon real și acesta ne va aduce succesul. 


Nu ezitați să îl urmați și emulați!

Photo by KOBU Agency on Unsplash

duminică, 21 iunie 2015

THE ATTRACTION AND THE MACHINE OF DREAMS: IMAGE RECOGNITION NEURAL NETWORK


I am ATTRACTION:

I feel how my unwavering confidence in attracting what I desire with the intensity that surpasses the limits of my own consciousness generates the impulse that transforms my mind, my soul, my heart, my will, my vision, the totality of my inner resources into a magnet that embeds in its nucleus the whole universe, a magnet that attracts through its irresistible power all that it needs to attract so that the entire universe can rearrange itself for the fulfilling of my wish.

''I KNOW'', not ''I hope'', not ''I wish'', not ''it is possible'', not ''it is probable'', not ''it is '' attainable'', not ''I would like'', not ''I must'', not ''I would enjoy'', but I KNOW that the vibrations of my thoughts will attract the path that leads to my dream, to my wish transmuted into positive obsession. 

Because my dream is the one that defines me, my dream is the destination that attracts me and that I attract, my dream is the destiny upon which I exerted the freedom of choice, my dream is the film that my mind has been playing over and over, the film that my mind has been refining, recreating, reinventing and en-chasing ever since I have had the first conscious remembrance of its genesis, at the age of 5 years. 

If you have the courage and confidence to gaze sincerely in the depths of your being, you will recognize the dream you had within that magic period of the human being's existence, between the age of 3 and 7 years, when the enchantment and disenchantment of the world happen simultaneously.


That very moment when you felt, even before being able to verbalize a simple thought, that everything is possible for you, when nothing was forbidden and nothing was withheld from you, when the whole world was yours, that moment when you had a direct connection  with the Infinite Intelligence of God and of the Universe and you spoke with them without using words, that moment is the same moment when the magic of imagination and unlimited access ability of your mind were annihilated by the brutal separation thereof, and by  the restrictive chaining  of rules and limitations: '' you are not allowed'', '' you will do as I say'', '' you will think, act and behave as society, school and parents dictate...''

You have forgotten to remember!

If you take a leap of faith in the abyss of your mind, if you trust yourself not to get lost in the labyrinth that hasn't been mapped yet, you will succeed to find the prison where your dream is held captive and you shall set it free!

THE MACHINE OF DREAMS developed by the giant GOOGLE, IMAGE RECOGNITION NEURAL NETWORK is the first step taken in the fascinating adventure of discovering how the human brain functions during the creative process.

The Network sees in the image, according to the level of interpretation of growing complexity, from edges, angles and bends, as in the interpretation of a photograph depicting antelopes, to the identification in a famous painting of the pointillist  George Seurat of basic forms, as circles or curve lines, transforming the painting into a new work of art, and up to the visualization in a simple image with sky and clouds, by successive restructuring, in a loop, of a painting embodying a multitude of creatures similar to birds.   


At a more sophisticated level, the network was trained to over-interpret more complex images: from a trees landscape, the network recomposed a painting of impressive buildings, in a landscape with mountains and lakes the network saw and gave birth to a picture with towers and pagodas, and in an image of leaves, the network discovered a strange bird. 


This technique was named by the Google specialists  "Inceptionism" ( inspired probably the concept of the film Inception), concerning the architecture of the neural network they are using.

The next step:

Applying an iterative algorithm, the artificial neural network designed by Google managed to create paintings containing an endless display of sophisticated forms in a fractal ensemble. 

A fractal is a geometric figure fragmented of broken, that can be divided into parts, so that each of these parts can be an approximate miniature copy of the whole. The word fractal is derived from the Latin fractus, meaning broken or fractured.  

These are psychedelic images of hallucinating beauty, as you can witness:   


These amazing techniques will help us to understand and visualize the manner in which our neural networks are capable of performing the most difficult processes of classification, these techniques will help us discover how learning processes work.

These techniques can become working instruments for artists, new ways of mixing in visual arts, and in all that sum up for the creative process.

Your mind is infinitely more powerful, it has a creative and imaginative capacity net superior to this artificial intelligence. 

REMEMBER WHO YOU FORGOT YOU WERE!


RESTORE THE BEAUTY OF FREEDOM AND LET YOURSELF MAGNETIZED BY THE ELECTRIFYING ATTRACTION OF YOUR MIND!


BE YOUR OWN MACHINE OF DREAMS, TRANSFORM THE REALITY AND ATTRACT FOR YOURSELF THE FULFILLMENT THAT GRAVITATES AROUND YOU, WAITING TO BE CAPTURED!

BE ATTRACTION!

Photo by Stijn Swinnen on Unsplash

sâmbătă, 20 iunie 2015

ATRACȚIA ȘI MAȘINA DE VISE: IMAGE RECOGNITION NEURAL NETWORK


Sunt ATRACȚIE:

Simt cum încrederea mea totală că voi atrage ceea ce îmi doresc cu o intensitate care îmi depășește limitele propriei conștientizări generează impulsul care îmi transformă mintea, sufletul, inima, voința, viziunea, totalitatea resurselor mele interioare într-un magnet care cuprinde în nucleul lui întregul univers, un magnet care atrage prin puterea lui irezistibilă tot ce trebuie să atragă astfel încât întregul univers să se rearanjeze pentru îndeplinirea dorinței mele.


''ȘTIU'' - nu '' sper '', nu ''aș vrea'', nu ''este posibil'', nu ''este probabil'', nu ''este realizabil'', nu ''mi-aș dori'', nu ''oare'', nu'' trebuie'', nu ''mi-ar plăcea'', ci ȘTIU că vibrațiile gândurilor mele vor atrage calea către visul meu, către dorința mea transformată într-o obsesie pozitivă. 


Pentru că visul meu este cel care mă definește, este destinația care mă atrage și pe care o atrag, este destinul asupra căruia mi-am exercitat libertatea de alegere, este filmul pe care mintea mea îl rulează în continuu, îl rafinează, îl recreează și îl reinventează și cizelează încă de când am prima amintire conștientă a genezei lui, la vârsta de 5 ani. 


Dacă ai curajul și încrederea să privești cu sinceritate în adâncurile ființei tale, îți vei recunoaște visul pe care l-ai avut în acel interval magic al ființei umane, între 3  si 7 ani, când are loc simultan vrăjirea și dezvrăjirea lumii. 


Acel moment în care simțeai, chiar înainte poate de a putea verbaliza un gând simplu, că totul este posibil pentru tine, când nimic nu îți este interzis și nimic nu îți este oprit, și întreaga lume este a ta, atunci când erai în legătură directă cu infinita inteligență a lui Dumnezeu și a Universului și conversai fără cuvinte cu ele, este același moment când magia imaginației și puterii nelimitate de acces a minții tale au fost nimicite prin separarea brutală a lor, și țintuirea restrictivă în lanțurile regulilor și restricțiilor: nu ai voie, vei face ce spun eu, ce spune societatea, ce spune școala, ce spun părinții...


Ai uitat să îți aduci aminte!


Dacă faci un salt în abisul minții tale, dacă ai încredere că nu te vei rătăci în labirintul care nu a fost cartografiat, vei reuși să ajungi la închisoarea unde se află prizonier visul tău și-l vei elibera. 


MAȘINA DE VISE dezvoltată de gigantul Google, IMAGE RECOGNITION NEURAL NETWORK (Rețeaua Neuronală de Recunoaștere - Analiză și Clasificare - a Imaginilor) este primul pas de pionierat în fascinantul proces de descoperire a modalității de funcționare a creierului uman în procesele creative. 


Rețeaua vede în imaginea respectivă în funcție de nivelul de interpretare din ce în ce mai complex, de la canturi, unghiuri și/sau curburi, cum este interpretarea unei fotografii în care apar antilope, până la identificarea într-o o celebră pictură a pointilistului George Seurat, a formelor de bază cum ar fi cercuri sau linii curbe, transformând tabloul într-o nouă "operă de artă" și pînă la vizualizarea într-o simplă imagine cu cer și nori, prin reconstituiri succesive, în buclă, a unui tablou conținând o mulțime de creaturi asemănătoare unor păsări.


La un nivel și mai sofisticat, rețeaua a fost "antrenată" să supra-interpreteze și imagini mult mai complexe decât aceea a unui cer cu nori. Astfel, dintr-un peisaj cu pomi, rețeaua a reconstituit un tablou cu clădiri impresionante, într-un peisaj cu munți și lacuri rețeaua a "văzut" și a dat naștere unei "picturi" cu turnuri și pagode, iar într-o imagine cu frunze a "descoperit" o pasăre ciudată și niște insecte.

Aceast tehnică e numită de specialiștii Google "Inceptionism" (inspirați probabil și de conceptul filmului Inception), cu referire la arhitectura rețelei neuronale pe care o utilizează.


Pasul următor


Aplicând un algoritm iterativ, rețeua neuronală artificială dezvoltată de Google a reușit să producă și tablouri conținând o nesfârșită desfășurare de forme sofisticate într-un ansamblu fractalic.

Colocvial, un fractal este "o figură geometrică fragmentată sau frântă care poate fi divizată în părți, astfel încât fiecare dintre acestea să fie (cel puțin aproximativ) o copie miniaturală a întregului". Termenul a fost introdus de Benoît Mandelbrot în 1975 și este derivat din latinescul fractus, însemnând "spart" sau "fracturat".

 Sunt imagini psihedelice de o halucinantă frumusețe, precum puteți vedea mai jos:

Aceste tehnici uluitoare ne vor ajuta, spun cei de la Google, să înțelegem și să vizualizăm modul în care rețelele noastre neuronale sunt capabile să execute cele mai dificile procese de clasificare, să descoperim cum funcționează procesele de învățare. De asemenea, aceste tehnici ne vor arăta dacă pot deveni instrumente de lucru pentru artiști, noi căi de mixaj a conceptelor vizuale, și, în general, tot ceea ce stă la baza proceselor creative.


Mintea ta este infinit mai puternică, are o capacitate creativă și imaginativă net superioară acestei inteligențe artificiale. 


ADU-ȚI AMINTE CINE AI UITAT CĂ EȘTI!


REDĂ-ȚI FRUMUSEȚEA LIBERTĂȚII ȘI LASĂ-TE MAGNETIZAT DE ATRACȚIA ELECTRIZANTĂ A MINȚII TALE!


FII PROPRIA TA MAȘINĂ DE VISE, TRANSFORMĂ REALITATEA ȘI ATRAGE-ȚI ÎMPLINIREA CARE GRAVITEAZĂ ÎN JURUL TĂU, AȘTEPTÂND SĂ FIE CAPTATĂ!


FII ATRACȚIE!

Photo by israel palacio on Unsplash

vineri, 19 iunie 2015

INTEGRITY



The compass that will show you the right way, when you feel lost, when you are on the verge of losing your path, when you don't know anymore the right direction, when you are confused and frustrated, the compass that will help you reach your destination, that compass that always shows you the north of the integrity, don't you ever lose that compass and don't you ever ignore it!


Being integrity means being whole. Being complete.


Be yourself! Respect the truth of your own identity! Be integrity towards yourself, always know and tell yourself the truth about yourself, don't deceive yourself!

Those sum up the meaning I choose for '' to thine own self be true'', though the context in Shakespeare's play, Hamlet, is quite different: Polonius advises his son, Laertes,  in a hypocrite way, to be ''true'' to himself, in such a manner, that what follows, as night follows the day, be that he will not be able to be ''false'' to any other person. 

The sense that Polonius intends is that his son must follow his interest - obtaining for himself the most advantageous results and avoiding the actions that are disadvantageous for his image, that ruin his public status and perception, as lending or borrowing money, engaging in relationships with women of doubtful condition and/or morality.

The one giving the advice, Polonius, is exactly the opposite of his incentive: he manipulates and controls his son, as he does with other people, lies, cheats, spies, conceives intrigues, machinations, schemes,  makes use of the malefic art of dissimulation and concealment, by falsely promoting and aggrandizing virtues, and thus implying his own virtues ( nonexistent substantially), with the purpose of disguising his true intentions and with the purpose of protecting and attaining this interests, born out of envy, greed, malice and thirst for power.

He does everything except being true to himself and to the others, his actions leading to the tragic end of himself, of his son, Laertes, and of his daughter, Ophelia.



"Integrity is doing the right thing. Even when no one is watching." - C.S. Lewis

If you succeed to be integrity towards yourself, you will be integrity towards the others. 


Wisdom is knowing the right path to take. Integrity is taking it. 
Most of the time the right path isn't the easiest. 

Most of the time, though it has already been hard enough for you to decide which is the right path, it is even more difficult to really and truly decide to follow that path, and yet more difficult than actually walking the path is not to give in to the temptation of renunciation, not choosing the facile and comfort instead of integrity and persevering in your integrity. 






Integrity is a combination of these verbs: Think/Say - Believe/Feel - Do/Act

When what you say and what you think, what you believe and what you feel, what you do, and how you act coalesce and become one, then you will have succeeded to define yourself as integrity.

Think about the times you thought and said something, yet you believed and felt different.

Think about the times when what you did was in complete opposition with what you said and thought. 

Think about the times when you acted against what you truly believe, against what you feel, though you could have been, thought, said, and acted according to what you have already decided. 

What impact had all these ways of being and all these actions and types of behavior upon the others? 

Were you content with yourself or were you disappointed with yourself?  

Did you make others sad? Did you falsify their expectations? What do you think caused all of that? 

Is it possible that the main cause was the lack of integrity, and first of all, the lack of integrity towards yourself?

You can now choose a different way of being, a different path: 

"Have the courage to say no. Have the courage to face the truth. Do the right thing because it is right. These are the magic keys to living your life with integrity". - W. Clement Stone

Photo by JJ Ying on Unsplash

marți, 16 iunie 2015

AI CU ADEVĂRAT O ATITUDINE POZITIVĂ?


Acest articol este o compilație a celor mai relevante citate despre atitudinea pozitivă. 

Voi începe prin a-l cita pe Jeffrey Gitomer:

'' Majoritatea oamenilor cred că au o atitudine pozitivă. Dar de obicei nu au. De fapt, de multe ori nici  măcar nu se apropie de o atitudine pozitivă. 

Acești oameni nu înțeleg esența atitudinii pozitive: nu este un sentiment. Este o stare mentală auto - indusă. 

Tu controlezi în totalitate această stare: 

Tu decizi care este sau nu atitudinea ta. 

Nu are nici o legătură cu ce ți se întâmplă: nu este vorba nici de bani, nici de succes, ci pur și simplu este vorba de felul în care te dedici modului în care gândești. 

Iată o formulă pe care să o exersezi toată viața pentru a atinge o atitudine pozitivă: 

Te  avertizez, sună promițător și ai putea fi neîncrezător. Însă toate materialele despre atitudine și gândire pozitivă sună prea bine pentru a fi adevărat - așa crezi tu - .

Ce ai  de făcut este să transferi aceste promisiuni în LUMEA REALĂ, interiorizându-le în mintea ta:

1. ÎNCONJOARĂ- TE  CU LUCRURI POZITIVE ȘI OAMENI POZITIVI


2. VIZIONEAZĂ, CITEȘTE ȘI ASCULTĂ MATERIALE DE GÂNDIRE ȘI ATITUDINE POZITIVĂ: CĂRȚI, VIDEOCLIPURI, DVD-URI


3.SPUNE TOATE LUCRURILE ÎNTR-UN MOD POZITIV: cum POȚI, nu cum nu poți (sună și  plîngăcios, te vaieți tot timpul: ah, nu pot pentru că ...)


4. SĂ CREZI CĂ POȚI SĂ ATINGI ATITUDINEA POZITIVĂ (Este mai întâi în capul tău înainte de a deveni realitate)


5. NU-I ASCULTA PE ALȚII CARE ÎȚI SPUN CĂ EȘTI NEBUN: SUNT DOAR GELOȘI


5.5 ÎNCEPE ACUM ȘI LUCREAZĂ LA ATITUDINEA TA POZITIVĂ ÎN FIECARE ZI


Simplu? O, da! Foarte simplu! Dar este nevoie să lucrezi din greu, în fiecare zi!

Pentru a obține o atitudine pozitivă, trebuie să o studiezi și să exersezi disciplina ei, precum și să trăiești esența ei, în fiecare zi. 


Eu am un secret pentru a-mi păstra o atitudine pozitivă: citesc în fiecare dimineață 2 pagini din cărți de gândire pozitivă: Napoleon Hill, Dale Carnegie, Norman Vincent Peale, Earl Nightingale.

Și am ascultat înregistrarea lui Earl Nightingale - The Strangest Secret (Cel mai surprinzător/straniu secret) o dată sau de mai multe ori pe lună, timp de 30 de ani. 

Dacă vreți să aflați cu adevărat despre atitudinea pozitivă, recitiți The Little Engine That Could ( Micuțul motor/ Micuța Locomotivă care a putut) - Nu este o carte pentru copii, este o filozofie pentru o viață întreagă.

Atitudinea pozitivă este ceva pe care ți-l oferi în timp, zi după zi. 

Iar alți oameni pot lua această atitudine de la tine. Sau nu. 

Nu există atitudine pozitivă instantă. Decât atitudine negativă. 

Aveți o alegere. Atitudinea pozitivă este o binecuvântare pe care vi-o oferiți. Și este speranța mea că veți descoperi acest adevăr și vă veți binecuvânta cu o atitudine pozitivă pentru totdeauna.''


"O atitudine pozitivă îți dă putere asupra circumstanțelor, în loc ca acele circumstanțe să aibă putere asupra ta." - Joyce Meyer


"O atitudine puternică și pozitivă creează mai multe miracole decât orice altceva, deoarece viața este 10% cum ți-o faci tu și 90% cum o  primești."


"Singura diferență între o zi bună și o zi rea este atitudinea ta."


"O atitudine pozitivă generează o reacție în lanț de gânduri pozitive, evenimente și rezultate. Este un catalizator și scânteia lui dă naștere unor rezultate extraordinare." - Wade Boggs



" A-ți face griji este ca și cum te-ai ruga pentru ceva pe care nu îl dorești."


"O atitudine pozitivă aduce putere, energie, motivație și initiativă."


"Este posibil ca nu toate zilele să fie bune, dar este ceva bun în fiecare zi."


GÂNDEȘTE-TE ACUM DACĂ AI CU ADEVĂRAT O ATITUDINE POZITIVĂ!

Daci ai o astfel de atitudine, felicitări!

Dacă nu, poți începe acum!

Și poți revărsa atitudinea ta pozitivă asupra celorlalți.

Photo by Sharon McCutcheon on Unsplash

FILMELE ȘI ARTIȘTII: NOSTALGIA TRECUTELOR VIEȚI VIITOARE



" Cafeneaua Terasă din Piața Forumului, Noaptea, Arles,  1888" pictură de Vincent Van Gogh.


Întotdeauna am considerat că această pictură este o ilustrare perfectă a ideii mele de Nostalgie a Trecutelor Vieți Viitoare.

Am crezut întotdeauna că faptul de a fi pictor, scriitor, actor, regizor, poet, sculptor, artist, în general, îți conferă libertatea de a trăi, a imagina, a întruchipa atât de multe vieți, atât de multe personaje și o infinită paletă de sentimente și emoții ... 


 Nostalghia (Nostalgia)  lui Andrei Tarkovsky este de asemenea o capodoperă, arătând sfârșitul trist și tragic al artistului, damnat să fie consumat de propriile obsesii.


Linia aceea subțire dintre ficțiune și realitate, dintre realitate îmbogățită cu emoția artistică și nevăzuta lume a penelului pictorului sau a gestului actorului, dezvrăjită și redusă  la indiferență și la lipsă de înțelegere, diminuată atât de crud de către realitatea lumii statice, a mundanului vieții obișnuite, acea linie încercând să despartă două lumi, vizibilă și invizibilă...



Lăsați poezia expresiei artistice să vibreze în mințile voastre, încercați să vedeți povestea astfel cum se desfășoară înaintea ochilor voștri...


Și acum încercați să vedeți aceași imagine în cadrul imaginii lărgite, în cadrul imaginii grandioase a vieții și artei. Cum ar fi fost viața lui dacă  ar fi reușit să renunțe la epuizanta lui căutare a răspunsurilor ?

Îl puteți simți cum călătorește prin fostele lui vieți, reale și imaginare, îl puteți simți refuzându-și posibilitatea de a-și găsi liniștea și începând să îmbrățișeze fatalitatea inevitabilului sfârșit. 


Atât pictura cât și fotografia relatează povești născute din ficțiunile minții artistice, povești în care cel mai probabil - și preferabil - nu vă veți găsi, luând în considerare suprema provocare pe care ambii artiști - Vincent Van Gogh  și scriitorul rus Andrei Gorchakov - personajul principal al fimului Nostalghia - care călătorea în Italia pentru a studia și afla adevărul despre viața compozitorului rus
Pavel Sosnovsky, care trăise acolo în secolul 18, și care se sinucisese după întoarcerea sa în Rusia- au eșuat să o depășească: provocarea de a trăi.




Frumusețe, tinerețe eternă, aventură, legături interzise, splendoare, glorie, faimă..."Portretul lui Dorian Gray"

A păstra echilibrul între lumea periculoasă a artelor, creație, transformare, dualitate, notorietate și foamea de mai mult, și lumea normală și sigură a realității vieții zilnice, a familiei, modestiei și simțului măsurii este o provocare, iar această provocare poate fi câștigată:



Van Helsing și în același timp Hugh Jackman: ( Dualitatea personajului întruchipat de actor, logo-ul filmului fiind: Aventura trăiește întotdeauna și  a bărbatului zâmbitor și relaxat, împreună cu familia, ignorând  propria celebritate și recunoaștere internațională ) 


Alege nostalgia trecutelor tale vieți viitoare, alege să călătorești între real și ireal, alege să trăiești aventuros și diferit în fiecare zi, alege să întruchipezi, să dai naștere unor personaje variate, alege s[ creezi,  dacă simți că vrei să faci această alegere, dacă tânjești după această alegere, nu uita însă nici o clipă cine ești de fapt  și pe cine iubești!

Nu uita să te întorci printre noi, muritorii, și nu uita să te bucuri de simplitatea și frumusețea vieții și a oamenilor!

Nu uita ca întotdeauna să îți aduci aminte calea de întoarcere...

Photo by Kinga Cichewicz on Unsplash

luni, 15 iunie 2015

THE MOVIES and THE ARTISTS: NOSTALGIA OF PAST FUTURE LIVES



"The Cafe Terrace on the Place du Forum, Arles, at Night 1888" by Vincent Van Gogh.


I always found this painting to be a perfect illustration of my idea of the Nostalgia of Past Future Lives. 


I have always thought that being a painter, a writer, an actor, a director, a sculptor, an artist, generally speaking, gives you the freedom of living, imagining, portraying so many lives, so many characters and an infinite palette of feelings and emotions. 

Andrei Tarkovsky's Nostalghia (Nostalgia) is also a masterpiece, showing the sad and tragic end of the artist, doomed to be consumed by his own obsessions.


The thin line between fiction and reality, between the reality enriched with the artistic emotion and the unseen world of the painter's brush or actor's gesture, demoted to indifference and lack of understanding, diminished so cruel by the reality of the static world, of the ordinary of life, that thin line trying to part two worlds, visible and invisible...


Let the poetry of the artistic expression vibrate in your mind, see the story as it unfolds before your eyes. 

And now see this picture in the greater picture of life and art. What would his life have been if he had only given up his exhausting search for answers? 
You can feel him going through his past lives, real and imaginary, you can feel him denying his possibility to find peace and beginning to embrace the fatality of the unavoidable end. 


Both the painting and the movie photograph recount stories born out of fictions of the artistic mind in which you most probably - and hopefully- will not find yourself into, taking into account the supreme challenge that both artists - Vincent Van Gogh and the Russian writer Andrei Gorchakov - the character of Nostalghia - who was traveling to Italy to research the life of 18th-century Russian composer Pavel Sosnovsky, who lived there and committed suicide after his return to Russia - failed to overcome: the challenge of living. 


Beauty, eternal youth, adventure, forbidden liaisons, splendor, glory, fame..."Dorian Gray"


Keeping the balance between the dangerous world of arts, creation, transformation, duality, notoriety, and hunger for more and the normal and safe world of the reality of everyday life, family, modesty, and equilibrium is a challenge that can be won: Van Helsing and at the same time Hugh Jackman.



Choose nostalgia of your past future lives, choose to travel between real and unreal, choose to live adventurous and different every day, choose to impersonate or create various characters, if you feel like, if you earn to do it, yet, don't forget who you are and whom you love!


Don't forget to come back between us, mortals, and don't forget to enjoy the simplicity and beauty of life and people!


Don't forget to always remember your way back...

Photo by Kinga Cichewicz on Unsplash

duminică, 14 iunie 2015

THE ROAD: THE INITIATION JOURNEY



There are moments in life when you feel that the ROAD attracts you, you feel somehow that it talks to you, it calls you. 

THE ROAD, that road who has been waiting for you for a long time, as you well know it, that road which you can hear whispering to you: '' I'm here, I am patient, you will arrive to me, sooner or later '', that specific road you can see flashes of, from time to time.

When you dream, you are free, you are unencumbered. 

Your imagination grants you this freedom, and that is the actual moment when the JOURNEY begins:


It will come a day when the perspective of your life well will change.


The day will come when your thirst for knowledge, for understanding, for freeing and fulfilling yourself will be strong enough for defeating the fear of the unknown, the fear of danger, the fear of not being powerful enough and astute enough in order to face all the challenges you will meet on the road, to face and overcome all the obstacles. 

The ROAD is a mystery, the road is hermetic for the uninitiated: 


This is exactly the reason for which you will never find out if you would have succeeded or not, as you cannot understand the ROAD before stepping on it. 

This is the true purpose of the INITIATION JOURNEY: to live your PERSONAL LEGEND, to turn yourself from the uninitiated into the initiated.  

You have no guarantee that you will succeed. 

You have no guarantee even that this is your true road.  

You have no guarantee that walking on your road you will not lose your way, that you will not be deceived or mislead from the right path and from the destination that destiny has chosen for you and that at the same time you have chosen.

You have no guarantee that your true path will not be lost forever in the labyrinth of the roads of the world.

If you don't take the first step though, you will never find out what could have happened if you had begun your initiation journey. 


You will have in front of you both before choosing to begin your journey and during the journey the possibility of choice:
YOUR CHOICES WILL BE THE ONES THAT WILL DEFINE YOU!


During your journey you will make mistakes, you will suffer, you will lose things that you are so attached to, in the present, you will be engaged in confrontations, confrontations for which you cannot be prepared enough, as you cannot know yet what, when and how will happen.

The INITIATION JOURNEY of every one of us is different from each other's. 


Your unwavering faith, the help that the Divinity grants you before you even ask for it, in His endless Generosity, Wisdom and Love, your faith and your love will be the water which will soothe your thirst, pain and dispair, your faith and your love will be the fire which will warm and protect you in the moments of loneliness and fear, your faith and your love will be your strongest weapons.

You will learn that you are much stronger than you believe, you will learn that the time to do what you are meant to do, the time to be what you always wanted to be, that time is right now!

Now is the time to begin THE JOURNEY and THE ADVENTURE OF YOUR LIFE!

No one will be able to explain to you what you must do and how you can succeed before you have already taken the decision for yourself.

At the end of your journey, you will discover your PERSONAL LEGEND: " When you're on a journey to fulfill your Personal Legend, the whole universe conspires to help you achieve it" - The Alchemist - Paulo Coelho


I cannot tell you, no one can tell you what the extraordinary transformations you will go through will be like, how much you will evolve, but the result will be in such manner that your former self will remain a distant memory, a memory you will be able to look at with clemency, tolerance and a slight nostalgic smile. All these things will happen. 

You will then understand that: " At a certain point in our lives, we lose control of what's happening to us, and our lives become controlled by fate. That's the world's greatest lie" - The Alchemist - Paulo Coelho.

Photo by Patrick Fore on Unsplash

vineri, 12 iunie 2015

DRUMUL: CĂLĂTORIA INIȚIATICĂ



Sunt momente în viață când simți că DRUMUL te atrage, simți cumva că îți vorbește, că te cheamă.

DRUMUL, acel drum despre care știi că te așteaptă demult, pe care îl poți auzi șoptindu-ți: '' sunt aici, am răbdare, vei ajunge la mine mai devreme sau mai târziu'', acel drum pe care îl vezi în flash-uri din când în când.

Când visezi, ești liber, ești neîngrădit.

Imaginația ta îți dă această libertate, și atunci începe de fapt călătoria:Vv  veni o zi în care perspectiva fântânii vieții tale se va schimba.

Va veni o zi când dorința ta de cunoaștere, de înțelegere, de eliberare și de împlinire va fi suficient de puternică pentru a învinge frica de necunoscut, frica de pericol, frica că nu vei fi suficient de puternic și de abil pentru a face față tuturor provocărilor pe care le vei întâlni pe DRUM, frica de a depăși toate obstacolele.

DRUMUL este mister, este ermetic pentru neinițiat.


Este și motivul pentru care nu vei afla niciodată dacă vei reuși sau nu, pentru că nu poți înțelege DRUMUL înainte de păși pe el.

Acesta este scopul CĂLĂTORIEI INIȚIATICE: de a îți trăi LEGENDA PERSONALĂ, de a te transforma din neinițiat în inițiat.

Nu ai nici o garanție că vei reuși.

Nu ai nici o garanție măcar că acesta este drumul tău adevărat.

Nu ai nici o garanție că mergând pe drumul tău, nu îți vei rătăci calea, nu vei fi amăgit sau deturnat de la calea cea dreaptă și destinația ta către destinul care ți-a fost ales și pe care l-ai ales în același timp nu va fi pierdută pentru totdeauna în labirintul drumurilor lumii.

Dacă nu faci primul pas însă, nu vei afla niciodată ce s-ar fi întâmplat dacă ți-ai fi început călătoria inițiatică.


În fața ta vei avea atât înainte de a alege să faci călătoria, cât și în timpul acesteia, posibilitatea alegerii:
ALEGERILE TALE SUNT CELE CARE TE DEFINESC!

În călătoria ta vei greși, vei suferi, vei pierde lucruri de care ești atât de atașat acum, vei fi lipsit de confort și siguranță, vei avea parte de confruntări pentru care nu ai cum să fii pregătit, deoarece încă nu le știi și nici nu ai cum să știi cum și când se vor întâmpla.

Călătoria inițiatică a fiecăruia dintre noi este diferită de a celuilalt.

Credința ta neclintită, ajutorul pe care Divinitatea ți -l acordă înainte de a îl cere, în nesfârșita Sa generozitate, înțelepciune și dragoste,  credința și iubirea ta vor fi apa care îți va alina setea, durerea și disperarea, vor fi focul care te va încălzi în clipele de singurătate și de teamă, vor fi armele tale cele mai puternice.

Vei învăța că ești mult mai puternic decât crezi, vei afla că timpul de a face ceea ce ești menit să faci, timpul de a fi ceea ce dintotdeauna ai vrut să fi este acum!

Acum este momentul să îți începi CĂLĂTORIA și AVENTURA VIEȚII TALE!

Nimeni nu va putea explica ce trebuie să faci și cum să reușești înainte de a luat tu însuți decizia.

La sfârșitul călătoriei tale, îți vei descoperi LEGENDA PERSONALĂ:

"Când te alfi în călătoria de a îți îndeplini Legenda Personală, întregul Univers conspiră să te ajute să reușești." - Alchimistul - Paulo Coelho.

Nu îți pot spune, nimeni nu îți poate spune care vor fi transformările extraordinare prin care vei trece, cât de mult vei evolua, astfel încât vechiul tău eu va fi o amintire îndepărtată pe care o vei privi cu  îngăduință, toleranță și un zâmbet ușor nostalgic, însă toate aceste lucruri minunate se vor întâmpla.

Vei înțelege atunci că: "Într-un anumit moment în viețile noastre, pierdem controlul asupra a ceea ce ni se întâmplă și viețile noastre devin controlate de către soartă. Aceasta este cea mai mare minciună a lumii.'' - Alchimistul, Paulo Coelho.

Photo by Patrick Fore on Unsplash