duminică, 23 august 2015

CE VREI CU ADEVĂRAT?


 Nu accepta definiția nimănui dată vieții tale; Definește-ți-o singur!


Ce vrei cu adevărat de la viață? 


Ce vrei cu adevărat de la tine? 


Ce vrei cu adevărat de la ceilalți? 


Ești sigur că asta vrei? Ești sigur 100%? 


De câte ori te-ai răzgândit până acum? Mai ții minte? Dar CU ADEVĂRAT, CU ADEVĂRAT, ȚI-AI DAT SEAMA CE VREI? AI AFLAT? 


De câte ori îți este oare permis să vrei altceva, să încerci altceva, până să IDENTIFICI EXACT CE ÎȚI DOREȘTI și până să nu fie prea târziu pentru  TIMPUL și ENERGIA necesare începerii călătoriei către a obține ce vrei?




Câteodată viața nu îți dă ce dorești, nu pentru că nu meriți, ci pentru că meriți mai mult. 


Este normal, este rezonabil să îți dorești tot timpul altceva? 

Poate da, poate nu. Ce reacție declanșează în tine aceste întrebări? 



Zâmbet? Aceste întrebări sunt pentru ei, nu pentru mine: știu exact ce vreau, am obținut întotdeauna, voi obține în continuare, nu am ezitări, nu am întrebări, totul este clar - asta vreau, asta am făcut, asta voi face în continuare. 

Extraordinar! Ai reușit! A fost ușor pentru că ți-ai spus că este ușor,sau a fost foarte greu și ai refuzat să îți spui că este greu și ai reușit să te motivezi constant, până a devenit un reflex, ceva atât de natural încât a părut a nu mai presupune nici un efort?




Îndoială? Nu știu dacă asta am vrut cu adevărat, poate că am fost mai realist, nu mi-am propus să transform imposibilul în posibil, am vrut lucruri tangibile, realizabile și am avut răbdarea de a le obține în timp. 


Excelent. Vrei să spui, de fapt, că ai fi vrut  altceva, dar ai renunțat pentru că ar fi presupus prea multe și șansele de a reuși erau prea mici, iar posibilitatea de a eșua prea mare? Sau pur și simplu nu ai vrut altceva? 




O pupilă puțin dilatată. Nu prea am avut timp să mă gândesc la ce vreau cu adevărat. Oricum, ce fel de întrebare e asta? Sună puțin cam pretențios și cam tendențios. Cred că vreau cam ce vor toți: sănătate, bani, casă, mașină, familie, călătorii, distracție, apreciere, o viață liniștită. Nu sunt prea pasionat de faimă, de glorie, de putere, nu sunt neapărat dornic de a fi ieșit din comun. E ceva rău în asta, trebuie să fim toți vedete, genii, numărul 1? E obligatoriu să îți dorești superlative? Eu vreau decât să mă bucur de viață. Dar tu știi ce vrei? 

O reacție admirabilă. Răspunsul la întrebarea CE VREI CU ADEVĂRAT? poate fi oricare. 




Ochii larg deschiși, o respirație ușor agitată, corpul se apleacă puțin mai mult către ecran, inima începe să bată cu putere și un flash instant a ceea ce vrei cu adevărat îți electrizează retina...

Asta înseamnă că CE VREI CU ADEVĂRAT ESTE FOARTE GREU DE ATINS, POATE CHIAR IMPOSIBIL. Imposibil cel puțin acum, până când vei întrezări prima posibilitate, până vei fi ridicat primul colț al voalului, al cortinei în spatele căreia te așteaptă lung, sinuos, periculos DRUMUL TĂU...


Asta înseamnă că acum CHIAR AI DECIS CE VREI, sau că acum AI HOTĂRÂT SĂ VREI, CHIAR SĂ VREI CE AI VRUT DINTOTDEAUNA, dar nu ți-ai dat voie să vrei, sau ți-ai impus să uiți, sau ai reușit să nu îți mai amintești și să înlocuiești tot timpul cu altceva, pentru că ... sau pentru că ... sau pentru că...


ATENȚIE ÎNSĂ! CE VREI, CE VREI CU ADEVĂRAT ARE UN PREȚ. 

EȘTI SIGUR CĂ VREI SĂ PLĂTEȘTI ACEST PREȚ? 




Gândește-te bine la CE POȚI SĂ PIERZI. 

Dacă nu ești dispus să pierzi, reformulează astfel încât CE VREI CU ADEVĂRAT, PREȚUL PE CARE TREBUIE SĂ ÎL PLĂTEȘTI ȘI CE AI DE PIERDUT SĂ FIE ÎN ECHILIBRU, SĂ NU SE EXCLUDĂ RECIPROC ȘI MAI ALES, SĂ TE HRĂNEASCĂ ȘI SĂ TE ÎMPLINEASCĂ ÎN LOC SĂ TE DISTRUGĂ. 


Le-ai cântărit bine? Balanța nu se înclină, nici un talger nu a coborât? În regulă, mergem mai departe. 


Vei dori să renunți. Nu renunța!


Cu siguranță vei dori să renunți, pentru că VA FI GREU. FOARTE GREU. De fiecare dată când vei dori să renunți, adu-ți aminte ce vrei cu adevărat, că ai fost dispus să plătești prețul, că ai fost suficient de inteligent și ai anticipat suficient de bine ce ai putea să pierzi, iar ce este valoros și esențial pentru tine nu vei pierde, în schimb vei plăti mult în răbdare, în perseverență și mai ales în sacrificii. Sacrificii multe și variate. 



 Nu renunța la ce vrei cel mai mult, pentru ce vrei acum!


 Nu renunța. Stejarul falnic de azi nu este altceva decât ghinda de ieri.


Va fi dureros. Va fi nevoie de timp. Va trebui să ai dăruire și angajament. Îți va solicita puterea voinței. Va trebui să iei decizii sănătoase. Îți va cere sacrificiu. Îți va împinge corpul și mintea  la limită. Tentații vor fi la tot pasul. Dar îți promit că atunci când îți vei fi atins scopul, va fi meritat. 


Tot ce există acum în viața ta este o reflectare a unei alegeri pe care ai făcut-o. Dacă vrei un rezultat diferit, FĂ O ALEGERE DIFERITĂ. 


ALEGE CE VREI CU ADEVĂRAT. 


ALEGE ÎN FIECARE ZI SĂ VREI ÎN CONTINUARE. 


ALEGE SĂ NU RENUNȚI. 


ALEGE SĂ ÎȚI ATINGI SCOPUL. 


ȘI CEL MAI IMPORTANT ALEGE SĂ NU UIȚI CINE EȘTI ȘI CINE VREI SĂ DEVII CU ADEVĂRAT ȘI NU UITA NICI O CLIPĂ DE OAMENII PE CARE ÎI IUBEȘTI.




ALEGE ȘI FII! 




FII ALEGEREA TA! ACUM, MÂINE, PERPETUU!

Photo by Yassine Khalfalli on Unsplash

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu