marți, 12 mai 2020

LAMPA LUI ALADIN: DORINȚA TA E PORUNCĂ PENTRU MINE!

În filmul THE SECRET, pe care îl puteți găsi pe youtube, unul dintre oamenii de succes care vorbesc despre LEGEA ATRACȚIEI, care este scriitor, trainer și mentor,  explica legătura între Legea atracției și Legenda lui Aladin.

Legea atracției înseamnă, în esență, că  DEVII CEEA CE GÂNDEȘTI sau GÂNDURILE TALE PREDOMINANTE ATRAG OAMENII ȘI EVENIMENTELE DIN VIAȚA TA .

În Legenda lui Aladin, când Duhul iese din lampă, îi spune lui Aladin să îi comunice orice dorință și i-o va îndeplini. În unele variante ale poveștii este vorba despre 3 dorințe, în alte variante numărul de dorințe este nelimitat.

De fiecare dată, înainte de îi îndeplini dorința, Duhul face întotdeauna aceeași afirmație: DORINȚA TA E PORUNCĂ PENTRU MINE!

Legea atracției funcționează în felul următor, în 3 pași:

1. CER  - acest pas îl facem fiecare dintre noi, în fiecare zi: fiecare dintre noi cerem ceva: sănătate, liniște, iubire, bani, obiecte materiale, etc.

2. MI SE RĂSPUNDE - acest pas este făcut întotdeauna de o entitate care este mai presus de noi,  de o forță superioară, entitate sau forță căreia fiecare îi dăm denumirea pe care o dorim: Dumnezeu, Inteligența Infinită a Universului, sau orice altceva în care credem.

Acești primi doi pași apar, de altfel, în toate religiile lumii. În religia creștină, este binecunoscutul : CERE ȘI ȚI SE VA DA! În alte religii, acești doi pași apar sub o altă formulare, dar esența este aceeași.

3. PRIMIM.
Acest al treilea pas este cel mai dificil. Deoarece primii pași sunt cei mai ușori: noi oricum cerem - o facem fără efort: îmi doresc acest lucru - iar Dumnezeu/ Universul întotdeauna ne răspund. Fără excepție.

Însă acest al treilea pas presupune ca NOI SĂ FIM ÎN ARMONIE CU CEEA CE CEREM și să ACȚIONĂM în respectiva direcție.

În Biblie este scris:
“Daca veţi avea credinta în voi cat un graunte de mustar, veti zice muntelui acestuia: Muta-te de aici dincolo, si se va muta; si nimic nu va fi voua cu neputinta!”

Între momentul în care ne dorim ceva, cerem acel lucru și momentul în care îl primim, există întotdeauna un INTERVAL DE TIMP.
Durata poate fi de o zi, de o lună, un an sau mai mulți.
PRIMIM însă ÎNTOTDEAUNA CEEA CE CEREM,  în momentul în care CREDEM din tot sufletul că merităm acel lucru, că este posibil, nu ne este teamă că cerem prea mult, sau că este imposibil.

De ce nu funcționează pentru cei mai mulți?

Pentru că fac primul pas: cer lucrul respectiv. Al doilea pas este făcut pentru ei: li se răspunde. Însă la al treilea pas, AȘTEAPTĂ  o zi, o lună, un an, sau ÎNCEARCĂ o dată, de două ori, de 100 de ori, și lucrul pe care l-au cerut nu se materializează.

Și exact când ar mai fi nevoie, poate, de încă o încercare, sau de încă o zi, sau un minut, acele persoane declară cu fermitate: ACEST LUCRUL CU CERUTUL ȘI PRIMITUL NU FUNCȚIONEAZĂ PENTRU MINE! NU CRED CĂ SE VA ÎNTÂMPLA!
Și ce se întâmplă atunci?

Mai țineți minte ce spune întotdeauna Duhul din legendă?
DORINȚA TA ESTE PORUNCĂ PENTRU MINE.
Și exact când erai pe punctul de reuși, decizi prin propria ta afirmație, că nu vei reuși. 

CE GÂNDEȘTI, ATRAGI. GÂNDEȘTI EȘEC, EȘEC PRIMEȘTI.
CEREȚI, CREDEȚI, ACȚIONAȚI ȘI VEȚI PRIMI!
SUCCES!


Photo by Louis Hansel @shotsoflouis on Unsplash

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu