miercuri, 6 mai 2020

JOCUL VIEȚII: TRECUTUL DEVINE VIITOR ( DACĂ ÎI PERMIȚI)



Încetează să te mai uiți în oglinda retrovizoare.

Trecutul, toate acele lucruri care s-au întâmplat, asupra cărora nu mai ai nici un control, și  asupra căruia privești în continuare, deși în fața ta sunt atât de multe drumuri pe care nu le vezi, pentru că în permanență te uiți în spate...

Te uiti catre ce ai facut in trecut si sunt lucruri pe care in continuare refuzi sa le accepti ca     s-au intamplat.

Te intrebi cum de ai putut sa accepti acea situatie, de ce te- ai complacut, de ce te-ai facut ca nu vezi in ce direcție esti purtat, desi tu iti doreai sa te indrepti in direcția opusa...

Te minunezi cum ai putut rezista atat de mult timp fara sa te revolti, fara sa incerci sa iesi din capcana strângându-se tot mai mult in jurul tau...

Esti atat de surprins cum ai putut sa accepti toate acele lucruri, fara macar sa incerci sa negociezi cu viata dintr-o alta pozitie, de curaj si forta...

Ai avut atat de multe ocazii, ai avut atat de multe sanse...

Unele le-ai pierdut pentru ca ai preferat prea mult confortul riscului; altele pentru ca ti-a fost teama de ce vor zice ceilalti, ti-a fost frica de esec, de ridicol, ai spus poate maine, poate cu alta ocazie, nu acum, poate mai tarziu, cand voi fi pregatit, daca voi spune sau voi face ceva gresit, nu,nu, mai bine nu, mai am destul timp...

Iar acest etern prezent de amanari de atunci, s-a transformat in depozitarul trecutului, cel care păstrează în cotloane întunecate toate încercările tale neîncepute și toate nesfârșitele ‘’’poate dacă aș fi ...’’

La polul opus, trecutul are o memorie la fel de confuză și a momentelor și timpurilor de succes, glorie și reușită – dacă te lași cuprins de învăluitoarea nostalgie a ce a fost: te intrebi cum ai putut sa gandesti si sa actionezi intr-un anumit fel, iar acum ti-ai pierdut acel tonus, acel entuziasm, acea incredere care iti rasuna in minte ca un difuzor urias de propaganda, facandu-ti cea mai convingatoare reclama tie insuti: vei reusi, stiu ca vei reusi.

Toate aceste reflecții despre trecut, indiferent de modalitatea în care le încadrezi și/sau descrii, indiferent de felul în care le abordezi - ca oportunități de a învăța din greșeli, ca analiză a altor căi de urmat, sau ca o deschidere a evantaiului posibilităților - toate aceste gânduri despre trecut vor avea un singur efect: îți vor aduce trecutul în viitor. 


Viitorul tău, dacă îi permiți trecutului să îi ia locul, nu va fi decât o nesfârștiă buclă a trecutului, un vas prea plin pentru a mai putea adăuga chiar o singură picătură. 


Jocul hazardului, al întâmplării, al destinului și al alegerilor, cel mai pasionant și mai riscant joc, cea mai imprevizibilă ruletă, și cel mai tentant casino: JOCUL VIEȚII.


Dacă ne-am imagina un magnet care să atragă și să controleze zarurile astfel încât numărul câștigător să fie întotdeauna cel care rămâne nemișcat, cu fața în sus, după rostogolirea zarurilor, exact acel număr pe care l-ai vizualizat, pe care l-ai calculat că este cel care îți va livra potul cel mare, ACEL MAGNET L-AȘ NUMI ALEGERE.


Dacă spui adevărul, acesta devine o parte a trecutului tău, dar dacă minți, aceasta devine o parte a viitorului tău.
Matricea conform căreia funcționezi este subordonată celui mai mare dușman și celui mai mare prieten simultan, acel permanent însoțitor al tău, cel care este veșnic lângă tine, cel care îți oferă cele mai mari satisfacții și îți creează cele mai mari probleme în același timp: OBICEIUL. 


Iar OBICEIUL DE A TRĂI DIN TRECUT POATE FI SCHIMBAT AZI CU OBICEIUL DE A TRĂI DIN VIITOR. 

A TRĂI DIN VIITOR înseamnă a folosi acel MAGNET MAGIC, care va atrage REUȘITA, într-un mod inteligent. 

MAGNETUL ESTE ALEGEREA. 

POȚI să începi să ALEGI începând de AZI fiecare gând, fiecare acțiune, având în minte în permanență ca FAR CĂLĂUZITOR conștientizarea că TOT CE VEI FI AZI VA DEVENI TRECUTUL DE MÂINE. 


Maria Robinson: "Nimeni nu se poate întoarce și genera un nou început, însă oricine poate începe azi și crea un nou sfârșit."

IMAGINÂNDU-ȚI UN VIITOR ASTFEL CUM ÎL DOREȘTI, și trăind PREZENTUL DIN VIZUALIZAREA ACELUI VIITOR, îți creezi în fiecare clipă șansa unică de a îți CONSTRUI ACUM UN ALT TRECUT ÎN CARE SE VA TRANSFORMA VIITORUL, UN VIITOR TRECUT CARE SĂ TE INSPIRE ȘI SĂ TE FACĂ UN ETERN CÂȘTIGĂTOR!


Fă o mică schimbare azi. Azi nu este decât o zi.

Dar ce se va întâmpla în toate celelalte zile depinde de ce faci azi. Așa a fost tot anul.

TOATE SCHIMBĂRILE ÎNCEP CU CE FACI AZI!

Photo by Hansjörg Keller on Unsplash

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu