miercuri, 21 octombrie 2015

Mister,Intuiție,Vibrație - Al 7-lea Simț



" Azi a fost încărcat de mister. La fel și ieri. Cu siguranță mâine. "


De fiecare dată când se gândea la mistere, se gândea ca la o entitate cu infinite chipuri și fețe, care i se revela constant și aleatoriu, în forme de fiecare dată surprinzătoare.


Nu era prima dată când descoperiri subite aveau loc în momente cu totul neașteptate.


" Dacă privesc cu atenție, dacă îmi mențin treaz al 7-lea simț, voi afla ce trebuie să aflu, voi înțelege ce trebuie să înțeleg."



Observase în timp că deși toți oamenii sunt înzestrați cu al 6-lea simț - intuiția - din cauza faptului că nu credeau în existența lui, în acuratețea matematică a lui, majoritatea lor ignorându-l cu seninătate, se privau de șansa posibilității descifrării mesajelor pe care acesta le emite constant.


Ceea ce echivala practic cu inexistența lui. Remarcase totuși că femeile sunt mult mai deschise către acceptarea și folosirea intuiției, iar acest lucru îl fac în mod natural,fără efort.



Ele sunt nu doar mult, mult mai atente la detalii, dar și mult mai interesate de acestea. Sunt mult mai prezente la ce se întâmplă, mult mai conectate la real, imediat și apropiat. Fiind genetic înzestrate cu orientarea atenției către tot ce se află în imediata lor proximitate, având o privire periferică cu un spectru mult mai amplu decât al bărbaților, pot observa cu o ușurință net superioară bărbaților orice schimbare, orice modificare în mediul înconjurător - oameni și lucruri, care survine în interiorul cercului imaginar pe care, fără a îl conștientiza neapărat, îl au trasat în jurul lor.



Astfel că, deși era construit altfel, se obișnuise să exerseze zilnic să privească și să se relaționeze cu lumea și prin prisma ochilor unei femei, nu doar prin ochii bărbatului.


Destul de dificil la început, cu timpul și după antrenament îndelungat, constatase câte beneficii îți putea aduce acest mod de a fi. În primul rând că ajunsese să descifreze cu foarte multă ușurință nonverbalul și paraverbalul.


În consecință, îi era mult mai ușor pur și simplu să simtă semnalele pe care oamenii le emit fără să își dea seama. Să le simtă mai degrabă, decât să le identifice, să le recunoască, să le analizeze și să selecteze ulterior cea mai plauzibilă interpretare, în funcție de persoană și de context. 



Cumva reușea să se conecteze direct la cealaltă persoană, să își seteze empatia și inteligența emoțională pe cea mai înaltă frecvență de vibrație, astfel încât să intuiască cu exactitate cine, ce, de ce, unde, încotro. Să detecteze cu lejeritate și să demonteze strat după strat de disimulare și distragere de la adevărata natură și intenție a celuilalt și cel mai important, să îl înțeleagă în multitudinea emoțiilor, sentimentelor, motivațiilor și intereselor profunde. 


Următorul pas a fost cel mai dificil. Să facă translația de la al 6-lea simț la al 7-lea simț: Vibrația. 


Prima dată când a reușit să simtă vibrația energiei universale care ne înconjoară a fost absolut șocat. Noțiunea nu era nouă, știa că în jurul oricărui obiect, indiferent de dimensiunea lui, după cum în egală măsură și în jurul oricărei ființe vibrează un câmp de energie. Aceeași energie care a generat totul și din care este compus totul. Fiecare gând vibrează. 


Dacă înainte decât intuia misterul fiecărei zile, acum reușea să se conecteze direct la el, calibrându-și vibrațiile proprii cu vibrațiile acestuia. 


" Azi a fost încărcat de mister. La fel și ieri. Cu siguranță mâine... "


Photo by Kamil Feczko on Unsplash

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu