joi, 22 octombrie 2015

Interviu cu Robin Sharma - Autorul Bestseller-ului "Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul"


Ieri după - amiază schimbam canalele TV pentru a ajunge la un post de muzică, când ajungând la TVR văd că se difuza emisiunea Garantat 100%. 

Știam că moderatorul, Cătălin Ștefănescu, are invitați oameni cu totul și cu totul speciali, vârfuri în domeniile lor de activitate, profesioniști desăvârșiți și performeri de top. 

Ce mi-a atras atenția a fost că interviul era susținut în limba engleză. Am auzit cuvintele personal development și leadership. 


Persoana care vorbea era un bărbat cu o înfățișare plăcută, un zâmbet deschis, o voce calmă, magnetică și o privire intensă, dezvăluind o inteligență excepțională. 


Pe măsură ce ascultam, eram din ce în ce mai captivat de claritatea discursului, de ușurința argumentării la întrebările incomode din perspectiva avocatului diavolului, pe care moderatorul și-o asumase ( ca rol strict profesional, întrucât atitudinea admirativă era mai mult decât evidentă), și de valorile fundamentale care îl definesc, care apăreau frecvent în discursul lui. 


Peste câteva minute am aflat despre cine era vorba: Robin Sharma, Autorul Bestseller-ului "Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul" .


Auzisem de la un prieten de numele acestei cărți și îmi propusesem să o citesc, dar prins în alte proiecte am amânat momentul. 


După ce am văzut acest interviu, am devorat cartea: este absolut incredibilă. 


Cred că oricine este interesat de dezvoltare personală și leadership, nu ar trebui să o rateze. 


Dacă nu aveți timp să o citiți, vă dau link-ul interviului: 


http://www.tvrplus.ro//editie-garantat-100-381846


Vă garantez 100% o experiență memorabilă!


O scurtă descriere a ce veți găsi în acest interviu și câte cuvinte despre Robin Sharma: 


Eşti o persoană pentru care, în luarea unei decizii, primează educaţia sau distracţia? Crezi în soluţii magice sau în puterea ideilor? Te caracterizează stabilitatea sau schimbarea, în momentele de criză? Alegi întotdeauna calea uşoară sau preferi provocările, atunci când te implici într-un proiect? În funcţie de răspunsul fiecăruia dintre noi la aceste întrebări, Robin Sharma, unul dintre cei mai importanţi experţi în leadership şi dezvoltare personală din lume, poate spune dacă suntem leaderi înnăscuţi sau victime perfecte ale sistemului. Venit în România anul acesta pentru a vorbi despre cele mai potrivite căi spre succes, Robin Sharma deschide sezonul Garantat 100% al toamnei 2015. ...


Autorul a 15 cărţi bestseller, care au schimbat mentalităţi şi vieţile mai multor milioane de oameni, vorbitor motivaţional de succes pe teme de leadership şi dezvoltare personală, Robin Sharma îşi împărtăşeşte cunoştinţele peste tot în lume, prin conferinţe sau workshop-uri despre principii şi tehnici de leadership. A fost consultant pentru zeci de companii internaţionale, precum Microsoft, GE, NIKE, FedEx sau IBM şi a colaborat cu organizaţii ca NASA, IMD Business School sau Yale. Duminică seară, Robin Sharma le vorbeşte telespectatorilor TVR despre ce înseamnă să fii un bun lider, care sunt principalele calităţi pe care un lider ar trebui să le aibă şi cum ne putem atinge scopurile.

Sursa: Garantat 100%


'Iubesc publicul din Romania. Atat de pasionat, inteligent, interesat si generos cu mine.'

Unul dintre cei mai importanti experti ai lume in leadership si dezvoltare personala va fi prezent in Romania, pe 17 septembrie, pentru a sustine seminarul 'Best performance tactics for success'. Despre ce inseamna sa fii un bun lider si care sunt lucrurile din viata sa, de care Robin Sharma este cel mai mandru aflam chiar de la el, in interviul de mai jos: 


Care sunt, in opinia dvs, cele mai importante calitati pe care un lider trebuie sa le aiba?

Inspiratie si viziune. Empatie si o dorinta de a dezvolta mai multi lideri. Acel 'foc' in stomac, pentru a face lucruri marete. O intelegere a faptului ca ajungand maret, oamenii vor dori sa te traga inapoi. Un devotament pentru inovatie zilnica. O dorinta de a face lumea mai buna si utila.

Referitor la tema evenimentul din septembrie, de la Bucuresti, cat de receptiv considerati ca e publicul roman, avand in vedere intalnirile dvs anterioare cu noi, romanii?

Foarte receptivi. Iubesc publicul din Romania. Atat de pasionat, inteligent, interesat si generos cu mine. 


Care est un gurul professional pe care il aveti?

Cartile pe care le citesc si persoanele pe care le intalnesc. 


Daca ar fi sa alegeti un loc unde sa traiti pana la finalul vietii, unde ar fi acesta?

Sunt atatea locuri care imi vin in minte, de la Positano pana la Noua Zeelanda. Cred ca Mauritius.

Care sunt lucrurile de care sunteti cel mai mandru, in toata cariera dvs?

Oamenii si companiile pe care le-am ajutat. Calitatea muncii pe care am oferit-o lumii. Inovatia pe care eu si echipa mea am adus-o industriei noastre. 


Ce ati schimba din trecutul dvs?

Nimic. Trecutul meu m-a servit foarte bine si atat binele cat si raul mi-au oferit o viata interesanta.

Va rog sa numiti trei mari bucurii pe care le-ati experimentat in viata.

O intrebare foarte buna! 
Sa aterizez cu elicopterul pe un ghetar in Alaska impreuna cu copii mei si sa ii privesc cum beau apa din mainile lor. 
Ziua in care am devenit instructor de ski. 
Organizarea evenimentului The Titan Summit, din Toronto/Canada, de anul trecut si experimentarea rezultatelor participantilor. 


Care este, in viziunea dvs, diferenta principala intre oamenii care gasesc o cale sa se bucure de viata lor indiferent de greutatile pe care le au si cei care se pierd in probleme?

Inca o intrebare foarte buna! Cred ca totul se reduce la leadership personal si la un angajament de a face o munca titanica cu Sinele nostru. Cu cat citesti, contemplezi si reflectezi zilnic mai mult asupra modului tau de gandire si a comportamentului propriu, poti incepe sa faci schimbari mici dar durabile. Cu cat te inconjori de oameni buni, iubitori, sanatosi, noi modalitati de exprimare ti se deschid. 
Si, pe masura ce te dezvolti si evoluezi, ai puterea de a adopta noi obiceiuri, cum ar fi 'Clubul celor care se trezesc la 5:00 am', despre care voi vorbi la Bucuresti, si de a exersa zilnic, cu regularitate, practica recunostintei. 
Facand aceste lucruri constant, modul in care gandesti, simti si performezi se poate schimba. Oamenii care se bucura de o viata minunata nu sunt norocosi. Ei sunt doar mult mai dedicati, mai profunzi in gandire si mai concentrati pe scopul lor.

Se spune ca viata este ceea ce ni se intampla in timp ce cautam sa ne atingem scopurile. Daca e asa, ce ii sfatuiti pe cei care traiesc exclusiv pentru a-si atinge telurile si pentru a-si satisface Ego-ul?

Ei bine, sunt de acord ca viata poate fi neasteptata si se poate schimba intr-o singura zi. Asta mi s-a intamplat si mie. Lumea noastra se poate prabusi intr-o zi sau doua. Dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa ne setam scopurile si viziunea noastra. Consider ca facand asta dam dovada de un act de responsabilitate personala. Hai sa facem cat putem noi de bine (mereu) si apoi sa acceptam cu gratie si demnitate orice s-ar intampla... 


Sursa: http://www.agerpres.ro/ots/2015/07/30/interviu-robin-sharma-14-46-12

Photo by Matt Noble on Unsplash

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu