miercuri, 14 octombrie 2015

Poți să faci orice vrei. Poți.


Ce înseamnă a trăi o viață extraordinară, cu totul ieșită din comun? Înseamnă ca zilnic să te provoci singur să te depășești. Înseamnă ca zilnic să te motivezi. 


Da, pot. Pot. Să îți repeți la nesfârșit. Pot, voi reuși. 



"Fie că gândești că poți sau că nu poți, în ambele cazuri ai dreptate." - Henry Ford. 

Pare atât de simplu, dar este atât, atât de greu de făcut! Este un adevăr tulburător. Cu cât îți repeți un lucru de mai multe ori, în mod conștient, cu atât devine mai credibil pentru tine, iar dacă îl repeți de suficient de multe ori, subconștientul tău îl va prelua ca fiind realitate și te va direcționa fără să îți dai seama către îndeplinirea lui. 


Poți să ai o viață extraordinară. Poți să te suprinzi în fiecare clipă, poți să îți împingi limitele mai departe, de fiecare dată. 


 Poți să faci orice vrei. Urmează-ți visurile. Pentru că dacă spui că nu poți, îți vei petrece tot restul vieții pentru a îți dovedi acest lucru. 


Poți să faci orice vrei. Poți. 


Nu este nevoie să fii nici încrâncenat, nici îndârjit, nu e nevoie să te încordezi, nici să fii crispat, nici unidirecțional. 


Este suficient să îți concentrezi atenția, să îți focalizezi energia către scopul tău: să ai o viață extraordinară. 


Este prea vag scopu? Ce înseamnă o viață extraordinară? Înseamnă ce vrei tu. Tu o definești. 


Înseamnă să îți cucerești încă un ''imposibil'' zilnic. Înseamnă să te mobilizezi, să te scuturi de inerția asta care te ține legat în pasivitate, scuze și regrete. 


Înseamnă ca în fiecare zi să îți dovedești că poți. Înseamnă să mai tai încă un '' nu pot '' de pe lunga lista pe care ți-ai scris-o în toți acești ani. 


Poate nu vei termina niciodată lista. Dar este un moment foarte bun să începi chiar acum să tai acești '' nu pot '', câți mai mulți în fiecare zi. 


Acest '' în fiecare zi '' trebuie să devină o obsesie pentru tine. 


O viață extraordinară se întâmplă întotdeauna azi. Ziua de astăzi este irepetabilă. Este unică. 


Nu se va mai întoarce niciodată. 


Șansele pe care le ai azi nu vor mai reveni. Azi se poate întâmpla totul. Și astăzi trebuie să dai tot ce este mai bun în tine. Azi trebuie să îți găsești resursele, azi trebuie să renunți la '' nu pot '' și să îl transformi în '' pot '', și să îl faci să devină real, acest '' pot '', să îl faci să devină '' am reușit; știam că pot și mi-am dovedit-o ''.


Trebuie să încetezi să te mai gândești la ziua de ieri. Nu mai contează ce ai făcut sau ce nu ai făcut, sau ce ai fi putut să faci. Sunt în trecut. Nu mai pot fi schimbate. Nu le mai poți modifica. 


Asta nu înseamnă că trebuie să rămâi la fel. Dacă nu ai putut ieri, nu mai contează cauza. Nu îți mai căuta justificări. Tu ești singurul responsabil pentru viața ta. Pentru viața ta extraordinară. 


Nimeni altcineva nu este responsabil pentru eșecul tău, după cum nimeni nu poate fi responsabil nici pentru succesul tău. 


(Este) timpul pentru acțiune.


Azi pot, azi acționez, azi voi fi reușit. 


Nu mâine. Pentru că mâine se va transforma tot în azi. Viața ta nu este decât un perpetuu azi. Nu uita acest lucru. Fixează-l bine în minte. Este cea mai importantă mantră, pe care să o repeți la nesfârșit. 


Niciodată nu o vei repeta de suficiente ori. Mai spune-o încă o dată. Nu am decât azi la dispoziție. Viața mea se întâmplă azi. Și o vreau o viață extraordinară. 


La sfârșitul zilei vreau să fiu mândru de mine. Am mai spulberat încă o barieră. Nu credeam că voi reuși. Totuși mi-am repetat cu o obstinație dementă că pot și iată că acționând fără ezitare, expunându-mă greșelii, încercând încă o dată și încă o dată, am reușit. 


Nu mă interesează de câte ziduri mă voi izbi. Tot voi reuși să găsesc o cale de a sări zidul, de a-l dinamita, de a săpa sub el, de a merge până la capătul lui și de a găsi o poartă care mi se va deschide. 


Azi voi munci pentru visul meu până la epuizare și când am simțit că nu mai pot, îmi voi aduce aminte că azi este tot ce am, mă voi remonta și apoi o voi lua de la capăt. Vreau să obțin de la ziua de astăzi maximul pe care îl pot obține. Și încă pe atât. Azi cer de la mine mai mult decât am cerut o viață întreagă. Și voi obține. Azi voi descoperi în mine toată voința pe care nu știam că o am, toată determinarea, tot entuziasmul, toată imaginația, tot curajul, toată puterea și toată forța. 


La sfârșitul zilei vreau să mă uimesc într-o asemenea măsură, încât să nu mă mai recunosc. 


Azi vreau să fac pași de uriaș. Azi vreau să fac salturi incredibile. Azi vreau să mă propulsez pe culmi nebănuite și nesperate. Pentru că pot. Pentru că vreau. Pentru că merit. 


Vreau să trăiesc în eternul azi. Și astăzi să fac tot ce am vrut să fac până acum. Azi mă pregătesc intens pentru următorul azi. Azi am avut o zi extraordinară. Viața mea extraordinară se întâmplă azi. Și azi se va repeta tot timpul. 


Știu că pot, am dreptate că pot și îmi voi dovedi tot timpul că pot. Azi, acum....


"În fiecare dimineață când deschid ochii,  îmi spun: Eu, iar nu evenimentele, am puterea să mă fac fericit sau nefericit astăzi. Pot să aleg care dintre cele două va fi. Ziua de ieri a murit, ziua de mâine încă nu a venit. Am o singură zi, azi, și voi fi fericit în această zi."  - Groucho Marx.

Photo by Matheus Ferrero on Unsplash

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu