Nu întotdeauna reușesc să fac ce îmi propun. Poate îmi propun prea multe lucruri în același timp.
Poate pun prea multă presiune pe mine și câteodată prea multă presiune pe alții.
Poate cer prea mult de la mine și de la alții.
Poate multe lucruri le iau ca atare, consider că mi se cuvin, poate că alții fac acest lucru.
Citesc materiale de gândire pozitivă, de evoluție și dezvoltare personală de peste 20 de ani.
Mai bine zis studiez arta succesului și arta de a reuși în viață, legea atracției, puterea extraordinară a subconștientului și arta gândirii ( pozitive), minunata și fascinanta minte umană de peste 20 de ani.
Multe lucruri le-am înțeles în profunzime, la nivel de maximă finețe și în detaliu ajuns la rangul rafinamentului, multe lucruri, mult mai simple ( și din acest motiv poate infinit mai complicate pentru mine) mi-au scăpat și continuă să fie foarte eluzive pentru mine.
Am perioade foarte faste, de maximă energie, de concentrare, de focus de diamant, când toate par a se alinia conform intensei mele dorințe, arzătoarei și înflăcăratei dorințe, în toate fațetele ei, perioade când pur și simplu sunt într-o asemenea armonie cu mine însumi, cu oamenii, cu Divinitatea, cu Universul, încât aproape în fiecare zi se întâmplă un mic miracol, o plăcută și repetitivă coincidență, aproape în fiecare zi simt cum am mai bifat încă un breakthrough ( salt calitativ/revelație/epifanie) și nimic, absolut nimic nu pare de neatins, pentru că lucruri aproape imposibile ieri văd că au intrat azi în realitatea vieții mele lejer, cu atâta ușurință încât nu încetez a fi surprins cât de ușor este traseul: cere, ți se răspunde, pregătește-te să primești, primește.
O mică rebeliune din când în când este un lucru bun.
Sunt, pe de altă parte, perioade când nu mai am răbdare să mai ascult până la capăt, când toleranța ajunge la limita de avarie și ripostez, perioade când nu mai accept, perioade de înfruntări și replici tăioase, perioade când simt o nevoie stringentă de spune lucrurilor pe nume, de a merge până la capăt, indiferent de consecințe.
"Cunoaște bine regulile , astfel încât să le poți încălca eficient" - Dalai Lama.
În decursul istoriei omenirii, au existat întotdeauna reguli. În toate domeniile vieții. Reguli a căror încălcare părea de neconceput în trecut, par acum, în lumina prezentului, nu numai absurde și inutile, dar ridicole, crude și total lipsite de logică, echilibru, fără sens.
În domeniul esteticului, în domeniul artelor frumoase, în domeniul literaturii, al modei, al artei politice/artei militare, tot timpul un vizionar a apărut care prin curajul de a uita tot ce învățase, a rupt convențiile, a distrus tot ce era cunoscut până atunci, s-a revoltat prin manifestul acțiunilor sale și a re-creat totul, a scris o nouă pagină de istorie.
Acești oameni au fost scânteia care a aprins focul schimbării.
"A SCRIE: Uită de reguli. Uită de dorința/posibilitatea de a fi publicat. Scrie pentru tine și sărbătorește scrisul." - Melinda Haynes
VREI SĂ AJUNGI DEPARTE.
Sau poate vrei să mai faci decât un pas, pentru ca tot ce îți dorești să se întâmple.
Să îți găsești liniștea, să fii mulțumit, să fii împăcat cu tine însuți.
Cauți modalități prin care să faci acest lucru. Ceri sfaturi sau ți se dau sfaturi, fără să fie cerute.
Unele sunt bune, altele conțin subversiv, periculos, nevăzut, un scop ascuns ( a hidden agenda), pe care îl simți, dar nu îl poți identifica.
FII ATENT!
Sunt atâtea medii în jurul tău care te pot influența, care îți pot INOCULA REGULI, fără să îți dai seama, și înainte să te dezmeticești, devii un robot programat care urmează instrucțiuni - reguli menite să îți determine o anumită gândire și un anumit comportament și ai devenit sclavul lor.
Poți chiar să crezi că tu ți-ai setat propriile reguli și te simți obligat să le respecți.
NU EZITA SĂ ÎȚI ÎNCALCI PROPRIILE REGULI, CÂND SIMȚI CĂ NU MAI SUNT POTRIVITE PENTRU TINE, CEL DE AZI, CÂND SIMȚI CĂ TE ÎNDEPĂRTEAZĂ DE LA DIRECȚIA DORITĂ, CÂND SIMȚI CĂ ȚI-AU DETURNAT CURSUL TĂU REAL, CORECT.
Încrederea in sine nu spera:'' Mă vor plăcea''. Încrederea in sine spune detasata: '' Voi fi OK dacă nu mă vor plăcea''.
Este în regulă să înveți, să cauți, să găsești, să identifici reguli, tipare, matrice de gândire, de comportament, de atitudine, de planuri și modalități de acțiune, însă după ce le stăpânești, după ce știi să jonglezi cu muchiile lor tăioase fără să te rănești, UITĂ TOT CE AI ÎNVĂȚAT: NU EXISTĂ REGULI!
EXISTĂ DECÂT REZULTATE!
IAR REZULTATUL TREBUIE SĂ FIE '' AM REUȘIT!''
DĂ-ȚI VOIE SĂ AI O GÂNDIRE ȘI UN MOD DE ACȚIUNE NON-LINIAR, ÎNSĂ NU UITA SĂ FII EXTRAORDINAR, MEMORABIL!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu