vineri, 5 iunie 2015

PRIMUL MILION

Numărul de milionari la nivel mondial a explodat cu 164 de procente din 2000, la 34,8 milioane de persoane în 2014 - un procent de 41% dintre aceștia trăind în SUA.

Populația lumii este de 7,5 miliarde  de persoane.

Deci, un procent de aproximativ 0,5% din populația lumii sunt milionari.

Vei fi și tu unul dintre aceștia?

Îți dorești acest lucru? 

Și dacă ți-l dorești și ești hotărât să ajungi acolo, cât timp îți va lua? 

Și cea mai importantă întrebare: cum estimezi că te vei simți pe drumul către primul tău milion, când ajungi acolo, și după ce ai ajuns? 


Sunt milioane de modalități prin care poți câștiga primul tău milion ( mă refer, evident la modalități legale & cinstite), deși legenda urbană a milionarilor este că nu ar trebui să întrebi un milionar cum a câștigat primul milion. 


După cum arată statisticile, Visul American este real, cât se poate de real: aproape 50% din milionarii lumii au reședința în SUA.

Așadar, în SUA, aproape 4,5% sunt milionari. Înseamnă acest lucru că dacă trăiești și lucrezi în SUA, șansele tale de a ajunge milionar cresc de pînă la 9 ori?

Poate.

Banii sunt foarte importanți. A câștiga mai mulți bani este  un target foarte important. 1.000.000 de dolari este ... splendid!

Banii sunt esențiali în viața noastră, deși sunt adesea minimalizați într-un mod ipocrit, prin afirmații de genul:

'' Banii nu sunt importanți, ar trebui să fii satisfăcut cu situația ta financiară prezentă, să nu ceri mai mult, să cauți stabilitate și confort în loc să alergi după visuri, în loc să îți asumi riscuri și schimbări dramatice de viață sau carieră'' sau .... ( completați voi ...)

Ce poți face cu 1.000.000 de dolari?

Poți să îți cumperi casa de vis, mașina de vis, poți călători în toată lumea, te poți distra, te poți bucura de libertate, dacă ești suficient de inteligent și îți investești banii cu înțelepciune, ai putea să nu mai fi nevoit să mai muncești pentru tot restul vieții.
Și ai muncit din greu ca să ajungi acolo, nu-i așa?

Poți însă să îți păstrezi calmul în fața unei astfel de abundențe, și să depui jumătate de sumă într-un cont bancar, poți să câștigi dobânda, poți să investești, poți să începi o afacere de succes și să câștigi al doilea milion.

Poți să investești un procent din primul sau al doilea milion în oameni: să finanțezi o idee strălucită, să ajuți tineri inteligenți, care nu au venituri, să își realizeze potențialul, te poți implica în activități caritabile...

Poți să salvezi vieți, poți să dai putere comunității tale prin educație, servicii sociale și de sănătate, formare și îndrumare în carieră și în business start-up.

Poți să le dai orice altă destinație.

Banii sunt foarte importanți. Banii schimbă vieți. În bine. Sau în rău. Este o chestiune de alegere.

Ce este și mai important, pe de altă parte, este locul pe care banii îl ocupă în lista ta de priorități.

Nu ar trebuie să fie niciodată pe primul loc.

Prima prioritate ar trebui să fie, în opinia mea, să te simți bine cu tine și să duci o viață inundată de iubire, fericire, bucurie & entuziasm.

Prima prioritate ar trebuie să fie, de asemenea, să crezi în tine și în idealurile tale, să îți urmărești scopul, iar scopul tău ar trebui să genereze valoare și utilitate pentru ceilalți.

Bineînțeles că ar trebui mai întâi - dacă îți dorești, dacă simți acest lucru - să îți setezi scopul clar și precis de a câștiga milionul, pentru a reuși, pentru a ajunge acolo.

Primul meu milion este și pentru mine un obiectiv, un mijloc de a îmi aduce la îndeplinire scopul meu major.

Nu uita însă ca între timp să te bucuri de călătorie.

Cunosc milionari care duc o viață spectaculoasă într-o manieră modestă. Cunosc milionari care duc o viață agitată, businesss-ul lor ocupându-le toate gândurile, făcându-și griji non-stop. Cunosc milionari care pot să își împartă eficient timpul între familie, divertisment și afaceri.

Cunosc oameni care sunt fericiți și mulțumiți fără să fi avut măcar vreodată intenția de a deveni milionari.

Cunosc oameni care ar dori să devină milionari, dar luând în considerare comportamentul și tiparul lor mental, este foarte puțin probabil să reușească.

Dacă vrei să devii milionar și să duci viața  fericită & spectaculoasă  pe care ți-ai imaginat-o, adu-ți aminte aceste cuvinte:

CĂLĂTORIA CĂTRE MILION: SĂ AJUNGI ACOLO ESTE TOATĂ DISTRACȚIA!



TE FELICIT ANTICIPAT PENTRU PRIMUL TĂU MILION!

Photo by Dmitry Demidko on Unsplash

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu