vineri, 17 aprilie 2015

Pentru a REUȘI trebuie să ȘTII CE VREI


Napoleon Hill’s Think & Grow Rich - SECRETUL SUCCESULUI 
Pentru a REUȘI trebuie să ȘTII CE VREI

Secretul succesului vă va oferi nu numai îndrumări extreme de pragmatice despre cum să vă câștigați existența și ulterior să ajungeți la un surplus financiar pe care îl dorește oricine, într-o măsură sau alta, și în cuantumuri diferite – fiecare definim succesul financiar în parametri diferiți – dar vă va ajuta, în mod special, să găsiți resursele psihice, afective, intelectuale și volitive pentru speranță, curaj, mulțumire și liniște spirituală.

Vă va ajuta să acumulați bogății și să vă bucurați de libertatea trupului și a spiritului.

Ce face această carte unică, este că Napoleon Hill ne/vă arată nu numai CE să faceți, dar și CUM să faceți pentru a REUȘI.

PRIMA IDEE majoră este aceea că GÂNDURILE SUNT LUCRURI.

Și sunt lucruri foarte PUTERNICE, care, atunci când sunt combinate cu un SCOP BINE DEFINIT, PERSEVERNȚĂ și o DORINȚĂ ARZĂTOARE conduc la TRANSFORMAREA LOR ÎN BOGAȚII.

Dorința arzătoare de a reuși este punctul de plecare și punctul de cotitură major, de asemenea, în calea către success.

Primul exemplu din cartea lui Napoleon Hill referitor la IMPORTANȚA COVÂRȘITOARE A UNEI DORINȚE ATÂT DE PUTERNICE ÎNCÂT SĂ SE TRANSFORME ÎN OBSESIE este exemplul lui Edwin C. Barnes.

Dorința arzătoare a lui Edwin C. Barnes era sa DEVINĂ ASOCIAT AL MARELUI INVENTATOR THOMAS ALVA EDISON, inventatorul fonografului, al camerei de luat vederi, al becului electric și a altor peste 1000 de invenții.

Ce este extrem de IMPORTANT este că DORINȚA lui era DEFINITĂ, PRECISĂ: să devină ASOCIAT la marelui inventator.

În descrierea pe scurt a acestei povești de succes apare primul indiciu despre cum DORINȚA SE TRANSFORMĂ ÎN REALITATE.

Când a avut primul impuls, primul gând referitor la acest SCOP APARENT IMPOSIBIL, Barnes nu numai că nu îl întâlnise vreodată pe Edison, dar nu avea nici bani de tren ca să ajungă la această visată întâlnire.

Dar aceste circumstanțe nu l-au descurajat. A călătorit clandestin cu un tren de marfă, s-a prezentat la laboratorul inventatorului și l-a anunțat că a venit SĂ DEVINĂ ASOCIAT CU EL.

Edison l-a privit stupefiat, vâzând în fața lui un om care arăta mai mult a un om al străzii, însă a cărui expresie facială și a cărui privire intensă vădeau un OM CARE A VENIT SĂ OBȚINĂ CE VREA.

Când un om DOREȘTE un lucru atât de PUTERNIC încât este dispus să își pună ca MIZĂ ÎNTREG VIITORUL lui, este sigur că va reuși.

Inventatorul a hotărât atunci să-i acorde o ȘANSĂ lui Barnes, impresionat de DETERMINAREA LUI DE A ÎNCERCA PÂNĂ VA REUȘI.

Lui Barnes i-au fost repartizate sarcini minore, însă el era FERICIT pentru că OPORTUNITATEA DE A ARĂTA CE POATE tocmai i se oferise.

Câteva luni nu s-a întâmplat nimic spectaculos.

Apoi a apărut adevărata OPORTUNITATE, care are obiceiul de a se strecura pe ușa din spate, aproape nevăzută. Acesta este unul dintre trucurile oportunității, respectiv de a fi DEGHIZATĂ de cele mai multe ori în FRUSTRARE sau EȘEC TEMPORAR.

Acesta este unul dintre motivele pentru care CEI MAI MULȚI NU REUȘESC SĂ IDENTIFICE ADEVĂRATA OPORTUNITATE.

Iată care a fost OPORTUNITATEA: când Edison a iventat Ediphone-ul (Mașina de Dictat Edison – n.a.) agenții de vânzări ai lui Edison nu au fost entuziasmați și vânzările au fost foarte slabe. Erau convinși că fiind o noutate absolute, va fi foarte greu de vândut.

NU ÎNSĂ BARNES.

El a văzut oportunitatea, și a vândut atât de eficient dispozitivul încât a încheiat cu Edison un contract de publicitate, marketing și vânzare a Ediphone-ului la nivel national.

Restul e istorie.

Toate invențiile ulterioare ale lui Edison au fost vândute sub sloganul - Creat de Edison, distribuit de Barnes.

CONCLUZIA: Pentru a REUȘI trebuie să ȘTII CE VREI și să fii HOTĂRÂT să PERSIȘTI în acea dorință PÂNĂ CÂND VEI REUȘI, chiar dacă va dura pentru TOT RESTUL VIEȚII.

Photo by Markus Spiske on Unsplash

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu