miercuri, 22 aprilie 2015

CONȘTIENTIZAREA PUTERII


 Napoleon Hill’s Think & Grow Rich 
CONȘTIENTIZAREA PUTERII despre care vorbeam  poate surveni sub forma unei idei, sau poate îmbrăca forma unui plan sau a unui scop.

Poate să apară printr-un flash al unei experiențe din trecut, a unei înfrângeri sau a unui eșec.

Și atunci poate să aducă la suprafață o lecție care să te ajute nu numai să recâștigi ce ai pierdut în urma înfrângerii, dar să câștigi înzecit.

Darby îi relata lui Napoleon Hill că în cei treizeci de ani de experiență ca agent de vânzări în domeniul asigurărilor, succesul lui s-a datorat în mare măsură lecției de viață primite de la fetița de culoare care nu acceptase NU (vezi articolul O LECȚIE DE 50 DE CENȚI ÎN PERSEVERENȚĂ - n.a.)

De fiecare dată când un potential client încerca să evite vânzarea, sau să își exprime adevărata obiecție, Darby VIZUALIZA fetița stînd neclintită în vechea moară, cu ochii sfidători strălucind și își spunea:

TREBUIE SĂ FAC ACEASTĂ VÂNZARE.

Darby relata că MAJORITATEA VÂNZĂRILOR AU FOST FĂCUTE DUPĂ CE INIȚIAL CLIENȚII I-AU SPUS NU!

Își aducea aminte și că s-a oprit din forat la 1 metru distanță de filonul de aur – vezi episodul 5 – LA UN METRU DISTANȚĂ DE AUR – n.a. – și mărturisea:

EXPERIENȚA EȘECULUI A FOST O BINECUVÂNTARE DEGHIZATĂ.

M-A ÎNVĂȚAT SĂ CONTINUI SĂ CONTINUI, INDIFERENT CÂT DE DIFICIL AR FI ȘI INDIFERENT CE OBSTACOLE AȘ ÎNTÂMPINA, O LECȚIE PE CARE A TREBUIT SĂ O ÎNVĂȚ, ÎNAINTE DE A AVEA SUCCES ÎN ORIDE DOMENIU.

Viața este surprinzătoare și câteodată de neînțeles.

ATÂT SUCCESUL CÂT ȘI EȘECUL ÎȘI AU RĂDĂCINILE ÎN EXPERIENȚE SIMPLE.

Darby a PROFITAT DE CELE DOUĂ EXPERIENȚE DRAMATICE – filonul de aur și fetița de culoare – pentru că a avut răbdarea, calmul și inteligența să le ANALIZEZE și să ÎNVEȚE LECȚIILE pe care aceste experiențe le conțineau.

CE SE ÎNTÂMPLĂ însă cu omul care nu are nici răbdarea să-și facă timp, nici înclinarea către studiu a experiențelor eșecului?

CUM poate cineva ÎNVĂȚA și APLICA ARTA DE A TRANSFORMA/CONVERTI EȘECUL ÎN SUCCES?

RĂSPUNSUL LA ACESTĂ ÎNTREBARE ESTE CONȚINUT DE CELE 13 PRINCIPII ALE SUCCESULUI pe care Napoleon Hill le descrie în cartea lui, Think & Grow Rich.

Iar RĂSPUNSUL VA VENI PENTRU VOI, CITITORII, sub forma unei IDEI, PLAN sau SCOP care va țâșni din MINTEA VOASTRĂ când va așteptați mai puțin, sub forma INSPIRAȚIEI.

O IDEE CARE FUNCȚIONEAZĂ este singurul lucru de care cineva are nevoie pentru A ATINGE SUCCESUL.

Iar cele 13 principii conțin cele mai bune și practice modalități și sugestii pentru A CREA IDEI UTILE și PRAGMATICE, generate de o GÂNDIRE CORECTĂ, SĂNĂTOASĂ, IDEI CARE FUNCȚIONEAZĂ.

Voi concluziona acest articol cu o AFIRMAȚIE ULUITOARE a lui NAPOLEON HILL, care ar trebuie să fie CEA MAI PUTERNICĂ MOTIVAȚIE pentru STUDIUL și APLICAREA CONSTANTĂ, pe durata ÎNTREGII VIEȚI a celor 13 principii:

CÂND BOGĂȚIILE ÎNCEP SĂ VINĂ, VIN ATÂT DE REPEDE ȘI NEAȘTEPTAT, ÎNTR-O ASEMENEA ABUNDENȚĂ, ÎNCÂT NU POȚI SĂ NU TE ÎNTREBI UNDE AU FOST ASCUNSE ÎN TOȚI ACEȘTI ANI ÎN CARE NU S-A ÎNTÂMPLAT NIMIC!

Reflectați la această ultimă afirmație și veți constata, în momentul în care veți reuși, cât de adevărată este!

Succes!

Photo by Brandon Morgan on Unsplash

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu