joi, 16 aprilie 2015

Secretul Succesului


Napoleon Hill's Think & Grow Rich - SECRETUL SUCCESULUI 
DORINȚA de a REUȘI

Secretul la care face referire Napoleon Hill – formula magica a succesului - nu este exprimat în mod direct în cuprinsul cartii, deoarece autorul a observat ca este mult mai eficient daca cititorul il descopera singur.


Astfel ca este lasat la vedere, ca fiecare sa ințeleagă și identifice singur. 


Un lucru suprinzator insa este ca dupa ce a descoperit si inteles, si mai ales FOLOSIT SECRETUL, persoana respectivă va fi atrasa catre succes ca un magnet si nu se va mai supune niciodată eșecului.


Secretul va fi înțeles și aplicat NUMAI DE CĂTRE CEI CARE SE AFLĂ ÎN MOD CONȘTIENT ȘI VOLUNTAR ÎN CĂUTAREA LUI. 

Ce este, de asemenea, suprinzător – și toți cred că am constatat în repetate rânduri adevărul următoarei afirmații – este că, de cele mai multe ori educația formală nu are nici o legătură cu SECRETUL SUCCESULUI. 

Un exemplu celebru este Thomas A. Edison – celebrul inventator – care avea decât 3 LUNI DE EDUCAȚIE FORMALĂ – însă a folosit atât de eficient secretul încât a devenit unul dintre cei mai prolifici inventatori din lume. Henry Ford nu a ajuns nici măcar la liceu/colegiu, iar moștenirea lui este imperiul Ford.


Napoleon Hill – și noi, de altfel, cu siguranță - nu minimalizează valoarea educației formale, sau a culturii, în schimb subliniază faptul că INDIFERENT DE NIVELUL DE EDUCAȚIE/CULTURĂ al unei persoane, STĂPÂNIREA ȘI APLICAREA SECRETULUI SUCCESULUI va da posibilitatea persoanei respective să AJUNGĂ ÎN POZIȚII ÎNALTE, SĂ ACUMULEZE BOGĂȚII ȘI SĂ NEGOCIEZE CU VIAȚA ÎN TERMENII PROPRII.


În episoadele următoare voi enumera și alte exemple, extreme de convingătoare și verificabile, de altfel, care va vor convinge că BOGAȚIA POATE FI ATINSĂ DE CĂTRE ORICINE, INDIFERENT DE EDUCAȚIE, STATUT SOCIAL/FINANCIAR/SAU ORICE ALTE CRITERII – CĂ POȚI FI, POȚI DEVENI CEEA CE ÎȚI DOREȘTI, 


Iar BANII, FAIMA, RECUNOAȘTEREA ȘI FERICIREA pot fi DOBÂNDITE de către TOȚI CARE SUNT PREGĂTIȚI ȘI HOTĂRÂȚI SĂ DOBÂNDEASCĂ ACESTE BINECUVÂNTĂRI

Photo by Sai De Silva on Unsplash

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu