luni, 6 iulie 2015

DE CE ALEG SĂ MĂ SIMT BINE?



Aleg să mă simt bine, și fac această alegere conștient în fiecare dimineață, și de câte ori sunt dispus în timpul zilei să îmi aduc aminte de alegerea făcută în dimineața acelei zile și să aleg să îmi respect alegerea făcută și cu această ocazie să aleg din nou - o alegere nouă, făcută cu mai multă putere, cu mai mult entuziasm - să mă simt bine. 

Cel mai bun lucru pe care îl vei învăța vreodată este pur și simplu să IUBEȘTI și să FII IUBIT în schimb. 


Am șansa de a avea în viața mea oameni minunați, pe care îi iubesc, pe care îi apreciez și care mă inspiră în fiecare zi. 


Am în viața mea oameni excepționali, care mă iubesc și care îmi oferă necondiționat dragostea și prietenia lor, oameni valoroși, de la care învăț zilnic ceva nou. 


Am atâtea motive de bucurie, am atâtea motive să mă simt bine, am atât de multe ocazii, pe parcursul fiecărei zile,  să fiu fericit, să mă bucur de viață, să mă bucur de oamenii din viața mea, încât INDIFERENT DE EVENIMENTELE ZILEI, singura alegere corectă și responsabilă față de ei și față de mine este SĂ MĂ SIMT BINE și să ÎI FAC SĂ SE SIMTĂ BINE. 


"Ai PUTEREA de a te simți bine mai întâi... simte-te bine ACUM... și bucură-te de VIAȚĂ pe măsură ce aceasta își urmează cursul..." Emma Tiebens


Aș putea foarte ușor să las să îmi schimbe starea de bine și să mă afecteze nenumărate cauze: câte evenimente neplăcute nu pot surveni într-o singură zi: pot fi probleme de sănătate, financiare, relaționale, accidente, comportamente agresive, dezamăgiri, răutăți, insulte, discuții aprinse, în contradictoriu, eșecuri de toate felurile și la toate nivelele, nereușite variate, neînțelegeri studipe cu rezultate surprinzător de frustrante, intenții bune interpretate eronat, mofturi, ieșiri necontrolate, acuze aiuritoare, atacuri și blamări nemeritate și nejustificate, vești proaste, răzgândiri, întârzieri, stări nervoase, apatice sau colerice, tristeți subite sau depresii molipsitoare, perspective neplăcute, incertitudini, pericole iminente, sau pur și simplu o vreme mohorâtă, ploioasă, sau orice altă armă tăioasă și amenințătoare din panoplia sumbră a emoțiilor negative care te pot atinge, învălui sau copleși. 


Mă simt bine. Mă simt puternic. 


Când toate lucrurile merg bine, când ești în aliniament cu Universul și cu Inteligența Infinită a lui Dumnezeu și toate dorințele ți se îndeplinesc, când vezi, rând pe rând, că visele tale se transformă în realitate, este ușor să te simți bine. 


Nu necesită nici un efort. 


Când ești sănătos, tânăr, puternic, încrezător, zâmbitor și plin de energie, starea de bine este cea mai elegantă piesă vestimentară haute- couture, care ți se potrivește perfect și te face să te simți unic, te face să te simți că a fost croită exlusiv pentru a se asorta fericii tale. 

Poți alege să te simți în toate aceste feluri, indiferent de vârsta ta, de starea ta de sănătate, de condiția ta socială, financiară,  familială, indiferent de orice altă determinare internă sau externă, POȚI ALEGE, pentru că libertatea gândirii tale, libertate alegerii tale îți aparține în totalitate. 

POȚI SĂ TE SIMȚI TOT TIMPUL BINE, POȚI SĂ AI O VIAȚĂ LIBERĂ DE SUPĂRĂRI? 


DA. 




Dacă ALEGI să te simți BINE.




DA.

Dacă alegi să ai o VIAȚĂ LIBERĂ DE SUPĂRĂRI. 


Toate evenimentele neplăcute și stările negative pe care le-am enumerat mai sus - doar câteva din varietatea nesfârșită a imprevizibilului vieții - pe toate acestea NU LE POȚI CONTROLA, decât într-o mică măsură, anticipând, evitând, calculând, prevăzând. 


POȚI, ÎN SCHIMB, CONTROLA ALTCEVA. 


MINTEA TA. 


Controlându-mi mintea, ALEGÂND SĂ ÎI DIRECȚIONEZ PUTEREA ȘI ENERGIA INEPUIZABILE ÎNTR-O ANUMITĂ DIRECȚIE, îmi pot controla ACȚIUNILE și implicit EMOȚIILE și SENTIMENTELE. 



EȘTI FERICIT? - DA - Continuă să faci orice faci în prezent. - NU - Vrei să fii fericit ? - Da - SCHIMBĂ CEVA sau a doua variantă NU - Vrei să fii fericit? - NU - Continuă să faci orice faci în prezent. 


VREI SĂ TE SIMȚI BINE ȘI SĂ FII FERICIT? 


ALEGE:


1. Să te simți bine.

2. Să fii fericit.

Photo by Aman Shrivastava on Unsplash

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu