marți, 1 septembrie 2015

IA O PAUZĂ, DESCHIDE OCHII, PRIVEȘTE ÎN JURUL TĂU: FII ATENT LA SEMNE



"NU RENUNȚA NICIODATĂ LA VISURILE TALE, URMEAZĂ SEMNELE. - Paulo Coelho - Alchimistul

Câteodată simt că sunt pe pilot automat. Este ca și cum mi-aș fi implantat un creier electronic, l-aș fi programat pentru un răspuns predefinit și un anumit algoritm al deciziilor, al reacțiilor și emoțiilor, al gândurilor și stimulilor. 


Este o serie limitată de scenarii, și de fiecare dată, replicile, acțiunile, scenografia și regia se încadrează în una dintre variantele organizate riguros în bit -ul informațional al fiecăreia: tastele se activează automat și paginile se scriu singure: computerul nu se blochează, pentru că are toate posibilitățile deja redactate. 

Și atunci simt că trebuie să apăs butonul pauză. 


PAUZĂ. 


Pauzele nu sunt foarte dese. De fapt distanța între ele este de ani, câteodată și peste zece ani. 

În momentul în care iau acea pauză,chiar înainte de a apăsa butonul, sunt cuprins brusc de o pornire irezistibilă, de neoprit să mă DECONECTEZ. 


Să mă scot din priză. Să întrerup alimentarea și să mă reformatez. O reformatare totală, care șterge nu numai toți regiștrii, ci întregul sistem de operare, care transformă totul în zero. 


Cred că o imagine similară a ce se întâmplă este celebra scenă din Matrix, când Neo este deconectat de la toate firele și cablurile care îl țineau conectat la o realitate virtuală, dar pe care o percepea ca reală, știind, de altfel toată viața lui că ceva era în neregulă, că nu era posibil ca asta să fie totul, trebuia să mai fie altceva.


"Trebuie să înțelegi... cei mai mulți oameni nu sunt pregătiți să fie deconectați și mulți dintre ei sunt atât de întăriți ( în sensul de a fi întărit în urma suportării greutăților, durerii, etc.), atât de fără speranță dependenți de sistem, încât vor lupta să îl protejeze". - Morpheus. (Matrix Trilogy)


După ce m-am deconectat, am putut în sfârșit să DESCHID OCHII, să văd totul altfel. PAGINA ESTE ALBĂ ACUM. 


 Deschide ochii!

Se poate ÎNTÂMPLA ORICE ACUM. Iar VARINTELE DE SCENARII au început să fie, din nou, NELIMITATE. 


"Mai privește încă o dată în jurul tău - învățând să înveți în Lumea Nouă" - Silvia Rosenthal Tolisano. 


Pot să privesc în jurul meu, încă o dată, dar cu alți ochi. Pot să învăț din nou cum să învăț totul, având acum mintea eliberată, mintea golită de orice, ca a unui copil. 


Pot să mă bucur de lucruri foarte simple, am timp să le văd. Am disponibilitatea să le transform, să le descompun în lucruri simple, oricât ar părea sau ar fi de complicate. 


Acum am senzorii activați ca să detecteze, intepreteze și urmeze SEMNELE.


"Trebuie să fii atent la semne. Când viața îți vine în întâmpinare cu un moment ca acesta, este un pacăt dacă nu accepți și nu îi răspunzi/nu te îndrepți și tu către ea." Robert de Niro


Iar semnele sunt în jurul meu din abundență. Unele au o importanță majoră, altele sunt decât indicii minore, balize facultative de ghidaj. 


Semnele cu adevărat importante, însă...


"Universul conspiră să îți reveleze adevărul și să îți facă mai ușoară calea, dacă ai curajul să urmezi semnele. " - Lisa Unger


Semnele sunt o formă de comunicare cu Inteligența Infinită, cu Dumnezeu. 


"Pentru a ajunge (la destinație) trebuie să urmezi semnele. Dumnezeu a gravat pe lume calea pe care fiecare om trebuie să o urmeze. Depinde doar de abilitatea ta de a citi  ce a fost scris pentru tine." Paulo Coelho

Având mintea deschisă și visurile în față, înțeleg și voi înțelege ce înseamnă și de ce sunt acolo, în calea mea: ca să mă îndrume și ca să mă facă să înțeleg. 


Cum știu care sunt semnele, ce semnificație au și cum să le urmez? 


Intuiție. 


Sunt recunoscător pentru semnele primite, pentru intuiția dăruită pentru a le înțelege, și pentru responsabilitatea de a împărtăși toate aceste lucruri: 


IA O PAUZA.


DESCHIDE OCHII. 


PRIVEȘTE ÎN JURUL TĂU. 


FII ATENT LA SEMNE. 



URMEAZĂ-LE ȘI VEI PĂȘI PE CALEA CORECTĂ CĂTRE VISUL TĂU!


"Mergi cu încredere în direcția visurilor tale! Trăiește-ți viața pe care ți-ai imaginat-o!" - Thoreau.

Photo by Daniil Kuželev on Unsplash

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu