duminică, 6 septembrie 2015

Robotul


Știi că este o voce care îți spune tot timpul: NU POT, NU POT, NU POT, NU POT, NU POT, NU POT, NU POT, NU POT!


Știi că este o voce care îți șoptește tot timpul, extrem de deranjant și de invaziv: nu vei reuși, ai încercat de atât de multe ori, las-o, las-o, nu mai insista atât, chiar nu ai înțeles că nu poți, nu meriți, nu e de tine, las-o așa, și fă ce știi, ce poți, ce ai învățat, nu mai cerceta, nu te mai întreba, nu mai căuta, ce atâta zbatere, lucrurile pot fi mult mai simple, de ce să îți pui atât de multe întrebări...


Vocea aceea nemernică te-a însoțit tot timpul. Vocea aceea te trage în jos, te înșfacă cu lăcomie când ești pe punctul de a te smulge de ea, de a ți-o dezlipi din creier cu tot cu membrană, nu îți permite să te debarasezi de ea, nu, nu, nu...


ROBOTUL ĂLA NENOROCIT!


Care continuă să ruleze aceeași placă stupidă, aceeași păcăleală imbecilă și cretinoidă, pe care în continuare o crezi, aceeași poveste de circ, același clown neanderthalian care te sugrumă cu o persistență diabolică de atâtat timp.


Același robot atât de umil și de rău, acel Gollum meschin, care îți înveninează viața, clipă de clipă.


Plesnește-l fără milă în față. Calcă-l în picioare. Rupe-i brațele. Dezmembrează-l fără ezitare. Zdrobește-l! Distruge-i și ultimul circuit! Spintecă-l, spânzură-l, arde-l, fă-l cenușă, dezintegrează-l!


SNOPEȘTE ÎN BĂTAIE NENOROCITUL ĂLA DE ROBOT!


Șterge-i memoria perversă și mistificatoare, anihilează-i glasul ăla mincinos și las, rupe-i fibrele optice de o răutate dincolo de descriere, care ți-au intoxicat cu otrava lor netrebnică privirea sinceră și răbdătoare a sufletului tău!


Rescrie-i programele demolatoare de imagine proprie, rupe-i cu toată furia ta dezlănțuită circuitele mârșave care ți-au răstignit fără nici o decență visurile tale inocente și le-au torturat în copilăria lor crudă, le-au lipsit de viață înainte de respirația lor adolescentină!


Îneacă și sufocă acel robot dement care nu știe decât să te amăgească și să te întoarcă împotriva ta, cu orice ocazie!


Prinde-l și țintuiește-l în cele mai grele și mai rezistente lanțuri, umilește-l ca pe cel mai mizer sclav, așa cum te-a înlănțuit el cu atâta plăcere sadică în temnița subaprecierii, amânării și toleranței impuse în fața mârșăviei lui!


Acel nenorocit de robot care s-a desfătat cu nesaț din încrederea ta, care ți-a devastat toate depozitele de speranță și de pozitivism, acea legiune de falsitate care te-a mințit cu atât de senină nerușinare în toți acești ani!




POST TENEBRAS, LUX! - După întuneric, lumină!


Acum poți să activezi magnetul care va atrage tot fierul ruginit al lașității, ezitării și rușinii pe care ți le-a injectat în sânge - cel mai distrugător drog - DEPENDENȚA DE PROPRIUL EȘEC!


ÎNCĂ NU L-AI RECUNOSCUT?


NENOROCITUL ĂLA DE ROBOT, NU ÎL ȘTII?


NU ÎȚI DAI SEAMA DESPRE CINE VORBESC?


Sigur?


Chiar nu sună nici un clopoțel? Nu simți nici un fior? Nu ai ghicit încă?

Nu mai ții minte cine l-a creat? Ai uitat cine l-a adus în viața ta?


Să-ți aduc aminte?


TU.

TU L-AI CREAT.

TU I-AI DAT VOIE ÎN VIAȚA TA.


TU I-AI DAT VOIE SĂ INTRE ÎN POSESIA TA.

TU I-AI DAT VOIE SĂ TE STĂPÂNEASCĂ.


CUM?

Cum ai făcut acest lucru?


Cu fiecare clipă în care ai hotărât să mai accepți încă un COMPROMIS.


De fiecare dată când ai acceptat LAȘITATEA în locul curajului.


De fiecare dată când ai preferat să rămâi CUMINTE și NEVĂZUT în banca ta, sus, aproape de capătul superior al arenei, în loc să pășești cu temeritate în arenă și să LUPȚI, chiar dacă nu ai fi avut nici o șansă.


Nici măcar NU AI ÎNCERCAT. Și a devenit o obișnuință.


De fiecare dată când ai ALES CALEA CEA MAI UȘOARĂ.


De fiecare dată cînd ai evitat să LUPȚI LUPTA CEA DREAPTĂ.


De fiecare dată când ai TĂCUT și ai lăsat să SE VORBEASCĂ ÎN LOCUL TĂU: NEADEVĂRAT, CU RĂUTATE ȘI NEDREPTATE.


De fiecare dată când ai preferat să FUMEZI, SĂ BEI, SĂ DORMI, SĂ TE UIȚI LA TELEVIZOR, SĂ EVIȚI CONFRUNTAREA CU TINE ȘI CU LUMEA.


De fiecare dată când TE-AI REFUGIAT ÎN MÂNCARE și ai preferat să ÎȚI RONȚĂI VIAȚA ÎN LOC SĂ O TRĂIEȘTI.


De fiecare dată când AI VISAT LA O VIAȚĂ FABULOASĂ, PLINĂ DE AVENTURĂ, DE GLORIE, DE FAIMĂ, DE NEPREVĂZUT, și ai preferat să rămâi ÎN ÎNTUNERICUL SĂLII DE CINEMATOGRAF sau în clarobscurul SUFRAGERIEI TALE, ÎN FAȚA TELEVIZORULUI, în loc să IEȘI ACOLO, AFARĂ ȘI SĂ ÎȚI TRĂIEȘTI VIAȚA!


De fiecare dată când ai ACCEPTAT TOATE SCUZELE, deși erai pe deplin conștient că erau jalnice, nici măcar simpatice în irealitatea lor patetică!


De fiecare dată când ai zis: DE MÂINE, LA ANUL, .... CÂNDVA... POATE,,, SAU MAI BINE... DELOC... DAR TOTUȘI... AR FI FOST POSIBIL... POATE CĂ DA... DACĂ AȘ FI...SAU AȘ FI FĂCUT AȘA...


Iar acest NEMERNIC DE ROBOT, acest MONSTRU pe care tu l-ai creat, NU TE VA PĂRĂSI NICIODATĂ.


Va fi tot timpul însoțitorul tău. Va încerca tot timpul să te FACĂ SĂ DEVII EL.


Îți va spune fără nici o remușcare că TU EȘTI EL.


Dar nu este decât O CLONĂ FALSĂ a ta, este exact OPUSUL A CEEA CE TU EȘTI.


De fiecare dată când îl prinzi CĂ ÎNCEARCĂ SĂ SE DEA CA FIIND TU, surprinde-l și SNOPEȘTE-L ÎN BĂTAIE!


Folosește-ți imaginația și REDU-L LA TĂCERE!


Fii FERM!


Strunește-l! Este slab și va ceda după o luptă îndârjită!


Și atunci vei fi liber să FII TU, nu un robot, pe care l-ai creat de fiecare dată când ai acceptat SĂ SE GÂNDEASCĂ, SĂ SE HOTĂRASCĂ ÎN LOCUL TĂU, SĂ FII CONSTRUIT după nazurile și bunul plac al altora!


Nu te lăsa păcălit de trucurile lui! Va încerca să te înduplece! Îți va cădea în genunchi, îți va cere iertare, va spune că nu este vina lui!


Nu îl crede!


Snopește-l în bătaie psihic și imaginativ!


Nu este decât un CONGLOMERAT DE GÂNDURI NEGATIVE DESPRE TINE!


Și nu uita că perioada de liniște pe care o vei avea, după ce te va lăsa în pace în urma victoriei tale, în urma reușitei tale în lupta cu el, se va lăsa dominat numai pentru a reveni cu persistență viageră!


După fiecare bătălie câștigată, bucură-te de rezultat și pregătește-te pentru următoarea înfruntare!


Pentru că tot ce știe este să încerce să își îndeplinească scopul lui de robot malefic: SĂ TE DISTRUGĂ, SĂ TE NIMICEASCĂ, SĂ TE FACĂ SĂ NU TE MAI IUBEȘTI ȘI SĂ REUȘEASCĂ SĂ TE FACĂ SĂ TE URĂȘTI, SĂ TE DISPREȚUIEȘTI ȘI SĂ TE ÎNTORCI ÎMPOTRIVA TA!


Nu îl lăsa să câștige!


SNOPEȘTE ÎN BĂTATIE NENOROCITUL ĂLA DE ROBOT și


DĂ-ȚI VOIE SĂ TE VEZI CINE EȘTI CU ADEVĂRAT, LIBER, FERICIT, ÎNCREZĂTOR ȘI PUTERNIC!


VEI CÂȘTIGA DE FIECARE DATĂ!

Photo by Jason Yuen on Unsplash

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu