marți, 26 mai 2015

DISCIPLINĂ

Tot timpul m-am răzvrătit împotriva regulilor.

Dintotdeauna ideea de restricție m-a făcut să mă zbârlesc și mi-a repugnat.

Când rostesc disciplină asociez cu reguli. Stricte. Constrângere & îngrădire.

Libertatea este pentru mine impulsul interior cel mai de preț, drive-ul care mă împinge să îmi depășesc limitele, să îndrăznesc, să îmi propun scopuri atât de înalte, atât de aproape de imposibil, încât și simpla vizualizare că s-ar putea îndeplini să mă uimească și să mă facă să fiu, chiar și puțin întrebător: chiar aș putea să ajung acolo?

Ce mă fac însă cu regula fundamentală a libertății? - Libertatea mea se oprește acolo unde începe libertatea ta; libertatea mea înseamnă să îmi exercit dreptul meu de a gândi, acționa, de a mă exprima  liber, fără însă a te leza pe tine, sau a îți îngrădi drepturile, libertatea, personalitate ta.

Libertatea însăși, asset-ul meu cel mai de preț, presupune reguli și implicit disciplină.


Disciplina înseamnă să aleg între ceea ce aș dori să fac acum, între dorința izvorâtă din momentul prezent, între dorința de a-mi satisface o plăcere, un capriciu trecător, temporar și ceea ce îmi doresc cu ardoare, cu adevărat și care nu se va materializa într-o secundă, ci în timp, cu perseverență, răbdare și angajament.

Diciplina înseamnă să recunosc față de mine însumi, deoarece simt și știu ce trebuie să fac, chiar dacă nu am chef, chiar dacă este greu, chiar dacă nu îmi vine nici măcar să încep.

Pentru că timpul nu iartă.

În fiecare secundă de viață avem în față alegeri.

Cel mai mult în viață regreți lucrurile pe care nu le-ai făcut, nu lucrurile pe care le-ai făcut.

Iar cea mai mare piedică, cel mai mare obstacol care generează neîmplinirea lucrurilor care ar fi fost necesar să le faci este lipsa disciplinei.

Disciplina înseamnă auto-control, disciplina înseamnă plan și în special acțiune conform planului, înseamnă putere a voinței.


Disciplina adevărată înseamnă armonie între  REGULILE MELE - REGULILE VIEȚII - REGULILE SUCCESULUI.


Disciplina înseamnă ca eu să fiu corect cu mine și cu tine, să mă respect și să te respect.

Disciplina este pentru succes precum lama ascuțită, îngrijită și antrenată a gladius-ului ( sabia cu două tăișuri a legionarilor romani, arma care a cucerit o lume întreagă).

Deveniți una cu disciplina pe care v-ați setat-o și 50% din succes este al vostru!

Photo by Josue Isai Ramos Figueroa on Unsplash

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu