luni, 18 mai 2015

CE ESTE (SAU NU) REAL

În viață avem parte de anumite întâlniri care ne schimbă, indiferent că ne dăm seama sau nu. 

Întâlniri care ne schimbă cursul vieții, care ne schimbă traseul pentru o perioadă mai scurtă sau mai îndelungată, în bine sau în rău. 

Întâlniri cu oameni, evenimente, oportunități.

Cum îți dai seama dacă omul din fața ta, evenimentul care pune lucrurile în mișcare și care îți va genera un rezultat previzibil este real sau nu?

Evident, experiența are un cuvânt greu de spus. Intuiția, de asemenea.  Gândirea logică, analiza detaliată.

Și totuși, de fiecare dată va dați seama de la început când cineva sau ceva e real? 

Când discutați cu altcineva despre acel cineva sau ceva, și relația cu voi, impactul asupra voastră și impactul vostru prin acel ceva sau cineva asupra celorlalți, cum vă dați seama dacă motivația din spatele argumentelor co-opinentului vostru este reală sau nu? 

Cât de ușor acceptați sau cât de repede respingeți pro sau contra, pro sau contra care vor înclina balanța și inevitabil decizia voastră?

Aparențele sunt înșelătoare... Still waters run deep... Nothing is what is seems...

Sunt multe afirmații de acest gen care îndeamnă la prudență și la expectativă. 

Câte capcane vi se aștern în cale în decursul unei zile?

Pe câte le evitați?

Pe câte le recunoașteți? 

Câte capcane întindeți celorlalți, voit sau nu? 

Conștientizați momentul în care ați participat cu un grad mai ridicat sau mai scăzut de culpă la ceva care nu era real și pe care l-ați promovat, vândut vouă și altora ca real?

Poate să fie vorba de o idee, o opinie, un sentiment, o oportunitate, un lobby, o apreciere sau o denigrare.

Cât de repede aflați? 

Și cum procedați atunci?

Un anumit tip de analiză a comportamentului uman statuează că nici o persoană nu interacționează cu o altă persoană fără o  - hidden agenda - un interes real, nu cel afișat sau sugerat - indiferent dacă persoana, posesoare a interesului și-l recunoaște sieși sau nu. 

O altă abordare ar induce ideea că oamenii pot avea un comportament care să reflecte în oglindă intentiile reale, care pot fi altruiste, total dezinteresate, pornite dintr-un impuls lăuntric de a dărui, de a oferi, de a îl face pe celălalt să crească și de a avea astfel o satisfacție și creștere spirituală, la rândul lui. 

Veți întâlni, cu siguranță și oameni care cred și afirmă răspicat inexistența altruismului real. 

Este posibil ca lucrurile pur și simplu să se întâmple? 

Este posibil ca hazardul să fie atât de puternic încât să nu ai o explicație, sau chiar dacă o găsești să nu o crezi sau accepți?

Multe întrebări?

Ce este real? 

Iată răspunsul meu: " Te-ai nascut sa fii real, nu perfect". & " Tot ce este esenta, inteligenta, intelepciune, fiinta, nemurire, cauza si efect apartin Divinitatii".

Photo by Tobias Bjerknes on Unsplash

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu