vineri, 1 mai 2015

DORINȚA SURCLASEAZĂ NATURA - Partea a II-a - ORICE DEZAVANTAJ CONȚINE PREMISA UNUI AVANTAJ CEL PUȚIN ECHIVALENT, DACĂ NU MAI MARE

Napoleon Hill’s Think & Grow Rich – SECRETUL SUCCESULUI
ORICE DEZAVANTAJ CONȚINE PREMISA UNUI AVANTAJ CEL PUȚIN ECHIVALENT, DACĂ NU MAI MARE.



Copilul lui Napoeon Hill s-a născut fără urechi. Imediat după naștere, doctorii i-au spus că foarte probabil va fi surd și mut toată viața.


În acel moment, Napoleon Hill a DECIS că mai mult decât orice altceva, DOREȘTE ca fiul său să nu fie surdo-mut. DE LA ACEASTĂ DORINȚĂ NU S-A ABĂTUT NICI UN PAS.

Cu ani înainte de nașterea fiului său, Napoleon Hill scrisese: ‘’ SINGURELE LIMITĂRI SUNT ACELEA PE CARE SINGURI NI LE SETĂM ÎN MINTE. ‘’ 

Iar acum se afla în fața noului – născut, neînzestrat cu echipamentul natural pentru a auzi – urechile. Gândea că, deși ar putea să audă/vorbească, era evident, desfigurat pe viață. Desigur aceasta era o limitare pe care fiul său nu și-o programase mental. Atunci a hotărât că îi VA IMPLANTA fiului său o DORINȚĂ INTENSĂ pentru a găsi mijloace prin care suntele să ajungă la creierul său fără ajutorul urechilor, o DORINȚĂ INTENSĂ care va ATRAGE modalitățile prin care să devină realitate.

Iar această PROMISIUNE pe care a făcut-o în tăcere fiului său, și-a reînnoit-o ÎN FIECARE ZI, FĂRĂ EXCEPȚIE.

Pe măsură ce fiul lui creștea și începea să observe lucrurile din jurul lui, a remarcat că totuși auzea într-o măsură foarte, foarte redusă. Când a ajuns la vârsta la care în mod normal copiii încep să vorbească, nu a încercat să vorbească, în schimb Napoleon își dădea seama că anumite sunete, foarte puține la număr, le putea auzi.

Apoi ceva cu totul neașteptat s-a întâmplat. Hill a cumpărat o VICTROLA – un fonograf, precursorul gramofonului. Copilul a fost extaziat și nu s-a mai dezlipit de lângă Victrola. Prefera anumite melodii, iar melodia " It's a Long Way to Tipperary" o asculta ore întregi încleștîndu-și dinții pe marginea metalică a fonografului. Abia ani mai târziu Hill a descifrat misterul, când s-a descoperit principiul propagării sunetului către urechea internă prin oasele craniene.

La puțin timp după ce a cumpărat Victrola, Hill a observant că atunci când îi vorbea fiului său atingîndu-i cu buzele apofiza mastoidă - proeminență a osului temporal situat în spatele urechii – copilul îl putea auzi destul de clar.

Deși o speranță se născuse, aceasta era destul de slabă, însă DORINȚA SUSȚINUTĂ DE CREDINȚĂ & ÎNCREDERE nu cunoaște cuvântul IMPOSIBIL!

Putând să comunice cu fiul său, chiar dacă acesta auzea decât anumite cuvinte, având o rezonanță aparte, a început să îi TRANSFERE DORINȚA INTENSĂ de a AUZI și a VORBI.

A descoperit că fiului său îi plăcea să asculte povești înainte de a adormi, așa ca a început să CREEZE POVEȘTI CARE SĂ ÎI DEZVOLTE ÎNCREDEREA ÎN SINE, IMAGINAȚIA și O DORINȚĂ ARDENTĂ DE A FI UN OM NORMAL.

Hill a insistat asupra unei povești în special, pe care o transforma și căreia îi dădea o nouă înfățișare de fiecare data. Iar esența poveștii era să îi implanteze ideea că afecțiunea lui NU ERA UN DEZAVANTAJ, ci un CAPITAL FOARTE VALOROS, idee care reflecta filozofia că ORICE DEZAVANTAJ CONȚINE PREMISA UNUI AVANTAJ CEL PUȚIN ECHIVALENT, DACĂ NU MAI MARE. 

Făcând acest lucru, Hill încă nu știa cum handicapul fiului său se va transforma într-un avantaj, însă a persistat, convins fiind că se va ivi la un moment dat un plan prin care handicapul să fie transformat în ceva util.

Privind ulterior, în retrospectivă, Hill mărturisea că exact credința neclintită a fiului lui în el a condus la REZULTATE EXTRAORDINARE.

Hill îi indusese fiului său ideea că avea multiple avantaje asupra fratelui lui mai mare, cum ar fi: profesorii vor observa că nu are urechi și îi vor acorda mai multă atenție și îl vor trata cu blândețe, lucru care s-a și întâmplat, în special datorită soției lui Hill, care se întâlnea constant cu profesorii. 

Când a împlinit 7 ani se ruga de părinți să vândă ziare, însă mama lui nu-i dădea voie, fiindu-i teamă să îl lase singur pe stradă. Copilul însă a profitat de un moment de neatenție, s-a strecurat afară, a împrumutat 6 cenți de la un vecin, a cumpărat ziare, le-a vîndut, a cumpărat alte ziare, le-a vândut, până seara târziu. A returnat banii vecinului și seara avea un profit de 42 de cenți. Hill și soția sa l-au găsit adormit, cu mânuțele încleștate pe banii câștigați.

Reacția părinților a fost diferită: soția lui Hill a izbucnit în plans, îngrozită de ce i s-ar fi putut întâmpla, iar Hill a izbucnit în râs, deoarece tocmai fusese martorul nașterii primelor trăsături de caracter ale fiului său, trăsături care aveau să-l definească toată viața: CURAJ, ÎNCREDERE ÎN SINE & INVENTIVITATE.

Iar evenimentele ulterioare au dovedit acest lucru: dacă fratele lui se tăvălea, dădea din picioare și țipa până când obținea ce vroia, băiețelul fără urechi concepea un plan pentru a câștiga bani, acționa și apoi își cumpăra singur lucrul dorit.

Fiul lui Hill a absolvit liceul fără să își poate auzi profesorii, decât pe cei care strigau foarte tare, și la o distanță foarte mica de el. HILL NU I-A PERMIS SĂ ÎNVEȚE LIMBAJUL SURDO-MUȚILOR ȘI NICI SĂ URMEZE CURSURILE UNEI ȘCOLI SPECIALE, DEȘI A AVUT NENUMĂRATE CONFLICTE CU PROFESORII ȘI PĂRINȚII COLEGILOR FIULUI SĂU.

La puțin timp după naștere, fiul lui Hill a fost operat, însă chirurgul i-a spus lui Hill că nu poate auzi nici cu un aparat auditiv. La 18 ani după acest eveniment, în ultima săptămână de liceu, fiul lui Hill a încercat ultimul aparat auditiv apărut pe piață la acea vreme și pentru PRIMA DATĂ ÎN VIAȚA LUI A PUTUT AUZI NORMAL!

Entuziasmat, fiul lui Hill a redactat o SCRISOARE și a trimis-o fabricantului aparatului auditiv. Bucuria imensă pe care acesta o resimțea, recunoștința exprimată cu atâta fervoare, și explozia de fericire care reieșeau din textul scrisorii l-au determinat pe producător să îl cheme la New York, la sediul fabricii.

În timp ce inginerul-șef îi prezenta fabrica, în mintea fiului lui Hill s-a născut un gând, un impuls mental generat de inspirație, care avea să îl definească pentru totdeauna: ÎȘI VA DEDICA TOATĂ ENERGIA, PENTRU TOT RESTUL VIEȚII, AJUTORULUI PE CARE ÎL VA ACORDA PERSOANELOR CU PROBLEME AUDITIVE.

Timp de o lună a început să cerceteze și să analizeze febril sistemul de marketing al producătorului de aparate auditive, și a conceput un plan prin care să poată comunica cu persoanele cu probleme auditive din toată lumea, și să le împărtășească noua lui LUME SCHIMBATĂ, descoperită atunci când a folosit pentru prima data aparatul auditiv.

A prezentat planul conducerii companiei, care l-a aprobat pe loc. 

La puțin timp după aceea fiul lui Hill l-a invitat pe acesta să asiste la cursurile susținute de el pentru surdo-muți, prin care erau învățați să vorbească, FOLOSIND ACELEAȘI PRINCIPII PE CARE HILL LE INDUSESE FIULUI SĂU.

Acest exemplu prin care NAPOLEON HILL A DOVEDIT CĂ ACESTE PRINCIPII FUNCȚIONEAZĂ, sper să vă inspire și să vă conducă spre reușită!



SUCCES!

Photo by Victrola Record Players on Unsplash

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu