marți, 5 mai 2015

ÎNCĂ UN PAS...

"Majoritatea oamenilor celebri au ating cel mai mare succes al lor cu doar un pas dupa cel mai mare esec al lor" - Napoleon Hill

Întotdeauna m-a fascinat ideea de CĂLĂTORIE INIȚIATICĂ. 

Ideea de AVENTURĂ. 

Ideea de VIS, mult mai mult decât pragmaticul SCOP. 


Scopul presupune de obicei utilitate. Claritate. Exactitate. Evaluare. Rezonabil. Calcul. 


AVENTURA CĂLĂTORIEI INIȚIATICE ÎN ATINGEREA VISULUI este ceva mult, mult mai complex decât a îmi atinge scopul, a obține ce vreau. 

Cred că este ESENȚA VIEȚII. 


Nu putem fi, nici deveni mai măreți decât visurile noastre. 


De ce este un subiect atât de frecvent A ÎȚI ATINGE VISURILE?


Pentru că însăși geneza visului presupune, pe lângă simplul curaj de a ÎNDRĂZNI să visezi și disponibilitatea pe care o găsești în interiorul tău să fii sincer cu tine referitor la ce te definește cu adevărat, ce te inspiră și ce te hrănește, mental, spiritual și emoțional. 


Cu toții facem întotdeauna PRIMUL PAS. Visăm: Cât de mult mi-aș dori să ...


Apoi, mulți mai facem ÎNCĂ UN PAS: începem să ne gândim: oare am ce îmi trebuie ca să devin acea persoană, oare voi fi suficient de bun în profesia care m-ar pasiona total, oare pot să ajung la acel nivel financiar pe care mi-l doresc pentru a avea o libertate și un confort pe termen lung?


Oare? Oare? Oare?


O parte dintre noi se opresc aici si răspund: NU! ESTE PUȚIN PROBABIL! sau, mai grav: NU, ESTE IMPOSIBIL!


O parte mai fac ÎNCĂ UN PAS: este realizabil - teoretic - dar cred că va dura ceva, o să îmi ia câțiva ani, o să presupună multă muncă, dacă nu voi reuși din prima, dacă nu voi fi lăsat - de către familie, de către apropiați - să fac ceea ce vreau să fac, dacă nu voi reuși să îmi fac suficient de mult timp pentru a îmi urma visurile - am atâtea responsabilități - familie, serviciu, atâtea alte probleme - și răspund: NU CRED CĂ VOI REUȘI! 

Dacă..., dacă..., dacă....


O alte parte din noi, totuși mai fac ÎNCĂ UN PAS: merită totuși, să încerc. Și atunci încep să caute soluții, să se intereseze, SĂ FACĂ PRIMUL PAS REAL - să înceapă de oriunde, oricum, fără să se mai cenzureze.



Este momentul pentru ÎNCĂ UN PAS: încep să vorbească cu cei apropiați, cu cei din jurul lor, despre visul lor și încep să primească feed-back-uri diferite: da, cred că e realizabil, dar ești sigură că ești potrivit pentru asta? nu ar fi mai sigur să faci ce faci în prezent și în paralel SĂ ÎNCERCI și ce vrei să faci tu? și dacă nu reușești, măcar ai ceva... Sau: fii realist, ASTA NU SE VA ÎNTÂMPLA NICIODATĂ - pur și simplu nu ești făcut pentru asta, nu cunoști tu viața reală, nu știi cum este realitatea, tu crezi că lucrurile se întâmplă așa... pentru că vrei tu? - și atunci visătorul își răspunde: cred că au dreptate, trebuie să fiu realist, etc...


Dacă totuși VISĂTORUL nu s-a lăsat descurajat și NU A RENUNȚAT PÂNĂ ACUM, atunci face cel mai important pas, PRIMUL PAS dintre nenumărații pași care îl vor conduce către reușită:


CRED CĂ VOI REUȘI ȘI VOI REUȘI, CHIAR DACĂ ÎMI VA LUA TOT RESTUL VIEȚII!


Din acel moment, ÎNCĂ UN PAS.... și ÎNCĂ UN PAS... va deveni modul lui de viață, și o parte dintre cei care nu au crezut că va reuși - care nu sunt de condamnat, pur și simplu asta a fost opinia lor, exprimată poate din grija de a proteja visătorul de dezamagire, sau din orice alt considerent - vor fi cei mai fervenți susținători, iar unii dintre ei vor face PRIMUL PAS: VOR AVEA CURAJUL SĂ VISEZE ȘI SĂ ACȚIONEZE!

Voi încheia prin a vă împărtăși logo-ul de pe laptop-ul meu, care îi aparține lui Paulo Coelho și prin a vă îndemna să îl urmați:



NEVER GIVE UP ON YOUR DREAMS! FOLLOW THE SIGNS!

Photo by Sashank Saye on Unsplash

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu