luni, 4 mai 2015

RAZBOINICUL LUMINII - SA LUPTI LUPTA CEA BUNA!


Exista un pandantiv cu sigla RĂZBOINICULUI LUMINII, al cărui concept a fost creat de Christina Oiticica, soția lui Paulo Coelho.


Simbolizează armele războinicului luminii, sabia - pentru atac și scutul - pentru apărare. 


Despre două concepte îngemănate vreau să vorbesc astăzi cu voi, concepte care apar frecvent în cărțile lui Coelho, în special în Jurnalul unui Mag, Alchimistul și Manualul Războinicului Luminii: LUPTA CEA BUNĂ și RĂZBOINICUL LUMINII. 

Războinicul luminii își închină viața pentru a lupta lupta cea bună. 

Fiecare dintre noi poate lupte lupta cea bună, fie că își asumă calitatea de războnic al luminii, fie că nu își asumă. 

Am revăzut un video de pe blogul lui Coelho, în care relata o prietenă medic, în urma decesului tatălui ei, a insistat ca Paulo Coelho, să se supună unui test/control simplu, pentru a constata dacă are probleme cu inima. 


Coelho a replicat că nu simte nici o durere, duce o viață foarte sănătoasă, se antrenează zilnic practicând arta trasului cu arcul, care necesită un efort considerabil, face plimbări, este activ, etc. 

La insistențele prietenei, însă s-a supus testului. Doctorul i-a spus că mai are de trăit 2 săptămâni, dacă nu este de acord să se supună intervenției de angioplastie coronariană.

Angioplastie coronariană.reprezintă procedeul de deschidere a arterei coronare stenozate (îngustate) cu ajutorul unui balon care se umflă la acest nivel. În ceea ce vă privește, procedura în sine se aseamănă cu cea efectuată pentru coronarografie.


După deschiderea arterei coronare cu ajutorul balonului, se va monta la acest nivel un stent.


Acesta reprezintă un tub sub formă de rețea metalică cilindrică, având capacitatea de a menține vasul de sange deschis.

Operația a fost un succes, și și-a continuat viața activă de dinainte de operație. 

ÎN MOMENTUL ÎNSĂ ÎN CARE A AFLAT CĂ MAI AVEA DOUĂ SĂPTĂMÂNI DE TRĂIT, COELHO A REFLECTAT LA VIAȚA LUI, astfel: 


Cu toții ne întâlnim inevitabil cu VIZITATORUL NEDORIT - THE UNWANTED VISITOR. Aceasta este o certitudine. Problema este cum îl întâmpinăm pe vizitatorul nedorit.

Ia Paulo îl întâmpina astfel: 

Am luptat lupta cea dreaptă - fight the good fight - am făcut tot ce mi-am dorit în viață - nu am nici un regret. 
Am trăit liber, am iubit, am creat, am inspirat pe alții și am fost inspirat de ei. 
Am avut curajul să îmi urmez visul, chiar dacă părinții mei m-au internat într-o clinică în adolescență, crezând că sunt nebun pentru faptul că voiam să devin scriitor. 
Am făcut Pelerinajul la Santiago de Compostella, mi-am descoperit vocația - de scriitor - și nu am renunțat niciodată la visurile mele. 

Vă îndemn să LUPTAȚI LUPTA CEA BUNĂ - să decideți ce vreți cu adevărat să faceți cu viața voastră, să aveți CURAJUL de a vă urma visurile, să aveți curajul de a IUBI și de a trăi AVENTURA VIEȚII, 

Să luptați lupta cea bună înseamnă să aflați care este talantul cu care ați fost înzestrați de către Divinitate și să vi-l înmulțiți.


Să vă descoperiți adevărata individualitate și să nu vă fie teamă de eșec. 


Războinicului luminii nu îi este teamă să vorbească singur. Cei care îl privesc pot să creadă că vorbește singur. Ei nu știu că de fapt el stă de vorbă cu îngerul lui. 


Războinicul luminii știe când să atace și când să se retragă. 


Știe să își respecte adeversarul, fără să îi fie teamă de el. 


Războinicul luminii știe să lupte pentru idealurile lui, și atunci când se ivește confruntarea - nu neapărat fizică - o îmbrățișează cu entuziasm, pentru că știe că decât luptând lupta cea bună poate crește, decât astfel își poate deschide inima către iubire și adevăr. 


Știe că acceptând confruntarea, indiferent de rezultat - câștigă sau pierde - el crește, pentru că atunci câștigă experiență, și va fi mai bun la următoarea luptă, își va dezvolta abilitățile, tacticile și îndemânarea. 

Cicatricile fizice sau sufletești denotă faptul că a luptat și continuă să lupte lupta cea bună. 


Trăiți-vă viața cu pasiune și curaj!


Luptați lupta cea dreaptă!

Photo by Oleg Solovjn on Unsplash

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu